Το γαλλικό luxury group που βρέθηκε στις top sustainable εταιρείες

Τα διάσημα fashion brands που εκπροσωπεί.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τη λίστα "Global 100" με τις κορυφαίες sustainable εταιρείες της χρονιάς ανακοίνωσε η εταιρεία Corporate Knights κι ανάμεσα στις 10 κορυφαίες βρίσκεται και τo γαλλικό luxury group Kering, που φιλοξενεί τα διάσημα fashion labels Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta,  Balenciaga και Alexander McQueen. 

Ο όμιλος Kering βρέθηκε στην 7η θέση γενικά των εταιρειών, και στην 1η αναφορικά με τις εταιρείες που έχουν να κάνουν με τη μόδα και το εμπόριο ενδυμάτων

O κατάλογος προέκυψε μετά από έλεγχο της sustainability απόδοσης 8,000 εταιρειών σ' όλο τον κόσμο, με κριτήρια όπως η αξιοποίηση πηγών, οι εργαζόμενοι και το οικονομικό management, αλλά και οι επενδύσεις και οι προμήθειες. H Kering είναι ένας όμιλος που έχει βάλει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της εδώ και αρκετά χρόνια, αναπτύσσοντας ένα "εργαλείο" ήδη από το 2011, με το οποίο υπολογίζει τo περιβαλλοντικό αποτύπωμα της (ειδικά, τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, την κατανάλωση νερού, τη μόλυνση του αέρα και των υδάτων, την εκμετάλλευση της γης και την παραγωγή απορριμάτων). Στόχος της εταιρείας, που αφορά βεβαίως και τους fashion οίκους που εκπροσωπεί, να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα 40% μέχρι το 2025. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ