Η Uberchique aka Sylvie Utudjian μας εξηγεί πώς κατάφερε να κάνει το πάθος της για τη μόδα επάγγελμα

" Η ιστορία μου είναι η απόδειξη ότι δεν είναι ποτέ αργά να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με αυτό τα λόγια η fashion content creator, Sylvie Utudjian, η οποία μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram μας ταξιδεύει καθημερινά στον κόσμο της μόδας, του στυλ και της κομψότητας, μας καλεί να κάνουμε και εμείς αυτό που πάντα ονειρευόμασταν.

Η Sylvie Utudjian -παρόλο που άνετα θα μπορούσαμε να τη μπερδέψουμε με Ελληνίδα- είναι αρμενικής καταγωγής. Μεγάλωσε στον Καναδά και μένει με την οικογένειά της στη Βιέννη. Σπούδασε Χρηματοοικονομικά και για ένα διάστημα εργάστηκε σε μια Τράπεζα Επενδύσεων, όμως σύντομα κατάλαβε ότι δεν ήταν αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή της. Για μερικά χρόνια αφοσιώθηκε στην ανατροφή των δύο κοριτσιών της. Όταν πια είχαν μεγαλώσει και ήταν πια ανεξάρτητες, αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που πάντα ήταν το μεγάλο της πάθος: τη μόδα. 

 

Πριν περίπου 5 χρόνια, βλέποντας την τάση της εποχής, δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Instagram με όνομα uberchique και άρχισε να ποστάρει φωτογραφίες υψηλής ποιότητας από τα αγαπημένα της ρούχα και τα ταξίδια της. Οι ακόλουθοί της αυξάνονταν μέρα με τη μέρα και σύντομα μεγάλα διεθνή brands άρχισαν να την προσεγγίζουν. Ανάμεσά τους και η εταιρεία με ρολόγια Breitling, της οποίας είναι ambassador. Μάλιστα, έχει συνεργαστεί και με ελληνικά brands όπως τα κοσμήματα Ilias Lalaounis, το luxury lifestyle brand THEMIS•Z της Θέμιδος Ζουγανέλη που είναι και σχεδιάστρια για το Dior Maison και το Atelier Swarovski, το brand πολυτελών χειροποίητων σανδαλιών Ingrid Incisa di Camerana και το brand με luxury τσάντες Marina Raphael, γόνος της οικογένειας Swarovski.

Λίγο αργότερα, άρχισαν να την προσκαλούν στις εβδομάδες μόδας του Παρισιού, του Λονδίνου και του Μιλάνου, αλλά και μεγάλων οίκων όπως ο Valentino και Chanel. Άρχισε λοιπόν να ταξιδεύει όπου χτυπούσε δυνατά η καρδιά της μόδας. Το προφίλ της γέμισε με εικόνες από μεγάλα fashion shows και όμορφα φορέματα. Και οι ακόλουθοί της το λάτρεψαν αυτό.

"Λατρεύω τη σύνδεση που έχω με τον κόσμο που με ακολουθεί. Πάντα παίρνω τους ακόλουθούς μου σε αυτό το ταξίδι της μόδας μαζί μου. Τους δείχνω από πρώτο χέρι ό,τι συμβαίνει και ό,τι μου αρέσει και θεωρώ ότι πρέπει να μάθουν” μας είπε η Sylvie Utudjian.

Η κοινότητα που δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια, εμπιστεύεται τις επιλογές της και συχνά τη συμβουλεύονται για θέματα styling και μόδας. Η Sylvie Utudjian θέλωντας να δώσει στο κοινό της έναν εύκολο τρόπο να βρίσκει όλα τα ρούχα της, δημιούργησε την πλατφόρμα uberchique, την οποία θα χαρακτηρίζαμε ως την ηλεκτρονική της ντουλάπα. Εκεί προσθέτει όλα τα ρούχα που φοράει στις φωτογραφίες της, αλλά και κάποια που της αρέσουν, την τιμή τους, αλλά και πού μπορούν να τα βρουν. 

"Γνωρίζω ότι δεν είμαι πλέον 20 ετών, αλλά πάντα είχα πάθος για τη μόδα. Η μόδα είναι κομμάτι της ζωής μου και αυτό σε συνδυασμό με τις επιχειρηματικές μου ιδέες, οδήγησε στη δημιουργία ενός συνδυασμού αυτών των δύο κόσμων .... εξ ου και το blog μόδας μου που όχι μόνο εμπνέει τους ακόλουθούς μου, αλλά και προσφέρει μια γρήγορη λύση σε όσους θέλουν να αγοράσουν τα ρούχα που φοράω στις φωτογραφίες μου!” εξήγησε. 

Όμως, η εξέλιξή της δεν σταμάτησε εκεί. Διάφορα brands που εκτίμησαν πολύ τη δουλειά της την προσέγγισαν για να τους βοηθήσει με το περιεχόμενο των social media τους, πηγαίνοντας την καριέρα της στον κόσμο της μόδας ακόμα ένα βήμα παρακάτω. Αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται 8 διαφορετικά Instagram accounts διαφόρων fashion brands, αλλά και μερικών bloggers. Τους βοηθάει στη δημιουργία περιεχομένου, επιμέλειας, copywriting και μάρκετινγκ.

"Ουσιαστικά, αφαιρώ από τους πελάτες μου το άγχος της διαχείρισης των social media, ώστε να έχουν χρόνο να επικεντρωθούν στην επιχείρησή τους. Μέσα από τη δική μου πλατφόρμα απέκτησα γνώσεις και εμπειρία και σε συνδυασμό με την αγάπη μου για όλα τα όμορφα πράγματα, είμαι σε θέση να βοηθήσω τους πελάτες μου να έχουν επιτυχημένη παρουσία στο Instagram, αλλά και σε άλλα social media” εξήγησε η Sylvie Utudjian. 

Ενώ τόσα χρόνια οι συνεργασίες της ήταν αποκλειστικά με διεθνή brands, κατά τη διάρκεια του lockdown αποφάσισε να βοηθήσει τοπικές επιχειρήσεις της Αυστρίας, οι οποίες είχαν μόνο φυσικά καταστήματα, με αποτέλεσμα να δεχτούν ένα τεράστιο πλήγμα με το κλείσιμό τους. Φωτογράφιζε τα ρούχα τους στον κήπο του σπιτιού της και τα ανέβαζε στο προφίλ της, ώστε να τα γνωρίσει ο κόσμος, συμβάλλοντας και αυτή με τον τρόπο της στο #supportsmallbusinesses.

   

Η Sylvie Utudjian είναι απόδειξη ότι από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Αρκεί να το πιστέψουμε και να το κυνηγήσουμε. 

Ταξιδέψτε στον κόσμο της μόδας μαζί με την Sylvie Utudjian μέσα από το προφίλ της στο Instagram uberchique