Το The Lyst, η μεγαλύτερη fashion shopping πλατφόρμα διεθνώς, ανακοίνωσε τη λίστα της με τα κορυφαία brands και προϊόντα για το πρώτο τρίμηνο του 2025. Στη κορυφή της βρίσκουμε την Loewe, που μόλις πρόσφατα γύρισε σελίδα στην ιστορία της: ο χαρισματικός καλλιτεχνικός της διευθυντής, Jonathan Anderson, αποχώρησε - για να αναλάβει τις ανδρικές συλλογές του Dior, και στη θέση του διορίστηκαν οι Jack McCollough και Lazaro Hernandez του Proenza Schouler. Το παράδοξο με την πρωτιά του οίκου Loewe στο Lyst Index έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτή οφείλεται στην αποχώρηση του Anderson και όχι σε κάποιο ή κάποια δημοφιλή προϊόντα, που είναι συνήθως αυτά που κρίνουν τις πρώτες θέσεις.
Την εξήγηση δίνει η ίδια η αναφορά της πλατφόρμας, σημειώνοντας ότι "η επίσημη αποχώρηση του Jonathan Anderson από τη Loewe προκάλεσε αύξηση των αναζητήσεων για το brand κατά 38% στο Lyst". Κι αυτό γιατί οι fashion lovers και οι αφοσιωμένοι πελάτες αναζητούν να αγοράσουν κάτι από την τελευταία συλλογή του σχεδιαστή για την Loewe. Μάλιστα, το The Lyst αναρωτιέται "μήπως βρισκόμαστε την αρχή της εποχής #OldLoewe;" αναφερόμενο, σε αντίστοιχες vintage αναζητήσεις όπως το πολύ χαρακτηριστικό #OldCéline "κυνήγι θησαυρού" από σπάνια κομμάτια της εποχής Phoebe Philo στον γαλλικό οίκο.
Η Loewe κατάφερε να αφήσει στη δεύτερη θέση τη Miu Miu, το brand που έχει κυριαρχήσει στις λίστες με τα hottest brands τα τελευταία χρόνια, ενώ στην τρίτη θέση του Index για το πρώτο τρίμηνο του 2025 συναντάμε τον Saint Laurent. Στην 4η θέση βρίσκουμε την Coach, στην 5η την Prada, ενώ η έκπληξη βρίσκεται στην 6η θέση την οποία καταλαμβάνει το high street brand COS, που οι αναζητήσεις για τα προϊόντα του αυξήθηκαν κατά 44% από την αρχή του έτους.
Τη 10άδα συμπληρώνουν: στην 7η θέση η Bottega Veneta, στην 8η το The Row, στην 9η η Chloé - που μπαίνει για πρώτη φορά στη 10άδα του Lyst Index- και στη 10η o Alaïa.
Αξιοσημείωτη είναι η είσοδος, για πρώτη φορά, στη λίστα των hottest brands της ελβετικής μάρκας αθλητικών ειδών On, την οποία συναντάμε στη θέση 18. Έχοντας ξεκινήσει ως brand αθλητικών παπουτσιών, η On εξελίσσεται σε lifestyle brand που έχει την έγκριση των celebrities, ενώ έχει κάνει και επιτυχημένες συνεργάστηκε με την Loewe και την Post Archive Faction. Οι αναζητήσεις για την On αυξήθηκαν κατά 50% αυτό το τρίμηνο.