Η φωτογράφιση της Dior Cruise 2022 στην Ακρόπολη

Οι φωτογραφίες με φόντο τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο.

Η συλλογή Cruise 2022 του οίκου Dior αντλεί την έμπνευσή της από τους αρχαίους Ελληνικούς μύθους, τις ενδυμασίες της αρχαιότητας, την ελληνική υφαντουργία. Η συλλογή Dior Cruise 2022 παρουσιάστηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο σ' ένα ατμοσφαιρικό, σχεδόν μυστικιστικό show στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ενώ για την καμπάνια της συλλογής πραγματοποιήθηκαν φωτογραφήσεις σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο Ναός του Δία στην αρχαία Νεμέα, το Σούνιο και το Ηρώδειο. 

Η φωτογράφιση της Dior Cruise 2022 στην Ακρόπολη

Ωστόσο, κεντρικό ρόλο στην καμπάνια της συλλογής Cruise 2022 παίζει ο αρχαιολογικός τόπος που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα σ' όλο τον πλανήτη: η Ακρόπολη. Στην Ακρόπολη είχε φωτογραφίσει το 1951 ο Christian Dior, ιδρυτής του εμβληματικού οίκου, την haute couture συλλογή του και φυσικά, σαν μια νοητή γραμμή ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, η νέα καμπάνια Dior έχει ως φόντο τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και τις Καρυάτιδες, τις επιβλητικές γωνιές του ιερού τόπου, αποτίνοντας φόρο τιμής σ' εκείνη τη φωτογράφιση. 

Ο οίκος Dior έδωσε στη δημοσιότητα διάφορες εικόνες από τη φωτογράφιση στην Ακρόπολη, καθώς και το βίντεο που τη συνοδεύει, το οποίο μιλάει για την "αιθέρια ομορφιά" της Dior Cruise 2022 collection που δημιούργησε η Maria Grazia Chiuri, όπως αυτή αποτυπώνεται μοναδικά μπροστά από τον Παρθενώνα. 

H Ελληνίδα φωτογράφος Ria Mort ήταν αυτή που πραγματοποιήσε τη φωτογράφιση. 

Δείτε το video