Η Donatella Versace φωτογραφίζεται για την καμπάνια του οίκου της

Γιατί ποιος θα μπορούσε να εκπροσωπήσει καλύτερα το σύμπαν Versace από την ίδια τη Donatella;

Την καμπάνια του για τη συλλογή Versace SS'22 αποκάλυψε ο οίκος με βασικές πρωταγωνίστριες τις αδελφές Bella και Gigi Hadid- οι οποίες εξάλλου συμμετείχαν και στο runway της συλλογής. Όμως, δεν ήταν μόνες τους: σε μία από τις λήψεις για την καμπάνια τις συνοδεύει η επικεφαλής του οίκου, η Donatella Versace. Όπως σημειώνει ο οίκος για τη νέα του καμπάνια, "επιχειρεί να εξερευνήσει την έννοια της οικογένειας στις διάφορες μορφές της, τους αδελφικούς δεσμούς, την κοινότητα και τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας του Versace". 

Στο πλαίσιο αυτό, η επιλογή να ποζάρουν για την καμπάνια δυο αδελφές, η Bella και η Gigi Hadid, δεν είναι τυχαία όπως και η συμμετοχή της Donatella που διατηρεί μαζί τους πολύ στενές σχέσεις. Η σχεδιάστρια έγραψε στο Instagram με αφορμή την κυκλοφορία της καμπάνιας: "Η οικογένεια είναι τόσο σημαντική για εμένα, γι' αυτό ήθελα αυτές οι φωτογραφίες να εστιάζουν στους αδελφικούς δεσμούς. Αγαπώ πολύ αυτή την καμπάνια που δεν θα μπορούσα παρά να ενώσω τις δυνάμεις μου με τις βασίλισσες της Versace, Gigi και Bella Hadid σ' αυτή τη φωτογράφηση. Κορίτσια, είστε πηγή έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σας αγαπώ πολύ!". 

Οι αδερφικοί δεσμοί, στους οποίους αφιερώνει τη νέα καμπάνια του οίκου Versace, είναι εξάλλου αυτοί που διαμόρφωσαν την ιστορία του. Ο αδελφός της Gianni Versace ήταν αυτός που ίδρυσε τον οίκο τη δεκαετία του '70s ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας, ενώ η Donatella βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό του ως μούσα, σύμβουλος και αργότερα δημιουργώντας τη δική της σειρά υπό το label Versace. Η δολοφονία του Gianni Versace το 1997 την έφερε στο τιμόνι του οίκου - αφού ο σχεδιαστής είχε κληροδοτήσει στην κόρη της Allgera, το 50% της επιχείρησης- και μετά τα πρώτα ασταθή χρόνια, η Donatella Versace κατάφερε να φέρει τον Versace ξανά ανάμεσα στους κορυφαίους και πιο επιδραστικούς οίκους μόδας.  

Η φωτογράφιση της καμπάνια πραγματοποιήθηκε από τους Mert Alas και Marcus Piggott, και τα μοντέλα όπως και η σχεδιάστρια φοράνε κομμάτια της collection Versace SS'22.