Η Chanel θα παρουσιάσει τη Cruise συλλογή της στο Μονακό

Η σχέση του οίκου με το Πριγκιπάτο και ο ρόλος της ambassador Charlotte Casiraghi.

Στο Μονακό θα παρουσιάσει τη συλλογή του Cruise 2023 ο οίκος Chanel. Η καλλιτεχνική διευθύντρια Virginie Viard θα αποκαλύψει τη συλλογή στις 5 Μαΐου, όπως έκανε γνωστό το ρεπορτάζ του WWD, και θα είναι το πρώτο cruise show του οίκου που θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού μετά το 2019. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες λεπτομέρειες για την τοποθεσία του show αλλά και τη συλλογή δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο η επιλογή του Μονακό δεν είναι καθόλου τυχαία. Από τη μία, είναι η πατρίδα της brand ambassador Charlotte Casiraghi, που άνοιξε και το show για την Haute Couture SS'22 συλλογή Chanel καλπάζοντας με το άλογό της, από την άλλη το Μονακό ασκούσε πάντα μια γοητεία στους creatives του οίκου: η θρυλική ιδρύτρια του Gabrielle "Coco” Chanel έχτισε τη βίλα της La Pausa το 1929 στην περιοχή Roquebrune-Cap-Martin που έχει θέα στο Πριγκιπάτο, ενώ ο Karl Lagerfeld απέκτησε τη βίλα La Vigie στην ίδια περιοχή και αποτέλεσε την καλοκαιρινή του κατοικία από τα 1980s έως και τα 2000s. Στην ίδια βίλα είχε τελέσει τη δεξίωση του γάμου της, το 2019, η Charlotte Casiraghi φορώντας φυσικά μια νυφική δημιουργία Chanel, σε σχέδιο του Lagerfeld. O "Κάιζερ της μόδας" ήταν επίσης στενός φίλος της μητέρας της, Πριγκίπισσας Caroline του Μονακό, ενώ η Charlotte, ambassador του οίκου από το 2021, διατηρεί στενή σχέση με τη Viard. 

Επίσης, ο οίκος Chanel είχε παρουσιάσει τη συλλογή του Métiers d’Art στην Όπερα του Μόντε Κάρλο το 2006.

Οι δεσμοί αυτοί της Chanel με το Πριγκιπάτο όπως και τα τοπία του που στο παρελθόν λειτούργησαν ως σκηνικό για διάσημες ταινίες του Hollywood, όπως το "To Catch a Thief" (1955) με πρωταγωνίστρια τη μετέπειτα Πριγκίπισσα του Μονακό, Grace Kelly, αναμφίβολα θα παίξουν τον ρόλο τους στη cruise συλλογή, απλά μένει να αποκαλυφθεί με ποιον τρόπο. 

Διαβάστε Επίσης