Μία έκθεση στο Παρίσι για τον σουρεαλιστικό κόσμο της Elsa Schiaparelli

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Musée des Arts Décoratifs.

"Στον σύγχρονο κόσμο του σήμερα που διακρίνει μία ξεκάθαρη σύνδεση ανάμεσα στη μόδα και την τέχνη, η Elsa Schiaparelli, μία couturiere που περιέγραφε τον εαυτό ως "εμπνευσμένη", εμφανίζεται περισσότερο από ποτέ ως μία γυναίκα των καιρών μας". Με τα λόγια αυτά ξεκινάει η ανακοίνωση του Musée des Arts Décoratifs για την έκθεση που θα φιλοξενήσει ως φόρο τιμής στη θρυλική σχεδιάστρια. 

Η έκθεση έχει τον τίτλο "Shocking: The Surreal World of Elsa Schiaparelli" και θα φιλοξενήσει δημιουργίες της γεννημένης στην Ιταλία couturiere μαζί με έργα των καλλιτεχνών Salvador Dalí, Jean-Michel Frank, Meret Oppenheim και Alberto Giacometti, που εκπροσώπησαν το σουρεαλιστικό/ ντανταιστικό κίνημα στην τέχνη, και με τους οποίους συνεργάστηκε στενά η σχεδιάστρια σε κάποια από τα πιο iconic σχέδια των συλλογών της. 

Μία έκθεση στο Παρίσι για τον σουρεαλιστικό κόσμο της Elsa Schiaparelli
Δημιουργία της Elsa Schiaparelli

Θα περιλαμβάνει, επίσης, μία σειρά από σκίτσα από την τεράστια συλλογή που ο οίκος Schiaparelli δώρισε στη French Union of Costume Arts και τα οποία φυλάσσονται στο μουσείο. 

"Επί δυο δεκαετίες, η Elsa Schiaparelli έδωσε ζωή στην avant-garde μόδα, χρησιμοποιώντας την ως ένα πεδίο για να επανεφεύρει τη γυναικεία θηλυκότητα, το στιλ και το πνεύμα, καταθέτοντας ένα έργο ζωής που παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο. Η Schiaparelli ενσάρκωσε το όραμα ενός ριζοσπαστικού και ζωντανού Παρισιού με ακόρεστη περιέργεια και ενθουσιασμό για κάθε τι νέο", αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση. 

Σχέδια της Elsa Schiaparelli από το 1938
Σχέδια της Elsa Schiaparelli από το 1938.

Το ενδιαφέρον για τον οίκο Schiaparelli έχει αναζωπυρωθεί τον τελευταίο καιρό χάρη και στον νυν καλλιτεχνικό του διευθυντή Daniel Roseberry, ο οποίος κατάφερε να κάνει τάση τα πιο εκκεντρικά και σουρεαλιστικά looks της εποχής, ενώ παράλληλα ντύνει διάσημες στο κόκκινο χαλί. Από τη Beyonce και τη Lady Gaga μέχρι την Adele και τη Bella Hadid, όλες τους έχουν φορέσει δημιουργίες του οίκου τον τελευταίο χρόνο. Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Ιουλίου, δυο μέρες μετά την παρουσίαση της φθινοπωρινής haute couture συλλογής του οίκου στην Couture fashion week του Παρισιού, και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου

Διαβάστε Επίσης