Οι εμφανίσεις των royals στο μνημόσυνο του Πρίγκιπα Φιλίππου

Τα μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης έδωσαν το παρών στο Westminster Abbey για τη λειτουργία τη μνήμη του Φιλίππου.

Στις 9 Απριλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του Πρίγκιπα Φιλίππου, συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ. Για να τιμήσει τη μνήμη του και να δώσει την ευκαιρία σε άλλους royals να τον αποχαιρετήσουν- κάτι που δεν συνέβη με την κηδεία η οποία λόγω καραντίνας έγινε παρουσία της στενής οικογένειας- το Παλάτι διοργάνωσε σήμερα, 29 Μαρτίου, μνημόσυνο στο Westminster Abbey. 

Βασίλισσες και βασιλιάδες, πριγκίπισες και πρίγκιπες, μέλη της αριστοκρατίας και των βασιλικών αυλών, πολιτικοί, και φυσικά η οικογένεια του δούκα του Εδιμβούργου έφτασαν στο Αβαείο για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία στη μνήμη του, σε μία τελετή που επιμελήθηκε προσωπικά η Βασίλισσα Ελισάβετ. Η παρουσία της λόγω της εύθραυστης υγείας της ήταν αμφίβολη μέχρι την τελευταία στιγμή, ωστόσο η ίδια ήθελε και τελικά έδωσε το παρών στο μνημόσυνο του αγαπημένου της συζύγου. 

Εκτός βεβαίως από τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα του Φιλίππου, στο μνημόσυνο βρέθηκαν όλοι σχεδόν οι "γαλαζοαίματοι" της Ευρώπης: ανάμεσά τους ο βασιλιάς Gustaf της Σουηδίας με τη βασίλισσα Silvia, ο βασιλιάς Harald της Νορβηγίας με τη βασίλισσα Sonja, ο βασιλιάς Felipe της Ισπανίας και η βασίλισσα Letizia, ο βασιλιάς Philippe και η βασίλισσα Mathilde του Βελγίου, η Βεατρίκη της Ολλανδίας μαζί με τον γιο της, βασιλιά Willem-Alexander και τη βασίλισσα Maxima, ο Παύλος Γλίξμπουργκ με τη Μαρί-Σαντάλ και τη μητέρα του Άννα Μαρία κ.ά. 

Τελευταίοι, πριν την άφιξη της Βασίλισσας, μπήκαν στο Westminster Abbey, ο Πρίγκιπας William και η σύζυγός του, Kate Middleton, με τα δυο μεγαλύτερα παιδιά τους, τον πρίγκιπα George και την Πριγκίπισσα Charlotte

To dress code 

Το dress code σε τελετή που πραγματοποιείται για να τιμήσει τη μνήμη ενός νεκρού δεν είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο σε μία κηδεία: επιβάλλει σκούρο χρώμα στις εμφανίσεις. Και μπορεί τα looks να μην είχαν ως χαρακτηριστικό τους το απόλυτο μαύρο, όπως συμβαίνει στις κηδείες, αλλά οι καλεσμένες φρόντισαν να παραμένουν κομψές μέσα στα πλαίσιο του σεβασμού, της μετρημένης διάθεσης και του κλίματος μίας τέτοιας τελετής. 

Πολλές "γαλαζοαίματες", από την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την κόρη της Πριγκίπισσα Άννα, την σύζυγο του Καρόλου, Καμίλα, αλλά τη βασίλισσα της Ισπανίας, Letizia, επέλεξαν για την εμφάνιση τους το σκούρο πράσινο. Η επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία, αποτελεί φόρο τιμής στον Φίλιππο που η επίσημη στολή του οίκου είχε το Edinburgh Green. To royal blue ήταν το άλλο κυρίαρχο χρώμα στα looks των καλεσμένων στο μνημόσυνο: η Zara Tindall, εγγονή της Ελισάβετ και του Φιλίππου, η Lady Louise Windsor, κόρη του Πρίγκιπα Edward και της Sophie του Sussex, και η βασίλισσα Silvia της Σουηδίας επέλεξαν το "βασιλικό" μπλε. 

Όσο για την Kate Middleton, για άλλη μία φορά, ήταν αυτή που κέρδισε όλες τις εντυπώσεις με την πολύ σικάτη, αριστοκρατική εμφάνισή της μ' ένα μίντι πλισέ πουά φόρεμα της Alessandra Rich που συνδύασε με μαύρες σουέτ γόβες Gianvito Rossi, ένα clutch σε nude απόχρωση από το Russell & Bromley κι ένα εντυπωσιακό boater hat από το Lock & Co. Hatters

Οι εμφανίσεις των royals 

H Βασίλισσα Ελισάβετ.

O Πρίγκιπας William με τη σύζυγό του, Kate Middleton, και τα παιδιά τους, Πρίγκιπα George και Πριγκίπισσα Charlotte.

Η Camilla, δούκισσα της Κορνουάλης. 

Η Πριγκίπισσα Ευγενία με τον σύζυγό της, Jack Brooksbank, και η Πριγκίπισσα Βεατρίκη με τον σύζυγό της, Edoardo Mapelli Mozzi.

Η Lady Louise Windsor με τη μητέρα της Sophie, κόμισσα του Ουέσσεξ, και τον αδελφό της James, Viscount Severn. 

Η βασίλισσα Letizia και ο βασιλιάς Felipe της Ισπανίας. 

Η Zara Tindall με τον σύζυγό τους Mike Tindall και την κόρη τους, Mia Grace Tindall.

Η Πριγκίπισσα Άννα.

Ο Παύλος Γλίξμπουργκ με τη σύζυγό του Μαρί-Σαντάλ, και τη μητέρα του, Άννα Μαρία.

Η Βεατρίκη της Ολλανδίας, ο γιος της βασιλιάς Willem-Alexander και η σύζυγός του, βασίλισσα Maxima

H βασίλισσα Mathilde και ο βασιλιάς Philippe του Βελγίου.

Η βασίλισσα Margrethe της Δανίας.

Η βασίλισσα Silvia και ο βασιλιάς Carl Gustaf της Σουηδίας.