Τα destination fashion shows είναι η νέα τάση

Ο οίκος Balenciaga ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το επόμενο show του στη Νέα Υόρκη.

Ο οίκος Chanel θα παρουσιάσει το fashion show του για τη Cruise collection 2023 στο Μονακό στις 5 Μαΐου, ο οίκος Louis Vuitton θα ταξιδέψει στη Νότια Καλιφόρνια για το δικό του show στις 12 Μαΐου, ο Pucci έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει την πρώτη συλλογή της Camille Miceli στο Κάπρι της Νότιας Ιταλίας (στις 28 Απριλίου), ενώ στα σχέδια του οίκου Dior είναι ένα runway show για την pre-fall 2022 συλλογή της Maria Grazia Chiuri στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Στη λίστα με τα "εκτός έδρας" fashion shows, έρχεται να προστεθεί και η ανακοίνωση του οίκου Balenciaga ότι το επόμενο show για τη συλλογή Άνοιξη 2023 θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 21 Μαΐου, χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστές άλλες λεπτομέρειες (όπως για παράδειγμα, η τοποθεσία στην οποία θα διεξαχθεί). 

Και η λίστα δεν σταματά εδώ, αφού και ο οίκος Gucci - που παρουσίασε τη συλλογή του για την Άνοιξη 2022 στο Los Angeles- έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει fashion show κάπου στην Ευρώπη στις 16 Μαΐου, ενώ και ο Kim Jones ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ανδρική κολεξιόν του Άνοιξη 2023 για τον οίκο Dior στις 30 Μαΐου στο Λος Άντζελες. Τη σεζόν των ταξιδιών άνοιξε το show του οίκου Alexander McQueen στη Νέα Υόρκη στις 15 Μαρτίου. 

Διαβάστε Επίσης

Τα destination fashion shows, επομένως, έχουν γίνει μία τάση που δικαιολογείται απόλυτα από την επιθυμία για εξωστρέφεια, επικοινωνία, ανανέωση, η οποία ξεπήδησε έντονη μετά από σχεδόν δυο χρόνια όπου η πανδημία του covid-19 έβαλε τα πάντα στον "πάγο"- ακόμα και τις πωλήσεις, ιδίως στην ένδυση πολυτελείας. Οι οίκοι επιχειρούν, επομένως, να βγουν εκεί έξω και να έρθουν ξανά σ' επαφή με το κοινό τους, με μία σχέση που δεν έχει να κάνει (μόνο) με ηλεκτρονικές πωλήσεις και εικονική πραγματικότητα. 

Τα ταξίδια, βεβαίως, των μεγάλων οίκων για τα shows τους δεν ξεκίνησαν αυτή την άνοιξη- ούτε, βεβαίως, είναι κάτι που δεν γινόταν και πριν την πανδημία. Απλά, η φετινή χρονιά μοιάζει να έχει στην ατζέντα της πολλά περισσότερα. Ο οίκος Dior επέλεξε τη χώρα μας και το Καλλιμάρμαρο της Αθήνας για να παρουσιάσει τη Cruise Collection 2022, το πρώτο physical event μετά την πανδημία. Ο οίκος Chanel παρουσίασε την Cruise 2021/22 στο Ντουμπάι, ο οίκος Max Mara τη Resort συλλογή 2022 στην Ίσκια της Ιταλίας, ενώ ο οίκος Louis Vuitton πραγματοποίησε το spin-off show της συλλογής SS'22 στη Σαγκάη της Κίνας ένα μήνα αφού είχε παρουσιάσει το πρώτο show στο Παρίσι (τον Οκτώβριο του 2021). Ο οίκος Prada, από την άλλη, πήγε τα destination fashion shows ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας τη συλλογή του Άνοιξη - Καλοκαίρι 2022 παράλληλα σε Μιλάνο - Σαγκάη

Αξίζει, βεβαίως, και μία αναφορά και στο τελευταίο show του Daniel Lee ως καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Bottega Veneta, το οποίο πραγματοποιήθηκε σ' ένα μάλλον απροσδόκητο προορισμό: το Ντιτρόιτ. Μάλιστα, ο Lee είχε σκοπό να συνεχίσει το ταξίδι του στις Η.Π.Α με τον οίκο μέσα από διάφορα πρότζεκτ, όμως αυτά τα πλάνα έμειναν ανολοκλήρωτα. 

Διαβάστε Επίσης