Η νέα καμπάνια του οίκου Chanel για τη Fall-Winter 2022/23 collection

Οι φωτογράφοι Inez & Vinoodh αναλαμβάνουν για μία ακόμα φορά να αποτυπώσουν το όραμα της Virginie Viard.

Η Ready-to- Wear συλλογή του οίκου Chanel για τη σεζόν Fall-Winter 2022-23 παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, τον περασμένο Μάρτιο, και ήταν αφιερωμένη σ' ένα εμβληματικό για τον οίκο ύφασμα: το tweed. H συλλογή, που είναι ήδη διαθέσιμη για αγορά στις μπουτίκ της Chanel, παγκοσμίως και στην Ελλάδα, συνοδεύεται και από την καμπάνια, που μόλις έδωσε στη δημοσιότητα η Chanel και έχει την υπογραφή του καλλιτεχνικού διδύμου Inez & Vinoodh, οι οποίοι αποτελούν σταθερούς συνεργάτες της Virginie Viard τα τελευταία χρόνια. Η νέα καμπάνια, βεβαίως, σκοπό έχει να αναδείξει το κυρίαρχο στοιχείο της τρέχουσας συλλογής, το tweed, και είναι φωτογραφημένη - κατά ένα μέρος της- στον ποταμό που χάρισε το όνομά του στο συγκεκριμένο ύφασμα, τον ποταμό Tweed στη Σκοτία. Πρωταγωνίστρια της καμπάνιας είναι το μοντέλο από την Ολλανδία, Rianne Van Rompaey.

Η νέα καμπάνια του οίκου Chanel για τη Fall-Winter 2022/23 collection

"Βάλαμε στόχο να φέρουμε την εξοχή, το σκοτσέζικο τοπίο γύρω από τον ποταμό Tweed, στη ζωή στην πόλη", θα δηλώσει το φωτογραφικό δίδυμο που η αντίθεση ανάμεσα "στα ταξίδια της Gabrielle Chanel στην περιοχή του Tweed για να αναζητήσει έμπνευση στη φύση για τα tweeds της και τη ζωή της στο Παρίσι όπου έντυνε τις γυναίκες με γνώμονα την απόλυτη ελευθερία στην κίνηση και την άνεση" καθοδήγησε τη δημιουργική τους έμπνευση για την καμπάνια. 

Chanel fall-winter 2022-23 ready-to-wear campaign

Αυτή, λοιπόν, η αντίθεση χώρισε τη φωτογράφιση για την καμπάνια σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος φωτογραφήθηκε σε εξωτερικούς χώρους, στην εξοχή της περιοχής γύρω από τον Tweed,  εκεί όπου κυριαρχούν τα χρώματα της φύσης, η ομίχλη και το μυστήριο. Το δεύτερο μέρος της καμπάνιας φωτογραφήθηκε στο studio, σε άσπρο-μαύρο, σε πιο graphic φόρμες και με τις σιλουέτες να μοιάζουν χωρίς ισορροπία. "Οι λήψεις στον κήπο φέρνουν την εξοχή στην πόλη δίνοντας έμφαση σε μία μαγευτική θηλυκή ατμόσφαιρα, ενώ τα πορτραίτα στο στούντιο τη βγάζουν [σσ. την πρωταγωνίστρια] εκεί έξω, στον πραγματικό κόσμο και επικεντρώνουν στις ντελικάτες εκφράσεις της γοητείας Chanel", θα πουν οι Inez & Vinoodh. 

Chanel fall-winter 2022-23 ready-to-wear campaign

Η Rianne Van Rompaey αποδίδει τις διάφορες όψεις του tweed, το μείγμα των φθινοπωρινών χρωμάτων και του φούξια, και ντύνεται μ' ένα κοστούμι, ένα πανωφόρι, ένα πλεκτό σύνολο και ένα δερμάτινο φόρεμα με την ίδια κομψότητα. "Η Rianne είναι μία διαρκής έμπνευση για εμάς. Μπορεί να ενσαρκώσει και να αναδείξει κάθε χαρακτήρα με χάρη και εξυπνάδα. Έχουμε μία δυνατή σύνδεση εξαιτίας της κοινής μας καταγωγής από την Ολλανδία". 

Chanel fall-winter 2022-23 ready-to-wear campaign

Chanel fall-winter 2022-23 ready-to-wear campaign

 

Chanel fall-winter 2022-23 ready-to-wear campaign