O Haider Ackermann είναι ο επόμενος guest designer του Jean Paul Gaultier

Ο αγαπημένος σχεδιαστής της Tilda Swinton και του Timotheé Chalamet θα σχεδιάσει την επόμενη couture κολεξιόν Jean Paul Gaultier.

To 2020, συμπληρώνοντας 50 χρόνια στην Υψηλή Ραπτική, ο Jean Paul Gaultier κατέθεσε τα ψαλίδια του αφήνοντας, ωστόσο, σε νέους δημιουργούς χώρο για να μεταφέρουν την κληρονομιά του στο μέλλον. Έτσι, κάθε χρόνο οι δυο couture συλλογές που παρουσιάζει ο οίκος ανατίθενται σ' έναν guest designer. Η αρχή έγινε με την Chitose Abe του Sacai, τη σκυτάλη πήρε αμέσως μετά ο Glenn Martens του Y/Project- και νυν καλλιτεχνικός διευθυντής της Diesel-, ενώ τρίτος guest designer ήταν ο Olivier Rousteing του οίκου Balmain. Και τώρα, είναι η σειρά του Haider Ackermann να αποδώσει με τον δικό του τρόπο το πως οραματίζεται μία couture συλλογή Jean Paul Gaultier

Διαβάστε Επίσης

O κολομβιανής καταγωγής Γάλλος σχεδιαστής δεν είναι ακριβώς νέο ανερχόμενο ταλέντο, όπως για παράδειγμα η Chitose Abe και ο Glenn Martens που προηγήθηκαν, είναι ήδη καθιερωμένος και αναγνωρισμένος στον χώρο της μόδας - ιδίως από ιδιοσυγκρασιακούς πρωταγωνιστές όπως η Tilda Swinton και ο Timotheé Chalamet, οι οποίοι εμφανίζονται διαρκώς στο κόκκινο χαλί φορώντας δημιουργίες του - και φημίζεται για τα tailored σχέδιά του

Timotheé Chalamet  Haider Ackermann
O Timotheé Chalamet είναι μεγάλος θαυμαστής της μόδας του Haider Ackermann

Όπως δήλωσε στο WWD o Jean Paul Gaultier, "πάντα μου άρεσε η δουλειά του Haider, ειδικά πάνω στο tailoring. Είμαι σίγουρος ότι η αυτή η couture συλλογή θα είναι υπέροχη...", ενώ από την πλευρά του ο Ackermann θα πει: "Τρέφω τεράστιο σεβασμό για το πόσο προοδευτική και avant-garde ήταν πάντα η δουλειά του Gaultier... Πάντα ήταν όνειρό μου να πλησιάσω την haute couture και τώρα ως guest για τον οίκο υψηλής ραπτικής Jean Paul Gaultier αυτό γίνεται μία τεράστια τιμή..."

Η haute couture συλλογή του Haider Ackermann  ως guest designer του JPG θα παρουσιαστεί τον Γενάρη του 2023 και θα αφορά τη σεζόν Άνοιξη 2023. 

Διαβάστε Επίσης