5 στιλιστικές συμβουλές για να είστε οι πιο καλοντυμένες στα X-mas parties

Πώς θα δημιουργήσετε festive looks που θα σας αναδείξουν ως τις πιο καλοντυμένες.

Από τη στιγμή που το ημερολόγιο δείξει πως ο Δεκέμβριος έχει φτάσει, η διάθεση μας μπαίνει αυτομάτως σε festive mood. Σε αυτό βοηθούν φυσικά οι στολισμοί στην πόλη αλλά και τα σπίτια, οι glam συλλογές των brands που βρίσκουν τη θέση τους στις βιτρίνες των καταστημάτων αλλά και οι προσκλήσεις που καταφτάνουν για χριστουγεννιάτικα parties. Κάπως έτσι, ξεκινάμε την αναζήτηση των ρούχων και τα αξεσουάρ που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε glam looks που θα μας αναδείξουν ως τις πιο καλοντυμένες. Φυσικά, λίγο πριν καταλήξουμε στις τελικές επιλογές μας χρειάζεται να γνωρίζουμε κάποιες χρήσιμες στιλιστικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας.

#1 Η ισορροπία στη λάμψη

Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι συνδυασμένη με την πολλή λάμψη που οριακά αγγίζει την υπερβολή. Όλο αυτό το glam φυσικά περνά και τη γυναικεία γκαρνταρόμπα με τα φορέματα, τις μπλούζες, τις φούστες, τα πουκάμισα, τα παντελόνια να αποκτούν παγιέτες, glitter και metallic υφές, υπενθυμίζοντας μας κάτι σημαντικό. Δηλαδή πως το too much αποτέλεσμα μπορεί να είναι επιθυμητό στον τομέα της διακόσμησης, ωστόσο χρειάζεται να το αποφύγουμε στο ντύσιμό μας.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να φορέσετε τα πιο glam κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας, αλλά σημαίνει πως χρειάζεται να τα συνδυάσετε με κάποια άλλα, πιο basic. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να φορέσετε ένα φόρεμα με παγιέτες, συνδυάστε το με ένα oversized σακάκι ή ένα tailored παλτό. Εάν θέλετε να φορέσετε μία φούστα σε metallic ύφασμα, φορέστε τη με ένα πουκάμισο, ένα πουλόβερ ή μία chunky ζακέτα, ενώ εάν θέλετε να φορέσετε μία μπλούζα με glitter προτιμήστε να τη συνδυάσετε με τζιν ή υφασμάτινο παντελόνι. Κάπως έτσι, το ντύσιμό σας θα χαρακτηρίζεται από ισορροπία και το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει.

#2  Η αξία των αξεσουάρ

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να ανανεώσετε το festive style σας χωρίς να γεμίσετε τη γκαρνταρόμπα σας με παγιέτες ή glitter που δεν πρόκειται να φορέσετε ξανά σύντομα, τα αξεσουάρ είναι η λύση που αναζητάτε. Ένα εντυπωσιακό κόσμημα, ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα που μοιάζουν με κόσμημα, μία statement τσάντα είναι μερικές από τις επιλογές που μπορείτε να κάνετε για να προσθέσετε λάμψη στο στιλ σας χωρίς να νιώθετε πως υπερβάλετε. 

#3 Σεβαστείτε την αισθητική σας

Η αλήθεια είναι πως τόσο οι νέες party συλλογές των brands όσο και οι εικόνες που βλέπουμε στα social media μπορούν να σας επηρεάσουν σημαντικά, κάνοντάς σας να θέλετε να φορέσετε ρούχα ή αξεσουάρ που δεν νιώθετε πως ταιριάζουν απόλυτα στο στιλ σας. Εάν δεν είστε fan της παγιέτας ή του glitter, δεν χρειάζεται να κάνετε εκπτώσεις στο στιλ σας, φορώντας κάτι που δεν είναι της αισθητικής σας. Άλλωστε, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές που είναι πιο minimal όπως για παράδειγμα το μαύρο κοστούμι ή οι ολόσωμες φόρμες σε dark αποχρώσεις όπως το μπορντό. Η κομψότητα και η φινέτσα είναι δεδομένη όταν φοράτε ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε το εαυτός σας.

#4 Προσοχή στις λεπτομέρειες

Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές που χρειάζεται να έχετε στον νου σας τόσο εν γένει όσο και όσον αφορά στο festive style είναι η προσοχή στις λεπτομέρειες. Τα καλοσιδερωμένα ρούχα, οι tailored γραμμές που αναδεικνύουν τη σιλουέτα σας, ο αποχρώσεις που ταιριάζουν στον τόνο της επιδερμίδας σας, ο έλεγχος μήπως κρέμεται κάποια κλωστή, τα αξεσουάρ που είναι σε άριστη κατάσταση. Όλα αυτά τα στοιχεία σχετίζονται άμεσα με το εάν το σύνολό σας θα είναι αρμονικό και κατ΄επέκταση με το εάν θα ξεχωρίσετε με την εμφάνισή σας.

#5 Σκεφτείτε "έξω από το κουτί"

Εξίσου σημαντικό με το να παραμείνετε πιστές στην αισθητική σας είναι να σκεφτείτε διαφορετικά. Σίγουρα ένα φόρεμα ή μία μπλούζα με παγιέτες είναι από τις πρώτες σκέψεις που πραγματοποιείτε για να δημιουργήσετε ένα glam look, ωστόσο υπάρχουν και πολύ λαμπερές και εντυπωσιακές εναλλακτικές. Μία φούστα με κρόσσια ή με βολάν από τούλι, ένα κατακόκκινο φόρεμα, ένα κοστούμι από βελούδο ή ένα glittery playsuit είναι μόλις μερικές από τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας.   

Διαβάστε Επίσης