10 δερμάτινες φούστες για να υιοθετήσετε το leather trend όπως η βασίλισσα Letizia

Μαθήματα στιλ με royal αέρα.

Με ποιον τρόπο μπορεί να αποσπάσει μία γυναίκα τον τίτλο του style icon; Σίγουρα, το στιλ της και η αισθητική της χρειάζεται να εμπνέει άλλες γυναίκες. Χρειάζεται όμως να είναι απαραίτητα διάσημη; Η απάντηση είναι πως όχι, ωστόσο τα περισσότερα style icons που γνωρίζουμε είναι μία αναγνωρίσιμη γυναίκα είτε από τον χώρο της τέχνης είτε της μόδας. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, υπάρχει μία άλλη πολύ ξεχωριστή κατηγορία γυναικών που έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των fashion lovers. Ο λόγος για τις "γαλαζοαίματες”. Μία από εκείνες που έχει καταφέρει να κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο με τις στιλιστικές επιλογές της είναι η βασίλισσα Letizia της Ισπανίας.

Η σύζυγος του βασιλιά Felipe θεωρείται πηγή στιλιστικής έμπνευσης για γυναίκες από όλο τον κόσμο. Για ποιον λόγο; Φημίζεται για το γεγονός πως φορά συχνά ρούχα που φέρουν την υπογραφή high street fashion brands, στηρίζει τα brands της χώρας της, ενώ καταφέρνει με έναν περίτεχνο τρόπο να υιοθετεί τις επικρατέστερες τάσεις της μόδας χωρίς να αγνοεί το dress code του Παλατιού.

Ακριβώς αυτό συνέβη πρόσφατα, όταν η βασίλισσα Letizia και ο σύζυγός της βρέθηκαν στο Royal Spanish Academy. Για την εν λόγω επίσημη εμφάνιση, η βασίλισσα Letizia φόρεσε ένα chic σύνολο, συνδυάζοντας μία μαύρη δερμάτινη φούστα σε midi μήκος με μπλούζα σε γαλαζοπράσινη απόχρωση. Ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες, μαύρη handbag και μαύρο παλτό. Όλα τα items της εμφάνισής της μάλιστα τα έχει φορέσει ξανά στο παρελθόν με διαφορετικό styling, υπενθυμίζοντας στις γυναίκες που την ακολουθούν πόσο σημαντικό είναι να σκέφτονται δημιουργικά για το πως θα φορέσουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας τους.

Η up-to-date εμφάνιση της βασίλισσας Letizia

10 δερμάτινες φούστες για να υιοθετήσετε το leather trend όπως η βασίλισσα Letizia

Get the Look

Πουκάμισο POL STUDIO
Πουκάμισο POL STUDIO

Θα το βρείτε εδώ.

Μαύρη δερμάτινη φούστα Hugo Boss
Μαύρη δερμάτινη φούστα Hugo Boss

Θα το βρείτε εδώ.

Μαύρες γόβες Magrit
Μαύρες γόβες Magrit

Θα το βρείτε εδώ.

Handbag Carolina Herrera
Handbag Carolina Herrera

Θα το βρείτε εδώ.

Σε αυτό το σύνολο όμως, η βασίλισσα Letizia υιοθέτησε για ακόμα μία φορά, την τάση που έχει κερδίσει την προσοχή του fashion crown. Ο λόγος για το leather trend ή Bikercore όπως θα το συναντήσετε συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με τους συγκεκριμένους όρους, ο κόσμος της μόδας αναφέρεται στην τάση που έχει αναδείξει τα (faux) δερμάτινα ρούχα ως μία από τις επικρατέστερες τάσεις της τρέχουσας σεζόν. Οίκοι όμως οι Loewe, Hermes, Alexander McQueen, Alaia, Saint Laurent, Tod's και Khaite συμπεριέλαβαν στις F/W 2022-2023 συλλογές τους ρούχα από οικολογικό δέρμα, αποδεικνύοντας πως αυτό το τόσο ιδιαίτερο υλικό είναι ικανό να φέρει την ανανέωση στο χειμερινό ντύσιμο.

Όσον αφορά στο styling, η βασίλισσα Letizia φόρεσε μία μαύρη δερμάτινη φούστα, δηλαδή ένα bottom που είναι μία πολύ chic επιλογή για αυτή την περίοδο. Το look της μάλιστα είναι μία απόδειξη πως η δερμάτινη φούστα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο office style. Όχι όμως μόνο εκεί, αφού ένα τόσο πρακτικό bottom φοριέται από το πρωί έως το βράδυ. Για μία casual εμφάνιση, μπορείτε να τη συνδυάσετε με oversized πουλόβερ ή chunky ζακέτες και sneakers ή loafers, ενώ για μία βραδινή έξοδο, προτιμήστε να τη φορέσετε με lingerie top ή bodysuit και ψηλοτάκουνες γόβες ή πέδιλα ή ακόμα και μπότες. Ακόμα κι αν γνωρίζουμε πως ο κόσμος της μόδας κρύβει πολλές εκπλήξεις, το σίγουρο είναι πως η δερμάτινη φούστα και δη εκείνη σε midi μήκος και σε basic απόχρωση όπως το μαύρο πρόκειται να έχει μία μακρά πορεία στο γυναικείο ντύσιμο.

Editor's Picks

Δερμάτινη φούστα Max Mara

Φούστα από δέρμα νάπα με αγκράφα Massimo Dutti

Δερμάτινη φούστα Gabriela Hearst

Μαύρη δερμάτινη φούστα 16Arlington

Δερμάτινη φούστα Khaite

Midi φούστα By Malene Birger

Midi δερμάτινη φούστα Alexander McQueen

Δερμάτινη φούστα Nili Lotan

Midi δερμάτινη φούστα Sea