To leather trend θα έχει αυτό το χρώμα για το 2023

Διάσημες όπως η Margot Robbie και η Taylor Russell φόρεσαν δερμάτινα στο χρώμα που θα κυριαρχήσει στη μόδα του 2023.

Όταν μέσα σε λίγα 24ωρα δυο celebrities εμφανίζονται με looks που βασίζονται στο ίδιο χαρακτηριστικό, σκέφτεσαι ότι μπορεί να είναι σύμπτωση. Όταν, όμως, διαπιστώνεις ότι έχει δει κι άλλες celebrities και insiders της μόδας να επιλέγουν το ίδιο ή παρόμοιο στιλ, τότε αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι δεν πρόκειται για μία τυχαία στιλιστική επιλογή αλλά για μια τάση που γεννιέται. Εν προκειμένω, τα δερμάτινα σε κόκκινο χρώμα. 

Διαβάστε Επίσης

Ήταν πριν από λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου, που η Margot Robbie βρέθηκε στο Λονδίνο για την πρεμιέρα της ταινίας Babylon στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Brad Pitt και σε μία από τις δημόσιες εμφανίσεις της επέλεξε να φορέσει ένα leather suit από τη συλλογή Winter 2023 του οίκου Bottega Veneta. Για την ακρίβεια, φόρεσε ένα curved shape δερμάτινο παλτό και παντελόνι και τα Monstra ankle boots του οίκου. Χαρακτηριστικό του leather συνόλου της η έντονη κόκκινη απόχρωση- ένα χρώμα το οποίο επέλεξε και για το κόκκινο χαλί της πρεμιέρας όπου εμφανίστηκε μ' ένα αέρινο, εξώπλατο φόρεμα του οίκου Valentino. 

Margot Robbie
Η Margot Robbie με Bottega Veneta

Δυο μέρες μετά, στις 14 Ιανουαρίου, στο tea party που διοργάνωσαν τα BAFTAs στο Λος Άντζελες, η ανερχόμενη Taylor Russell, που πρωταγωνιστεί με τον Timothée Chalamet στο Bones and All και έχει κλέψει φέτος τις εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί, εμφανίστηκε φορώντας επίσης ένα δερμάτινο σύνολο σε bold κόκκινο χρώμα. Συγκεκριμένα, η ηθοποιός συνδύασε δερμάτινο peplum biker jacket και δερμάτινη μίντι φούστα με σκίσιμο από την pre-collection Φ/Χ 2023 του οίκου Alexander McQueen. Σε κόκκινο χρώμα ήταν τα υπόλοιπα κομμάτια με τα οποία ολοκλήρωσε το look της, δηλαδή τα Punk ankle strap πέδιλα και την The Jewelled hobo mini τσάντα του οίκου. 

Taylor Russell
Η Taylor Russell με Alexander McQueen 

Το red leather, ωστόσο, συναντήσαμε και σε άλλες celebrity εμφανίσεις στη διάρκεια της χρονιάς όπως για παράδειγμα την εμφάνιση της Rihanna μ' ένα κόκκινο δερμάτινο hooded wrap φόρεμα τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά και την πιο πρόσφατη (τον Δεκέμβριο του 2022)  εμφάνιση της Catherine Zeta-Jones με σέξι δερμάτινη μίντι φούστα με σκίσιμο σε κόκκινο και κόκκινες γόβες στη Νέα Υόρκη. 

Rihanna
Rihanna
Catherine Zeta-Jones
Catherine Zeta-Jones

Μετά την κυριαρχία του φούξια στη μόδα του 2022, το 2023 η μόδα φαίνεται να παραδίδει τη σκυτάλη στο κόκκινο. Ήδη, αυτό είχε διαφανεί από τις προτάσεις οίκων όπως Max Mara, Versace, Loewe στα rynways για τη σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2022-23, ενώ εμφανίστηκε και στις συλλογές για την Άνοιξη 2023, όπως αυτές του Valentino και του Ferragamo. Αν, λοιπόν, θέλετε να υιοθετήσετε την τάση συνδυάσετε την μ' εκείνη του leather - που απογείωσε φέτος το bikercore, φορώντας είτε total leahter σύνολα όπως έκαναν η Margot Robbie και η Taylor Russell είτε επιλέγοντας να εντάξετε στα looks σας μεμονωμένα κομμάτια, όπως έκανε η Catherine Zeta-Jones.

Loewe FW'22
Loewe FW'22-23
Valentino SS'23
Valentino SS'23
Ferragamo SS'23
Ferragamo SS'23

Διαβάστε Επίσης