Οι 10 κορυφαίες red carpet στιγμές του 2022

Οι πολυσυζητημένες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί της χρονιάς.

Αν το 2021 ήταν η χρονιά που το κόκκινο χαλί επέστρεψε, έστω περιορισμένο, μοιρασμένο ανάμεσα στη φυσική παρουσία και τη ψηφιακή μορφή, το 2022 ήταν η χρονιά που έπιασε τη συνέχεια από εκεί που την είχε αφήσει προ-πανδημίας: όλα τα μεγάλα events των τεχνών και της μόδας διεξάχθηκαν απερίσπαστα και οι red carpet εμφανίσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία - σε συμμετοχή και ποικιλία. 

Εντυπωσιακά looks με τη σφραγίδα του Old Hollywood glam, vintage "θησαυροί" και iconic δημιουργίες αρχείου, πληθωρικές εμφανίσεις - άριστα δείγματα της δεξιοτεχνικής haute couture, εκκεντρισμός και cool vibes διαδέχτηκαν το ένα red carpet μετά το άλλο, αποκαθιστώντας τη μαγευτική απόλαυση που προσφέρει το κόκκινο χαλί διαχρονικά. 

Από τη βραδιά των Όσκαρ και το γενναιόδωρο σε celebrity καλεσμένους Met Gala, από το Φεστιβάλ των Καννών και τη Βενετία μέχρι τις πρεμιέρες των ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες, τα λαμπερά πάρτι και τα fashion shows, οι παρακάτω 10 εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί έγραψαν τη δική τους σελίδα στην ιστορία που αφήνει πίσω του το 2022 είτε ως οι καλύτερες είτε ως οι πιο αμφιλεγόμενες, αλλά και  ως οι πιο viral της χρονιάς

2022: Top Red - Carpet Moments 

Kim Kardashian

Kim Kardashian

H Kim Kardashian καταφέρνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να έχει κάθε χρόνο εξασφαλισμένη τη θέση της στη λίστα με τις red carpet εμφανίσεις της χρονιάς. Φέτος, όλοι συμφωνούν ότι της ανήκει η πρωτιά αφού κατάφερε κάτι σπάνιο: να εμφανιστεί στο MET Gala φορώντας το θρυλικό φόρεμα με το οποίο η Marilyn Monroe είχε τραγουδήσει το 1962 το “Happy Birthday” στον Πρόεδρο J.F. Kennedy. Η δημιουργία του Jean Louis σε σχέδιο του Bob Mackie αποτελεί μουσειακό κομμάτι, το οποίο απέκτησε σε δημοπρασία το 2016 το Ripley’s Believe It Or Not Museum. Η Kim Kardashian κατάφερε να πείσει το Μουσείο να της επιτρέψει να φορέσει το εμβληματικό (της pop κουλτούρας) φόρεμα – κάποιοι ισχυρίζονται ότι υποσχέθηκε πολλά λεφτά για να τους πείσει-, η ίδια υποβλήθηκε σε εξαντλητική δίαιτα και άσκηση για να μπορέσει να μπει σ' αυτό, ενώ οι εντυπώσεις για το αποτέλεσμα μοιράστηκαν ανάμεσα σε ενθουσιασμό και επικρίσεις, ιδίως όταν άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι ίσως προκάλεσε ζημιά. Ο Bob Mackie, ανάμεσα σε όλους -σχετικούς και μη- που διατύπωσαν άποψη, χαρακτήρισε την επιλογή αυτή «μεγάλο λάθος», αλλά στο μεταξύ η ιστορία είχε γραφτεί.

Zendaya

Zendaya

Το red carpet αγαπά τη Zendaya- και το αντίστροφο. Οι εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί σκοράρουν πάντα ψηλά σε απόδοση και αυτό κάνει δύσκολη την επιλογή του καλύτερου ανάμεσα στα κορυφαία looks της. Αν, ωστόσο, έπρεπε να διαλέξουμε μία από το 2022, η εμφάνιση της ηθοποιού από τη βραδιά των φετινών Όσκαρ είναι αυτή που αντικατροπτίζει καλύτερα τη σύγχρονη και φρέσκια αισθητική της: η Zendaya επέλεξε να ντυθεί μ' ένα cropped λευκό σατέν πουκάμισο και μία silver sequin μάξι φούστα με ουρά, κομμάτια του οίκου Valentino, φέρνοντας cool vibes στο συνήθως πληθωρικό και έντονο glam της περίστασης. Το look της αναβίωσε και μία iconic red carpet στιγμή από το παρελθόν: την εμφάνιση της Sharon Stone από τα Όσκαρ του 1998 με Gap λευκό πουκάμισο και μάξι σατέν φούστα Vera Wang.  

Florence Pugh

Florence Pugh

Το 2022 ήταν αναμφίβολα η χρονιά της Florence Pugh στο κόκκινο χαλί. Η πρωταγωνίστρια εξελίσσεται σ' ένα από τα πιο επιδραστικά icons της γενιάς της και οι εμφανίσεις της, κυρίως με δημιουργίες του οίκου Valentino, είναι απ' αυτές που κέρδισαν φέτος τις εντυπώσεις. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει αυτή με το backless βραδινό φόρεμα με ουρά σε κόκκινο χρώμα το οποίο φόρεσε στα Fashion Awards, τα βρετανικά δηλαδή βραβεία μόδας, για να παραδώσει το βραβείο του καλύτερου σχεδιαστή της χρονιάς στον δημιουργό του haute couture φορέματός της, τον Pierpaolo Piccioli. 

Ana de Armas

Ana de Armas

H ερμηνεία της Ana de Armas ως Marilyn Monroe στην ταινία "Blonde" είναι απ' αυτές που συζητήθηκαν φέτος αρκετά με πολλούς να θεωρούν δεδομένη την υποψηφιότητα για Όσκαρ. Η πρωταγωνίστρια έκλεψε τις εντυπώσεις με το στιλ της στο Φεστιβάλ των Καννών όπου έκανε πρεμιέρα η ταινία, ενώ ως "ανεπίσημη" ambassador του Louis Vuitton επέλεξε μία δημιουργία του οίκου για τη μεγάλη βραδιά. Το ροζ πλισέ σατέν φόρεμα με το βαθύ V ντεκολτέ αντλεί την έμπευσή του από το iconic λευκό φόρεμα της Marilyn Monroe στην ταινία του 1955 «Επτά χρόνια φαγούρας».

Bella Hadid

Bella Hadid

Η Bella Hadid είναι χωρίς αμφιβολία το style icon, και το κορυφαίο μοντέλο, του 2022. Οι δε εμφανίσεις της στο Φεστιβάλ των Καννών κρύβουν πάντα ευχάριστες fashion εκπλήξεις και θησαυρούς της vintage μόδας, και στο φετινό red carpet, η Hadid εντυπωσιάσε ξανά με την επιλογή της: εμφανίστηκε με μια dramatic couture βραδινή δημουργία σε μαύρο χρώμα από συλλογή του Gianni Versace για την  Άνοιξη – Καλοκαίρι 1997. 

Anne Hathaway

Anne Hathaway

H επιστροφή της Anne Hathaway στο κόκκινο χαλί έγινε στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, ενώ η παρουσία της σ' αυτό συζητήθηκε και για τις chic off-duty εμφανίσεις της. Η λευκή sequin βραδινή δημιουργία με τη σατέν ουρά είχε την υπογραφή της άριστης ιταλικής φινέτσας που εκπροσωπεί ο Armani Privé, ενώ το look της συνόδευε ένα εντυπωσιακό μπλε ζαφείρι του οίκου Bulgari. 

Timothée Chalamet

Timothée Chalamet

Ο Timothée Chalamet είναι μια κατηγορία μόνος του στη μόδα. Αντισυμβατικός και ακομπλεξάριστος, αυτή τη φορά εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί, και συγκεκριμένα στην πρεμιέρα της ταινίας Bones and All στην οποία πρωταγωνιστεί, στο Φεστιβάλ Βενετίας, φορώντας μία εξώπλατη halter-neck μπλούζα σε πορφυρό κόκκινο χρώμα, το ίδιο όπως και στο παντελόνι του. Φυσικά, το σύνολο είχε την υπογραφή του Haider Ackerman τον οποίο εμπιστεύεται σταθερά για τις τολμηρές εμφανίσεις του. 

Billie Eilish- Jesse Rutherford

Billie Eilish- Jesse Rutherford

Η Billie Eilish και η συνεργασία της με τον οίκο Gucci έχει αποφέρει πολλές ενδιαφέρουσες red carpet εμφανίσεις. Ωστόσο, η κορυφαία στιγμή του 2022 απ' αυτή τη συνεργασία ανήκει στο κόκκινο χαλί του 11ου LACMA Art + Film Gala όπου η ταλαντούχα ερμηνεύτρια μαζί με τον σύντροφό της, Jesse Rutherford, εμφανίστηκαν καλυμμένοι με μια ...κουβέρτα Gucci. Το styling που κρυβόταν από κάτω δεν ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που υπονοεί η παρουσία μιας κουβέρτας: lingerie slip φόρεμα και μάσκα ύπνου για την Eilish, pajama set και slippers για τον Rutherford. 

Taylor Russell

Taylor Russell

Το όνομα της Taylor Russell δεν έχει γίνει ακόμα πολύ διάσημο, αλλά το ταλέντο και οι φετινές της εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί δεν άργησαν να της χαρίσουν τον χαρακτηρισμό "πολλά υποσχόμενη ανερχόμενη σταρ". Τη συμπρωταγωνίστρια του Timothée Chalamet στο Bones and All θα συναντήσετε σε κάθε λίστα με τις κορυφαίες εμφανίσεις του 2022 - ειδικά για το look της στην πρεμιέρα της ταινίας στο BFI London Film Festival. Το σύνολο από την couture συλλογή 2022 Schiaparelli με το cropped jacket με τονισμένους ώμους και κεντημένες λεπτομέρειες, τον κορσέ σε μπεζ απόχρωση, τη μεταξωτή φούστα που μοιάζει να κρέμεται απ' αυτόν δεμένη με φιόγκους στα πλαϊνά και το statement καπέλο ήταν ένα άριστο δείγμα του σικ σουρρελισμού που επιχειρεί να καθιερώσει στη μόδα ο οίκος.

Julia Fox

Julia Fox

Ποιο είναι το ανερχόμενο style icon Julia Fox; αναρωτιόταν ήδη από τις αρχές του 2022 το WWD. Η συνέχεια θα περιελάμβανε και πολλά άλλα τέτοια άρθρα που επιχειρούν μας συστήσουν το πιο ανατρεπτικό style icons της χρονιάς. Ηθοποιός, μοντέλο, καλλιτέχνης, σχεδιάστρια, η Julia Fox εξελίχθηκε σε χρόνο - ρεκόρ (μετά τη σύντομη σχέση της με τον Kanye West) σε avant-garde μούσα της μόδας. Τολμηρό, σέξι, προκλητικό, αντισυμβατικό, dark, dramatic, εκκεντρικό όποια λέξη κι αν χρησιμοποιήσετε περιγράφει άψογα το άφοβο - και πολύ προσωπικό - στιλ της. Στο πάρτι του Vanity Fair για τα φετινά Όσκαρ εμφανίστηκε μ' ένα μάξι leather φόρεμα που το halter-neck δέσιμο του μιμείται χέρι που της σφίγγει τον λαιμό, ωστόσο αυτό που συζητήθηκε περισσότερο στην εμφάνισή της ήταν το τσαντάκι της το οποίο ήταν φτιαγμένο από τρίχες μαλλιών.