15 μοντέρνες ζακέτες που θα κάνουν upgrade στο φθινοπωρινό ντύσιμο

Οι πιο κομψές ζακέτες της σεζόν.

Εκτός από το Barbiecore και το Bikercore, εκτός από τα bomber jackets και τις καμπαρντίνες, τα robe coats και τις maxi γραμμές, μία ακόμα τάση που κυριαρχεί διακριτικά στη μόδα του φθινοπώρου και χειμώνα είναι το Grandma ή grandmillennial στιλ. Οίκοι μόδας όπως οι Chanel και Etro πρόσθεσαν στις collections τους τις πλεκτές ζακέτες που είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο στο εν λόγω ντυσίματος, αποδεικνύοντας πως ακόμα και ένα basic κομμάτι όπως αυτό μπορεί να εξελιχθεί.

Σχεδόν αμέσως, οι λάτρεις της μόδας ξεχώρισαν το εν λόγω trend, πρόσθεσαν στις συλλογές τους ζακέτες σε κάθε πιθανή απόχρωση και μοτίβα. Η κορύφωση του cardigan trend ήρθε όταν σύγχρονα style icons όπως οι Gigi Hadid, Kaia Gerber, Harry Styles και Katie Holmes δημιούργησαν street style εμφανίσεις, δείχνοντας διάφορους στιλιστικούς συνδυασμούς.

Έχοντας υποδεχτεί επισήμως το φθινόπωρο, οι πλεκτές ζακέτες αξίζει δίχως αμφιβολία να βρίσκονται στην κορυφή της shopping list σας για ποικίλους λόγους. Αρχικά, το εν λόγω κομμάτι μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του πανωφοριού, εφόσον το επιτρέπει η θερμοκρασία. Εναλλακτικά, μία πλεκτή ζακέτα πρόκειται να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμη για looks με layering. Επίσης και μεταξύ άλλων, οι πλεκτές ζακέτες μπορούν να φορεθούν ως τοπ με τζιν ή υφασμάτινα παντελόνια, να συνδυαστούν με φούστες και φορέματα για σύνολα που πετυχαίνουν την τέλεια αρμονία ανάμεσα στο coziness και τη φινέτσα.

Editor's Picks

Πλεκτή ζακέτα με ρέλι σε αντίθετο χρώμα Massimo Dutti

Floral ζακέτα Jacquemus

Ζακέτα Sandro

Ζακέτα με Στρογγυλή Λαιμόκοψη από Ultrasoft Cashmere Falconeri

Oversized ζακέτα με cable πλέξη Tommy Hilfiger

Ζακέτα με μοτίβο ρόμβων H&M

Cropped ζακέτα LoveShackFancy

Ζακέτα από κασμίρι Khaite

Oversized ζακέτα Balenciaga

Ζακέτα Max Mara

Ζακέτα με ρίγες Zara

Ζακέτα Self-Portrait

Ζακέτα με logo Burberry

Ζακέτα με ζώνη Le Kasha

Ζακέτα με κουμπιά Balmain