Η Pelagia Kolotouros είναι η νέα creative design director της Lacoste

Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα σχεδιάστρια που αναλαμβάνει επικεφαλής των δημιουργικών ομάδων του brand.

Σε μία εποχή διαρκών μετακινήσεων ανάμεσα σε δημιουργικούς και επιχειρησιακούς διευθυντές στη βιομηχανία της μόδας, ένα ακόμα brand επιχειρεί αλλαγή στη σελίδα του: η Lacoste ανακοίνωσε ότι η Pelagia Kolotouros αναλαμβάνει ως νέα creative design director. Η Ελληνοαμερικανίδα σχεδιάστρια διαδέχεται την Louise Trotter, η οποία αποχώρησε από το brand τον Γενάρη μετά από 4 χρόνια ως creative director.

Διαβάστε Επίσης

Η εταιρεία δεν είχε αρχικά την πρόθεση να την αντικαταστήσει, αντιθέτως η αρχική της πρόθεση ήταν να αναθέσει τη μελλοντική εξέλιξη του brand σε μία κολεκτίβα δημιουργών μέσα από τις σχεδιαστικές της ομάδες και εξωτερικές συνεργασίες. Ωστόσο, φαίνεται ότι έκρινε πώς αυτές οι ομάδες χρειάζονται συντονισμό και η Kolotouros είναι αυτή που αναλαμβάνει "να συντονίζει και να επιβλέπει τη συνεργασία μεταξύ των δημιουργικών ομάδων του brand, και των δημιουργικών κοινοτήτων και κολεκτίβων που συνεργάζονται με τη Lacoste", όπως αναφέρει η ανακοίνωση. 

Ποια είναι η Pelagia Kolotouros; 

H 50χρονη σχεδιάστρια έχει καταγωγή από την Ελλάδα και τις Η.Π.Α. και αποφοίτησε από το Parsons Design School της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε την καριέρα της το 2008 δουλεύοντας για το brand Theory, ενώ η συνέχεια τη βρήκε να συνεργάζεται με τον οίκο Calvin Klein ως Design Director για τις ανδρικές συλλογές, αλλά και με το brand YEEZY ως επικεφαλής της καλλιτεχνικής διεύθυνσης που συμπεριελάμβανε και τη συνεργασία με την adidas (η οποία έχει πλέον λήξει, μετά τις σκανδαλώδεις δηλώσεις και την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του ιδρυτή του, Kanye West). 

To 2017, πήρε τη θέση της Global Creative Director στη The North Face, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην adidas όπου επέβλεπε τις συνεργασίες με το Ivy Park και τον Pharrell Williams για γυναικείες και ανδρικές συλλογές.

Όπως θα δηλώσει η Deputy CEO της Lacoste, Catherine Spindler, στην ανακοίνωση της Lacoste, "Η άφιξη της φτάνει σε μία στιγμή ανανεωμένης καλλιτεχνικής προσέγγισης η οποία στοχεύει στο να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη δημιουργικότητα και την πέραση του brand.  ... Η Pelagia έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να συνοδεύσει τη Lacoste στο νέο αυτό κύκλο δημιουργικής έκφρασης και στην επιδίωξη της φιλοδοξίας της: να γίνει το πιο επιδραστικό Γαλλικό brand στην αθλητική μόδα"

Από την πλευρά της, η σχεδιάστρια με μια λιτή δήλωση στο Instagram, είπε "νιώθω ευγνώμων πουθα είμαι μέρος του επόμενου κεφαλαίου της Lacoste", ενώ μοιράστηκε και ένα quote του ιδρυτή René Lacoste:  "Όταν κοιτάζω πίσω, συνειδητοποιώ ότι όλα όσα έχω πετύχει βασίστηκαν σε ενεργή συνεργασία και φιλικές συμφωνίες".

Διαβάστε Επίσης