Picto Ocean Ghost Net | Τα ρολόγια που στηρίζουν τη βιωσιμότητα

Μία σειρά ρολογιών που θα σας ενθουσιάσει με το μίνιμαλ σχεδιασμό και τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Η Picto δεν αποτελεί μια συνηθισμένη εταιρεία ρολογιών. Ιδρύθηκε στη Δανία το 1984 από "δύο νεαρούς hippies" όπως τους αποκαλεί το ίδιο το brand, τους σχεδιαστές Steen Christensen και Erling Andersen, οι οποίο  κόντρα στην κυρίαρχη νοοτροπία ότι ο "χρόνος είναι χρήμα" και "κάθε λεπτό μετρά", θέλησαν να σχεδιάσουν κάτι που αμφισβητεί την εντύπωση ότι ο χρόνος μετρά σε βάρος μας. Η φιλοσοφία τους ότι η μέρα δεν χωρίζεται σε λεπτά και δευτερόλεπτα, αλλά συνιστά μία ένδειξη χρόνου απεικονίζεται στο σχεδιασμό των ρολογιών της Picto, που το καντράν τους δεν αποτελείται από δυο δείκτες και αριθμούς όπως στα κλασικά ρολόγια, αλλά από μία βούλα (που υπονοεί την ώρα) κι ένα δείκτη που δείχνει τα λεπτά. 

Picto Ocean Ghost Net | Τα ρολόγια που στηρίζουν τη βιωσιμότητα

Το πρωτοποριακό τους design αποτελεί ένα ακόμα εξαιρετικό παράδειγμα της μίνιμαλ δανέζικης αισθητικής, ενώ η νέα σειρά Picto Ocean Ghost Net έρχεται να μας υπενθυμίσει μία ακόμα πρωτοπορία που χαρακτηρίζει τα σκανδιναβικά brands: τη στροφή στη βιωσιμότητα.  Η κάσα των ρολογιών Ocean Ghost Net της Picto κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα δίχτυα αλιείας που περισυλλέγονται από τους ωκεανούς, ενώ τα λουράκια τους είναι από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και αντέχουν στα 5ΑΤΜ [ σ.σ. το ΑΤΜ αποτελεί ένδειξη αδιαβροχοποίησης ρολογιών, δηλαδή την αντοχή του στο νερό]. Η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση του υλικού από τα δίχτυα αλιείας που συλλέγονται από θάλασσες και ωκεανούς συμβάλει ασφαλώς στη μείωση της μόλυνσης των υδάτων, και παράλληλα προστατεύει τα θαλάσσια θηλαστικά από τον κίνδυνο εγκλωβισμού και τραυματισμού. 

Picto

Ο μοντέρνος σχεδιασμός και οι bold χρωματικοί συνδυασμοί κάνουν τα ρολόγια της Picto Ocean Ghost Net μία πολύ stylish επιλογή, ωστόσο αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ηθική στάση τους απέναντι στο περιβάλλον που μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι ακόμα και μια τέτοια μικρή επιλογή, το να αποκτήσουμε ένα ρολόι Ocean Ghost Net,  έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. 

Picto
Picto

pictowatches.com

Διαβάστε Επίσης