Τα στιλιστικά λάθη που δεν πρέπει να κάνετε όταν φοράτε τζιν

Πώς θα δημιουργήσετε τις πιο κομψές εμφανίσεις με πρωταγωνιστή ένα τζιν παντελόνι.

Δίχως αμφιβολία, το τζιν είναι ένα από τα bottoms που έχουν καταφέρει να κερδίσουν την καθολική αποδοχή των γυναικών. Μετρούν πολλές δεκαετίες ζωής, έχουν σταθερή παρουσία στον κόσμο της μόδας, είναι πρακτικά και εξαιρετικά άνετα. Ένας από τους λόγους που είναι δέκτες της τόσο μεγάλης αγάπης των γυναικών είναι επειδή προσαρμόζονται σε διάφορες τάσεις και συνδυάζονται με διάφορες αποχρώσεις και μοτίβα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συχνά στιλιστικά ατοπήματα, τα οποία μπορείτε να αποφύγετε στις εμφανίσεις σας.

#1 Λάθος νούμερο

Μία από τις σημαντικότερες στιλιστικές συμβουλές που ακολουθούν τα style icons είναι να επιλέγουν προσεκτικά το νούμερο του εκάστοτε ρούχου. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα τζιν παντελόνια. Όχι μικρότερο, όχι μεγαλύτερο, όχι πολύ στενό, όχι πολύ φαρδύ -εκτός αν είναι η γραμμή του. Για να δημιουργήσετε λοιπόν μία προσεγμένη εμφάνιση, το τζιν σας θα πρέπει να είναι στο καταλληλότερο νούμερο για τη σιλουέτα σας, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι αλλόκοτο. Συχνά μάλιστα, οι γυναίκες μένουμε προσκολλημένες σε ένα νούμερο παντελονιού που φοράμε για χρόνια, ξεχνώντας πως το σώμα μας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Την επόμενη φορά που θα επιλέξετε τζιν, δοκιμάστε ένα νούμερο μεγαλύτερο και ένα μικρότερο από το συνηθισμένο. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

Τα στιλιστικά λάθη που δεν πρέπει να κάνετε όταν φοράτε τζιν

#2 Λάθος εφαρμογή

Εξίσου σημαντικό με το σωστό νούμερο, είναι η σωστή γραμμή του τζιν. Ευτυχώς, οι συλλογές των brand προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από γραμμές. Skinny, boyfriend, mum, slim fit, low-rise, high waisted, ίσια γραμμή, flared. Το σημαντικό είναι να κάνετε διάφορες δοκιμές μέχρι να βρείτε τη γραμμή που ταιριάζει και κολακεύει τον δικό σας σωματότυπο.

Τα στιλιστικά λάθη που δεν πρέπει να κάνετε όταν φοράτε τζιν

Διαβάστε Επίσης

#3 Λάθος φροντίδα

Ένα από τα ατοπήματα που κάνουμε συχνά οι γυναίκες με τα τζιν είναι πως τα πλένουμε πολύ συχνά. Φυσικά, η καθαριότητα είναι απολύτως σημαντική, ωστόσο όσον αφορά στα τζιν παντελόνια θα πρέπει να περιορίσετε το πλύσιμό τους στην απολύτως απαραίτητη συχνότητα. Εάν το πλένετε μετά από κάθε φορά που το φοράτε, πρόκειται να εμφανίσει σύντομα φθορές.

Extra Tip 1: Μία συμβουλή για να διατηρήσετε το χρώμα του είναι να το γυρνάτε ανάποδα πριν το τοποθετήσετε στο πλυντήριο.

Extra Tip 2: Όπως με όλα τα ρούχα, έτσι και με τα τζιν παντελόνια, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε τις ενδείξεις και συμβουλές που αναγράφονται στο καρτελάκι. Εκεί, θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για το πλύσιμο και τη φροντίδα του τζιν σας, ώστε να το διατηρήσετε σαν καινούργιο όσο περισσότερο γίνεται.

Τα στιλιστικά λάθη που δεν πρέπει να κάνετε όταν φοράτε τζιν

#4 Η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά

Συχνά, χρειάζεται να προσαρμόζετε τα ρούχα στα μέτρα σας με τη βοήθεια κάποια μοδίστρας. Όσον αφορά στο τζιν παντελόνι, αυτό πρέπει σίγουρα να γίνει εάν σας είναι πολύ μακρύ. Το μπατζάκι του παντελονιού δεν πρέπει να ακουμπά στο έδαφος. Εάν συμβαίνει αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να το κόψετε στα μέτρα σας. Σε περίπτωση που φοράτε ψηλοτάκουνα παπούτσια, το τελείωμα του τζιν θα πρέπει να είναι ένα με δύο εκατοστά από το έδαφος. Να καλύπτει δηλαδή και το τακούνι.

Τα στιλιστικά λάθη που δεν πρέπει να κάνετε όταν φοράτε τζιν

#5 Το λάθος με τα ankle cut τζιν

Σε περίπτωση που προτιμάτε αυτή τη γραμμή τζιν, θα πρέπει να γνωρίζετε κάτι σημαντικό. Δηλαδή πως δεν πρέπει να φαίνεται πολύ δέρμα ανάμεσα στο παντελόνι και τα μποτάκια. Το τέλος του παντελονιού θα πρέπει να είναι εκεί που ξεκινούν τα παπούτσια. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρμονικό.

Τα στιλιστικά λάθη που δεν πρέπει να κάνετε όταν φοράτε τζιν

#6 Το κενό

Πολύ συχνά, όταν φοράτε το τζιν σας δημιουργείται ένα κενό στη μέση σας. Κάποιες φορές, αυτό το κενό είναι φυσιολογικό και βοηθά στο να νιώθετε πιο άνετα όταν φοράτε το παντελόνι. Εάν όμως αυτό το κενό είναι πολύ μεγάλο, αντί να προσθέσετε μία ζώνη για να το φέρετε στα μέτρα σας, προτιμήστε να δοκιμάσετε κάποιο άλλο νούμερο, αφού αυτό σας είναι μεγάλο.

Τα στιλιστικά λάθη που δεν πρέπει να κάνετε όταν φοράτε τζιν

Διαβάστε Επίσης