4 στιλιστικά λάθη που χρειάζεται να αποφύγετε όταν φοράτε καμπαρντίνα

Πώς θα φορέσετε την καμπαρντίνα με στιλ;

Απόψεις όπως ότι η καμπαρντίνα ταιριάζει σε κάθε γυναίκα ή πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να τη φορέσετε, να έχουν παγιωθεί, ωστόσο όπως συμβαίνει συχνά στον κόσμο της μόδας, υπάρχουν κάποια μικρά στιλιστικά μυστικά. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για κάποιες συμβουλές που ακολουθούν οι fashion experts, οι οποίες έχουν την ικανότητα να αναβαθμίσουν ένα σύνολο. Διανύοντας λοιπόν την άνοιξη, δηλαδή την εποχή που η καμπαρντίνα είναι το πανωφόρι που πρωταγωνιστεί στο γυναικείο ντύσιμο, υπάρχουν τέσσερα στιλιστικά ατοπήματα που χρειάζεται να γνωρίζετε και κατ΄επέκταση να τα αποφύγετε στις εμφανίσεις σας.

#1 Καμπαρντίνα σε λάθος μήκος

Για να είναι ένα σύνολο αρμονικό, χρειάζεται να δώσετε την απαραίτητη προσοχή στο μήκος των ρούχων. Σύμφωνα λοιπόν με τους στιλίστες, το σωστό μήκος για μία καμπαρντίνα είναι να φτάνει περίπου στο ύψος της γάμπας, ώστε να κολακεύει τη σιλουέτα. Στην περίπτωση που ανήκετε στις petites, προτιμήστε μία καμπαρντίνα που φτάνει έως τα γόνατα.

4 στιλιστικά λάθη που χρειάζεται να αποφύγετε όταν φοράτε καμπαρντίνα

#2 Λάθος συνδυασμός με φορέματα ή φούστες

Η καμπαρντίνα όντως ταιριάζει με τα πάντα. Με παντελόνια, φούστες και φορέματα. Ωστόσο, όσον αφορά στα δύο τελευταία, υπάρχει ένα tip που πρόκειται να κάνει την αλλαγή στις εμφανίσεις σας. Πιο συγκεκριμένα, αφορά τη στιλιστική άποψη πως το φόρεμα ή η φούστα που θα φορέσετε δεν πρέπει να είναι στο ίδιο ακριβώς μήκος με τη καμπαρντίνα. Συνεπώς, χρειάζεται να είναι σε μήκος πιο κοντό ή πιο μακρύ. Στην περίπτωση που το φόρεμα/φούστα είναι ακριβώς στο ίδιο μήκος με το πανωφόρι, πρόκειται να δημιουργεί πιθανή δυσκολία στο περπάτημα, ανεβάζοντας το bottom και κάνοντας σας να νιώθετε άβολα.

καμπαρντίνα

#3 Δεν δένετε τη ζώνη

Παραδοσιακά, κάθε καμπαρντίνα έχει μία ζώνη. Οι styling experts προτείνουν πως θα πρέπει πάντοτε να τη δένετε, αφού με αυτόν τον τρόπο τονίζετε τη μέση και τη σιλουέτα σας. Στην αντίθετη περίπτωση, δημιουργείτε ένας έξτρα όγκος, που σαφώς δεν είναι επιθυμητός. Εάν βέβαια, δεν θέλετε να τη δέσετε με τον κλασικό τρόπο, μπορείτε απλώς να τη δέσετε πίσω στην πλάτη. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου κομψό.

καμπαρντίνα

#4 Η ιδανική καμπαρντίνα για day to night εμφανίσεις

Κάθε φορά που αναλογιζόμαστε το εν λόγω πανωφόρι, ο νους πηγαίνει αυτομάτως στην κλασική μπεζ. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα look που θα σας συντροφεύσει από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς επιστροφή στο σπίτι για αλλαγή του outfit, είναι προτιμότερο να φορέσετε μία καμπαρντίνα σε σκούρα απόχρωση όπως το μαύρο ή το navy blue. Η μπεζ καμπαρντίνα είναι ιδανική για πρωινές ή εν γένει casual chic περιστάσεις, ενώ εκείνη σε σκούρο χρώμα είναι κατάλληλη για day to night εμφανίσεις.

καμπαρντίνα

Διαβάστε Επίσης