Bottega Veneta & Gaetano Pesce | Παρουσιάζουν το installation "Vieni a Vedere" και μία σπάνια σειρά από τσάντες

Οι επισκέπτες του καταστήματος στη Montenapoleone του Μιλάνου έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία.

Η συνεργασία του Bottega Veneta με τον πρωτοπόρο αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη Gaetano Pesce ξεκίνησε με τη συλλογή Άνοιξη - Καλοκαίρι 2023, για το show της οποία ο creative director του οίκου, Matthieu Blazy, ανέθεσε στον Pesce να δημιουργήσει το σκηνικό. Το αποτέλεσμα ήταν ένας χώρος που περιελάμβανε ένα πάτωμα- γλυπτό από ρητίνη και 400 καρέκλες από ρητίνη, στα οποία κυριαρχούσε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων. Ο ίδιος ο Blazy βρέθηκε στο στούντιο του καλλιτέχνη στη Νέα Υόρκη και δούλεψε μαζί του για κάποιο διάστημα και μάλιστα, θέλοντας να αποτίσει φόρος τιμής στον Pesce και τη συνεργασία τους για τη συλλογή, του αφιέρωσε κάποια από τα looks αξιοποιώντας χρώματα - αναφοράς στα έργα του. 

Η συνέχεια αυτής της συνεργασίας ήρθε λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της συλλογής στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, τον Σεπτέμβριο του 2022, με την κυκλοφορία ενός limited-edition λευκώματος, τη συμμετοχή του πρότζεκτ Come Stai?, όπως ονόμασε τις καρέκλες από ρητίνη που δημιούργησε για το show o Pesce, στη έκθεση Design Miami, αλλά και την κυκλοφορία της καμπάνιας με την Kate Moss. Όπως φαίνεται, αυτή η συνεργασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί: ο οίκος Bottega Veneta συνεργάστηκε για μία ακόμα φορά με τον Gaetano Pesce, αυτή τη φορά για τη δημιουργία ενός installation στο κατάστημα του brand στην οδό Montenapoleone του Μιλάνου. Παράλληλα, ο καλλιτέχνης σχεδίασε τη δική του εκδοχή με τσάντες Bottega Veneta, που μπορεί να ανακαλύψει κανείς (και να αγοράσει) με την επίσκεψή του στο κατάστημα. 

Το "σπήλαιο"- εμπειρία στην Montenapoleone 

Bottega Veneta & Gaetano Pesce | Παρουσιάζουν το installation "Vieni a Vedere" και μία σπάνια σειρά από τσάντες

"Ο χώρος στον οποίο παρουσιάζουμε τις τσάντες είναι ένα "σπήλαιο". Είναι στενό και μπορεί να το διασχίσει ένας κάθε φορά, είτε υπογείως είτε από πάνω θα βρει τρόπο να το περάσει. Αυτό μέσα από το οποίο στην πραγματικά περνάει κανείς είναι το περίγραμμα μίας φιγούρας που προορίζεται για καλάθι. Αντιπροσωπεύει σχεδόν μια νίκη - δεν είναι ξεκάθαρο αν τελικά τα καταφέρνει να μπει. Σ' αυτή την περίπτωση, η νίκη είναι η ανακάλυψη της γλώσσας της αναπαράστασης. Αφορά το άνοιγμα σε νέους τρόπους σχεδιασμού", θα δηλώσει ο Gaetano Pesce για το installation που δημιούργησε, έχοντας την πλήρη ελευθερία ως προς το καλλιτεχνικό όραμα. 

BOTTEGA VENETA x GAETANO PESCE
BOTTEGA VENETA x GAETANO PESCE

Η εγκατάσταση στη μπουτίκ Bottega Veneta στην οδό Montenapoleone του Μιλάνου έχει τον τίτλο Vieni a Vedere ("Έλα και δες"). Εκτείνεται σ' όλους τους χώρους του καταστήματος και ο καλλιτέχνης αξιοποιεί ρητίνη και ύφασμα για να δημιουργήσει μία μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη που θα αποφασίσει να το διασχίσει. Στο εσωτερικό του, θα ανακαλύψει μία σπάνια έκδοση από τσάντες που κατασκευάστηκαν από τη Bottega Veneta για τον καλλιτέχνη με βάση τα σχέδιά του. 

BOTTEGA VENETA x GAETANO PESCE

Η εγκατάσταση θα είναι ανοικτή στο κοινό μέχρι και τις 22 Απριλίου, ενώ οι τσάντες σε σχέδια του Pesce είναι διαθέσιμες προς πώληση. 

"My Dear Mountains" & "My Dear Prairies": οι τσάντες που σχεδίασε ο Pesce 

"Αυτή είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζω μία τσάντα και είναι αλληγορική - δυο βουνά με ένα ηλιοβασίλεμα ή ένα χάραμα να προβάλει πίσω τους. Ήθελα αυτή να είναι μια τσάντα με αισιόδοξη ματιά. Υπάρχει μία ευχέρεια στο να καταλάβεις τα πάντα στη Bottega Veneta και αυτή η τσάντα ανοίγει τον δρόμο για τα σχέδια του μέλλοντος. Ο σχεδιασμός του μέλλοντος πρέπει να είναι αλληγορικός και πρέπει να επικοινωνεί ένα μήνυμα- ένα τέτοιο αντικείμενο πρέπει να λέει μία ιστορία", θα δηλώσει ο Gaetano Pesce.

BOTTEGA VENETA x GAETANO PESCE

Αγκαλιάζοντας την ιδέα της αλληγορία και των ιστοριών μ' ένα προσωπικό τρόπο αντί για έναν ξεκάθαρα πρακτικό, οι τσάντες του Pesce χρησιμοποιούν την ιδιομορφία τόσο με όρους χειροποίητης κατασκευής όσο και δημιουργικότητας. Με έμπνευση τα βουνά και τις πεδιάδες, οι τσάντες αντηχούν τα πρώτα χρόνια της ζωής του καλλιτέχνη στην Ιταλία, όπου μεγάλωσε στα βουνά της πόλης Este, αλλά και τις πεδιάδες της Αμερικής, του τόπου που ζει σήμερα. 

Τα σχέδια υλοποιήθηκαν από τους εργάτες και τεχνίτες δέρματος του Bottega Veneta και το signature Intrecciato μοτίβο αξιοποιήθηκε για μία ακόμα φορά, αλλά μ' ένα εντελώς καινούργιο τρόπο σύμφωνα με τα σχέδια του Pesce. Τα ομαλά βουνά και οι πράσινες πεδιάδες αποτυπώνονται μέσα από μοναδικές, χειροποίητες τεχνικές μ' ένα εντυπωσιακό και χαρούμενο εφέ. Κάθε γυαλιστερή Intrecciato τσάντα έχει ζωγραφιστεί ξεχωριστά με airbrush τεχνική για να θυμίζει τις νερομπογιές που χρησιμοποιεί ο Pesce στα έργα του, αποδίδοντας με σεβασμό τα βουνά από nappa δέρμα. Μία λεπτομερής κροσέ τεχνική έχει χρησιμοποιηθεί για να αποδώσει τις πεδιάδες σε επτά αποχρώσεις του πράσινου calf και lamb δέρματος, φέρνοντας στο νου τα γρασίδια. 

BOTTEGA VENETA AND GAETANO PESCE

Οι τσάντες του καλλιτέχνη έρχονται σε πολύ περιορισμένο αριθμό και διαθέτουν μοναδικό αριθμό και καταγραφή: "My Dear Mountains" 15 με 1AP και "My Dear Prairies" 3 με 1AP.

Για να τιμήσει το μοναδικό αυτό πρότζεκτ του Gaetano Pesce, ο οίκος προσφέρει σε κάθε επισκέπτη του installation ένα δώρο. Ένα πόστερ ζωγραφισμένο από τον καλλιτέχνη προς τιμήν του installation και σοκολάτες ζωγραφισμένες στο χέρι από το Peyrano, την ιστορική σοκολατερί με έδρα το Τορίνο, θα προσφέρονται ως σουβενίρ. Για την καμπάνια του πρότζεκτ του Bottega Veneta με τον Gaetano Pesce φωτογραφήθηκε το διάσημο supermodel από την Ιταλία, Mariacarla Boscono

BOTTEGA VENETA x GAETANO PESCE