Ο οίκος Gucci θα παρουσίασει την Cruise 2024 στη Σεούλ

Το show Gucci θα λάβει χώρα στο Gyeongbokgung Palace στις 16 Μαΐου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο οίκος Gucci ταξιδεύει στην Ασία, και συγκεκριμένα στη Νότια Κορέα, για το επόμενο fashion show του. Όπως ανακοίνωσε, θα παρουσιάσει την Cruise 2024 συλλογή του στο παλάτι Gyeongbokgung στη Σεούλ, στις 16 Μαΐου, και αυτή η επιλογή προορισμού δεν είναι καθόλου τυχαία αφού συμπίπτει με τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη λειτουργία της πρώτης Gucci Boutique στη νοτιοκορεάτικη πρωτεύουσα, που άνοιξε το 1998. 

Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας επιδιώκει να αποδώσει φόρο τιμής στην ομορφιά της νοτιοκορεάτικης πολιτιστικής κληρονομιάς. Το show θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Geunjeongjeon, την κύρια αίθουσα του παλατιού Gyeongbokgung, που φημίζεται καθώς ήταν ο χώρος που φιλοξενούσε τις βασιλικές τελετές και την υποδοχή ξένων αξιωματούχων στη διάρκεια της βασιλείας της δυναστείας Joseon (1392 – 1910).

Διαβάστε Επίσης

Όπως δήλωσε ο Marco Bizzarri, πρόεδρος και CEO του Gucci: οίκος Gucci γεννήθηκε στη Φλωρεντία, περιτριγυρισμένος από την ιστορία, την τέχνη και τη δεξιοτεχνία, και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι του για να διαδώσει το όραμά του για την ομορφιά σε όλο τον πλανήτη. Ένα ταξίδι το οποίο ξεκίνησε στην Κορέα πριν από 25 χρόνια όταν ανοίξαμε την πρώτη boutique Gucci στη Σεούλ, και αναπτύχθηκε με την πάροδο του χρόνου, ενδυναμώνοντας τις σχέσεις μας με τις τοπικές κοινότητες, υποστηρίζοντας τα τοπικά ταλέντα και δημιουργώντας έναν δεσμό μεταξύ των πολιτισμών μέσω της διατήρησης της μοναδικής κληρονομιάς αυτής της χώρας.

Το Gyeongbokgung Palace αποτελεί ένα απ' αυτά τα θαύματα του κόσμου που μας κάνουν να νιώθουμε μία άμεση σύνδεση με την κορεάτικη κουλτούρα και τους ανθρώπους που τη δημιούργησαν- Φλωρεντία και Σεούλ, Ιταλία και Κορέα, τόσο μακριά η μία από την άλλη στον χάρτη αλλά τόσο κοντά στη δημιουργία θαυμάτων. Γι' αυτό, λοιπόν, έχουν την τιμή να παρουσιάζουμε την Gucci Cruise 2024 συλλογή εδώ: τιμώντας το παρελθόν ως έμπνευση για το μέλλον". 

Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, στα πλαίσια της συμφωνίας με τη Διοίκηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (CHA), ο οίκος Gucci ανακοίνωσε μία τριετή δέσμευση να υποστηρίξει τη συντήρηση και αποκατάσταση του Gyeongbokgung Palace. Αυτή η συμφωνία αποτελεί συνέχεια προηγούμενων ανάλογων δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο Gucci για τη συντήρηση και προώθηση μερικών από τα πιο σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα κληρονομιάς, πολιτισμού και δημιουργίας σ' όλον τον πλανήτη. Ανάμεσά τους, το Dia-Art Foundation στη Νέα Υόρκη, το The Cloisters of Westminster Abbey στο Λονδίνο, η Palatine Gallery στο Pitti Palace στην Φλωρεντία, το Promenade Des Alyscamps στην Αρλ, τα Capitoline Museums στη Ρώμη, τη Hollywood Boulevard στο Λος Άντζελες και το Castel Del Monte στην Απούλια της Ιταλίας. [ΣΣ. αν κάτι σας θυμίζουν όλες αυτές οι τοποθεσίες, είναι μέρη που ο οίκος Gucci έχει παρουσιάσει Cruize συλλογές του στο παρελθόν.] 

Όπως θα πει ο Choi Eung-Chon, επικεφαλής της Διοίκηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (CHA) στην Κορέα, "Το Gyeongbokgung Palace δεν ήταν απλά το βασικό παλάτι της δυναστείας Joseon, αλλά επίσης κέντρο σπουδαίων εξελίξεων στην επιστήμη, τη λογοτεχνία, αρχιτεκτονική και την τέχνη, μεταξύ άλλων  της δημιουργίας του Hangul (του κορεατικού αλφάβητου) και την πρόοδο της αστρονομίας. Ελπίζουμε ότι η συνεργασία με τον Gucci θα βοηθήσει τον κόσμο να ανακαλύψει την πραγματική μαγεία του Gyeongbokgung Palace, όπου το παρελθόν και το παρόν συνυπάρχουν".

Διαβάστε Επίσης