Ο Tom Ford έχει νέο creative director

Ποιος είναι ο Peter Hawkings που παίρνει τη θέση του Tom Ford στον ...Tom Ford

HARPER'S BAZAAR TEAM

O Tom Ford αποσύρεται από το ομώνυμο brand του και η είδηση έγινε γνωστή με πολύ χαμηλών τόνων διαδικασίες: ο εμβληματικός σχεδιαστής παρουσίασε την τελευταία του κολεξιόν αφιερωμένη σε iconic looks της καριέρας του μέσα από τρία φιλμ που σκηνοθέτησε ο Steven Klein και συμμετείχαν διάσημα μοντέλα - μούσες του. Kαι αυτό ήταν. Πολύ άμεσα από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Ford αποσύρεται από τη θέση του Creative Director του brand που ίδρυσε το 2005 συνεργατικά με τον Domenico de Sole, έγινε γνωστό το όνομα του σχεδιαστή που θα τον διαδεχτεί: Peter Hawkings

Διαβάστε Επίσης

Για πολλούς ήταν σχεδόν βέβαιο ότι ο Hawkings, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Tom Ford στις ανδρικές κολεξιόν, θα τον διαδεχτεί καθώς υπήρξε συνεργάτης του σχεδιαστή για περισσότερα από 20 χρόνια. Για την ακρίβεια, ο Peter Hawkings ξεκίνησε τη καριέρα του στη βιομηχανία της μόδας το 1998 στο πλευρό του Ford, δουλεύοντας για τις ανδρικές συλλογές του οίκου Gucci. Το 2006 άφησε τον ιταλικό οίκο για να ακολουθήσει τον Ford στη δική του fashion επωνυμία, και σχεδόν από την αρχή ήταν υπεύθυνος για τις ανδρικές συλλογές, μία θέση που διατήρησε έως σήμερα. Ως Creative Director πια του brand, θα αναλάβει επιπλέον τις γυναικείες κολεξιόν και τις σειρές με αξεσουάρ. 

Σ ανακοίνωσή του ο Tom Ford δήλωσε την απόλυτη στήριξή του στον πρώην συνεργάτη του: "Στο πρόσωπο του Peter Hawkings το brand βρήκε τον τέλειο Creative Director. O Peter ξεκίνησε να εργάζεται μαζί μου πριν από 25 χρόνια ως βοηθός σχεδιαστή στις ανδρικές συλλογές στον Gucci και είχε ήδη καταφέρει να αναδειχτεί σε ένα από τους ανώτερους σχεδιαστές σε ανδρικά της εταιρείας, όταν άφησε τον οίκο για να με ακολουθήσει στο brand Tom Ford. 

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της Tom Ford menswear, η συνδρομή του Peter στην επιτυχία του brand υπήρξε καθοριστική. Είναι ένας απίθανα ταλαντούχος ηγέτης με απίστευτη εμπειρία πάνω στη βιομηχανία, και ο διορισμός του σ' αυτή τη θέση να κάνει να νιώθω σίγουρος ότι η δέσμευσή μου για δημιουργία προϊόντων υψηλού σχεδιασμού και ποιότητας θα συνεχιστεί". 

O Peter Hawkings

Τον Νοέμβριο του 2022, η εταιρεία Tom Ford  εξαγοράστηκε από την Estée Lauder, και τότε είχε ανακοινωθεί ότι ο ιδρυτής της θα παραμείνει ως "creative visionary" μέχρι και το τέλος του 2023. Μαζί με τον Tom Ford, αποχωρεί και ο συνιδρυτής Domenico De Sole, και τη θέση του ως πρόεδρος και CEO αναλαμβάνει ο Guillaume Jesel, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Tom Ford Beauty από το 2014 (που για πολλούς ερμηνεύεται και ως μία στρατηγική επιλογή για να δοθεί έμφαση στα προϊόντα ομορφιάς). Το Ermenegildo Zegna Group, στο οποίο ανήκε το brand πριν την εξαγορά, θα διατηρήσει τις άδειες για την παραγωγή των συλλογών ένδυσης και θα ανακοινώσει νέο CEO για την Tom Ford Fashion. 

Όσο για τον Tom Ford, και εδώ οι υποψίες όλων επιβεβαιώθηκαν: θα επικεντρωθεί στην εταιρεία του κινηματογραφικών παραγωγών, τη Fade to Black, με την οποία έχει ήδη κυκλοφορήσει δυο ταινίες (σε σενάριο και σκηνοθεσία δικά του): το A Single Man (2009) και το Nocturnal Animals (2019). Στην ανακοίνωση, μάλιστα, αναφέρει ότι ετοιμάζει ήδη το επόμενο κινηματογραφικό πρότζεκτ του. 

Διαβάστε Επίσης