O Thom Browne είναι ο διάδοχος του Tom Ford ως πρόεδρος του CFDA

Το Συμβούλιο των Αμερικανών Σχεδιαστών Μόδας ψήφισε νέο πρόεδρο.

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για το Συμβούλιο των Αμερικανών Σχεδιαστών Μόδας (CFDA) με τον διορισμό του Thom Browne ως Προέδρου. Το Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την απόφαση να αναλάβει ο σχεδιαστής τον ρόλο, διαδεχόμενος τον Tom Ford, ο οποίος παρέμεινε σ' αυτή τη θέση επί τρία χρόνια. Ο Browne θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1 Ιανουαρίου 2023 και θα ηγηθεί της προσπάθειας να ανταπεξέλθει στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στον χώρο της μόδας και να περάσει ο οργανισμός στη νέα εποχή

Διαβάστε Επίσης

Στη διάρκεια της προεδρίας του, ο Ford - που αποχώρησε από τα καθήκοντά του τον Μάιο με τον CEO του CFDA, Steven Kolb, να αναλαμβάνει ως "μεταβατικός" πρόεδρος- ξεκίνησε διάφορα προγράμματα για να εξασφαλίσει το απαραίτητο diversity, να διασφάλιση την ισότητα και τη συμπερίληψη στη βιομηχανίας της αμερικανικής μόδας. Στη δήλωσή του μετά τον διορισμό του ο Thom Browne υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει το έργο του Tom Ford, και όσων προηγήθηκαν, αλλά και να ανταποδώσει με έργο στην αμερικανική βιομηχανία της μόδας για τη στήριξη που του παρείχε στο ξεκίνημά του: 

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω τον ρόλο του Προέδρου του CFDA. Νιώθω τεράστια ευθύνη στη συνεργασία μου με τον Steven [σ.σ. Kolb ] και την ομάδα του CFDA ώστε να συνεχίσουμε τη θετική και σημαντική δουλειά του Tom [σ.σ. Ford], της Diane [σ.σ. von Furstenberg] και του Stan [σ.σ. Herman]. 

Επίσης, αισθάνομαι ότι είναι σημαντικό να προσφέρω πίσω σε μία βιομηχανία που με στήριξε τόσο καλά τα τελευταία 20 χρόνια. Είμαι περήφανος που είμαι Αμερικανός σχεδιαστής ...συμβαίνουν τόσα πολλά σήμερα στην αμερικανική βιομηχανία μόδας που ο κόσμος χρειάζεται να τη δει πραγματικά, να την αναγνωρίσει και να την εκτιμήσει αληθινά"

Ο Thom Browne ξεκίνησε το ομώνυμο brand του το 2003 σχεδιάζοντας made-to-measure ανδρικά κοστούμια στη Νέα Υόρκη. Το signature tailoring του Browne έγινε σύντομα αναγνωρίσιμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ τα σχέδια και οι συλλογές του επεκτάθηκαν στη γυναικεία και παιδική ένδυση. Σήμερα, το brand μετράει 50 καταστήματα παγκοσμίως. Ο σχεδιαστής είναι μέλος του CFDA από το 2005 και έχει τιμηθεί με το βραβείο Menswear Designer of the Year του Συμβουλίου τρεις φορές, το 2006, το 2013 και το 2016.

Διαβάστε Επίσης