Το Château de Chantilly θα φιλοξενήσει το επόμενο show του Valentino

O οίκος επέλεξε το ιστορικό γαλλικό κάστρο για να παρουσιάσει την haute couture συλλογή του.

To Château de Chantilly, ή Κάστρο του Σαντιγί, επέλεξε ο οίκος Valentino για να παρουσιάσει την Haute Couture Fall/Winter 2023-24 συλλογή του. Το show για την αποκάλυψη της συλλογή θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι ( που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου), και είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 5 Ιουλίου. 

Το ιστορικό κάστρο του 14ου αιώνα είναι χτισμένο στην ομώνυμη πόλη Chantilly, η οποία βρίσκεται 43 χλμ βόρεια του Παρισιού, και αυτό περιβάλλεται ολοκληρωτικά από τη φύση. French- style πράσινοι κήποι και σιντριβάνια διακοσμούν τους εξωτερικούς του χώρους, ενώ οι εσωτερικοί του χώροι είναι γεμάτοι λαβυρίνθους και σάλες οι οποίες φιλοξενούν μία πλούσια ποικιλία έργων τέχνης, διακοσμητικών και κοσμημάτων της Αναγέννησης. Το Château de Chantilly φιλοξενεί ακόμα κάποια από τα έργα των Raphael, Botticelli, Van Dyck, Veronese κ.ά, αλλά και μία βιβλιοθήκη με περίπου 30,000 τίτλους. Την εποχή που το Κάστρο είχε περιέλθει στον Μεγάλο Κοντέ, οι γιορτές που διοργάνωνε στις σάλες και τις αυλές του λέγεται ότι συναγωνίζονταν σε λαμπρότητα εκείνες των Βερσαλλιών και συγκέντρωναν την αριστοκρατία της Γαλλίας, όπως και διανοούμενους και καλλιτέχνες της εποχής. 

Αυτή η χλιδή και πολυτέλεια, λοιπόν, που χαρακτηρίζει το Κάστρο του Σαντιγί και σαν κτίσμα και σαν ιστορία, θα μπορούσαν να αποτελούν μία νύξη για το κεντρικό θέμα ή την έμπνευση του Pierpaolo Piccioli πίσω από την Haute Couture Fall/Winter 2023-24 του οίκου Valentino. Αλλά πιθανότατα αυτό είναι κάτι που θα αποκαλυφθεί μαζί με τη συλλογή. 

Διαβάστε Επίσης