Οι λεπτομέρειες για το show της Max Mara Resort 2024 στη Σουηδία

Το show θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου στο Δημαρχείο της Στοκχόλμη.

H είδηση ότι η Max Mara θα ταξιδέψει στη Σουηδία για την παρουσίαση της Resort 2024 συλλογής ήταν γνωστή ήδη από τον Φεβρουάριο 2023. Τότε, ο οίκος με μία λιτή δήλωση είχε απλά αποκαλύψει τη χώρα που θα φιλοξενήσει το show και την ημερομηνία: 11 Ιουνίου 2023. Και τώρα, καθώς πλησιάζουμε σ' αυτή, η Max Mara επιστρέφει με περισσότερες λεπτομέρειες για όσα επιφυλάσσει το show και η νέα συλλογή

Ας ξεκινήσουμε από το όνομα, το Septem Flores, που συνδέεται με μία παραδοσιακή γιορτή της Σουηδίας, το Midsummer (Μεσοκαλόκαιρο) στη διάρκεια της οποίας οι Σουηδοί γιορτάζουν το θερινό ηλιοστάσιο και την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού. Η γιορτή του Midsummer εστιάζει στην αφθονία της φύσης: από τη μία υπάρχει η παράδοση της περισυλλογής 7 συγκεκριμένων τύπων από άγρια λουλούδια, τα οποία κανείς θεωρείται τυχερός αν τα βρει όλα, και από την άλλη θα πρέπει να κοιμηθεί μ' αυτά κάτω από το μαξιλάρι του για να ονειρευτεί τον μελλοντικό του σύντροφο. Η Max Mara Resort 2024 θα παρουσιάσει μία σειρά από floral prints με έμπνευση απ' αυτό το έθιμο, αναφέρει η ανακοίνωση. 

Διαβάστε Επίσης

Πέρα όμως από τις παραδόσεις της σκανδιναβικής χώρας, ο Ian Griffiths πάντα αναζητά έμπνευση για τις συλλογές τους σε ισχυρές γυναικείες προσωπικότητες, και μία από αυτές από την οποία εμπνέεται για τη Resort 2024 είναι η Σουηδή συγγραφέας Selma Lagerlöf, η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας. "H προοδευτική της οπτική πάνω στον ρόλο των γυναικών και τη σεξουαλικότητα, συνδυαστικά με την ικανότητά της να αφηγείται ιστορίες της σύγχρονής της ζωής, τοπικούς θρύλους, κλασικούς μύθους και παραμυθένια μοτίβα παίζουν κεντρικό ρόλο στη συλλογή",αναφέρει η νέα ανακοίνωση της Max Mara. 

"Πάντα με γοήτευε η σκανδιναβική ιστορία, η τέχνη και ο πολιτισμός. Υπάρχει κάτι μαγικό στις λαϊκές παραδόσεις και τη μυθολογία της, και φυσικά τα φυσικά τοπία της είναι θεαματικά. Επίσης, στις σκανδιναβικές χώρες συναντάμε μία πλούσια  κληρονομιά σε καλά σχέδια και μια ισοτιμία που ταιριάζει με τη φιλοσοφία της Max Mara για προσιτή ποιότητα", θα πει ο δημιουργικός διευθυντής Ian Griffiths.

Το show για τη Resort 2024 συλλογή θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης, ένα εμβληματικό κτίριο που εδώ και έναν αιώνα φιλοξενεί τις τελετές απονομής των Νόμπελ Λογοτεχνίας και Επιστημών. Η Max Mara γίνεται επίσης ο πρώτος οίκος που πραγματοποιεί fashion show στη Στοκχόλμη, ενώ προηγουμένως έχει παρουσιάσει Resort collections στο Calouste Gulbenkian Foundation στη Λισαβόνα, στο Hotel Mezzatorre στην Ίσκια και στο Neues Museum στο Βερολίνο. 

*Το show θα μεταδοθεί με livestreaming στο maxmara.com την 11η Ιουνίου, στις 10.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος)

Διαβάστε Επίσης