Ο Nicolas Di Felice του Courrèges είναι ο επόμενος guest designer του JPG

O Jean Paul Gaultier ανακοίνωσε τον σχεδιαστή που θα αναλάβει την επόμενη haute couture συλλογή του.

Οι συνεργασίες του Jean Paul Gaultier με guest designers για τη δημιουργία των haute couture συλλογών τους έχουν γίνει πλέον θεσμός. Και η ανακοίνωση κάθε νέου σχεδιαστή που θα αναλάβει να δημιουργήσει τη δική του JPG εκδοχή υψηλής ραπτικής γεννούν προσδοκίες και βάζουν στο ημερολόγιο το επόμενο show του οίκου. Αυτή, λοιπόν, τη φορά είναι ο Nicolas Di Felice, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Courrèges, που παίρνει τη σκυτάλη και θα παρουσιάσει την Jean Paul Gaultier haute couture συλλογή για το Καλοκαίρι του 2024, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι. 

Ο Jean Paul Gaultier θα δηλώσει στο WWD για την επιλογή του Di Felice, "Βρίσκω τον Nicolas εξαιρετικά έντονο και δημιουργικό από την αρχή της καριέρας του" και περιμένει να δει πώς θα ερμηνεύσει το στιλ του. Μάλιστα, τόνισε ότι βρίσκει πολύ επιτυχημένη την αναβίωση του στιλ Courrèges από τον Nicolas Di Felice, που ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου το 2020.  Από την πλευρά του, ο Di Felice δήλωσε "πολύ ενθουσιασμένος" μ' αυτή τη συνεργασία, που τη θεωρεί τιμή, και αναφέρεται στον Gaultier ως "θρύλο" και "πυλώνα της γαλλικής couture". "Ανυπομονώ να ανακαλύψω πράγματα στα αρχεία του και να δουλέψω με το θρυλικό ατελιέ του", θα πει σε συνέντευξή του. 

Ο Βέλγος Nicolas Di Felice αποφοίτησε από τη σχολή μόδα La Cambre στις Βρυξέλλες και άρχισε να εργάζεται με την ομάδα του Nicolas Ghesquière στον οίκο Balenciaga το 2008. Στη συνέχεια μεταπήδησε στον Dior υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Raf Simons, και ξαναβρέθηκε με τον Ghesquière στον Louis Vuitton το 2015 όπου παρέμεινε μέχρι το 2020 οπότε και του προτάθηκε η θέση στον ιστορικό οίκο Courrèges. Η θητεία του ως τώρα έχει κριθεί επιτυχημένη καθώς έχει φέρει μια σοβαρή ανανέωση και επικαιρότητα στην Space Age αισθητική που έκανε διάσημη ο André Courrèges στα 60s.