Τι να φορέσετε στον καύσωνα ώστε να παραμείνετε δροσερές και άνετες χωρίς να στερηθείτε το στιλ σας

Το dress code είναι "κομψή και δροσερή στον καύσωνα" και αυτές οι στιλιστικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να το φέρετε εις πέρας.

Εάν κάθε εποχή έχει τη δική της στιλιστική πρόκληση, εκείνη που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την περίοδο του καλοκαιριού είναι ο καύσωνας. Όπως προτείνουν οι fashion experts, το σημαντικό είναι να προσαρμόζετε το ντύσιμό σας στις καιρικές συνθήκες, συνεπώς θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ντυθούμε δροσερά και άνετα όση ζέστη κι αν έχειΠώς θα πετύχετε τον εν λόγω στόχο;

Διαβάστε Επίσης

Τα αέρινα υφάσματα του καλοκαιριού

Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές μόδας που αξίζει να γνωρίζετε για τις ημέρες με πολλή ζέστη είναι πως τα αέρινα καλοκαιρινά υφάσματα είναι ένας πολύ κομψός τρόπος αντιμετώπισής της.  Υφές όπως το λινό, το μετάξι και το βαμβάκι είναι ιδανικές για την πολλή ζέστη, αφού είναι άκρως απορροφητικές, επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει, ενώ παράλληλα έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Το λινό είναι αέρινο και δροσερό, επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει και είναι εξαιρετικά απορροφητικό, ενώ το βαμβάκι είναι μία φυσική ίνα, η οποία επιτρέπει στον αέρα να εισχωρεί και αυτή η ιδιότητα είναι που κάνει τα βαμβακερά ρούχα πολύ δροσερά. Το jersey επίσης είναι ένα από τα πιο αέρινα υφάσματα του καλοκαιριού. Φέτος, σίγουρα αξίζει να προσθέσετε στη συλλογή σας ρούχα από αυτό το ύφασμα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα με επιτυχία.

Προτιμήστε τις ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις

Εξίσου σημαντικό είναι να επιλέξετε ρούχα σε ανοιχτές αποχρώσεις όπως το λευκό ή το μπεζ. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως τα ρούχα σε σκούρες αποχρώσεις όπως το μαύρο χρειάζεται να μείνουν στη ντουλάπα, αφού εγκλωβίζουν τις ακτίνες του ήλιου και κάνουν την αίσθηση της ζέστης να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Αέρινες και όχι εφαρμοστές γραμμές ρούχων

Μία ακόμα χρήσιμη συμβουλή μόδας είναι η γραμμή των ρούχων που θα επιλέξετε να φορέσετε τις ημέρες με πολύ υψηλή θερμοκρασία. Η συμβουλή των fashion experts είναι να αποφύγετε τα ρούχα σε εφαρμοστές γραμμές που κολλούν στο σώμα, καθώς σε συνδυασμό με τον ιδρώτα θα σας κάνουν να νιώσετε άβολα. Προτιμήστε τα ρούχα σε αέρινες γραμμές που χαρίζουν μεγαλύτερη άνεση και δροσιά. 

Διαβάστε Επίσης