Αποχωρεί από τον Maison Margiela ο John Galliano;

Οι φήμες λένε ότι ο διάσημος σχεδιαστής κατευθύνεται στον οίκο Fendi.

Άλλος ένας γύρος του παιχνιδιού "μουσικές καρέκλες" μόλις ξεκίνησε στη βιομηχανία της μόδας. Με την είδηση της αποχώρησης του Peter Hawkings από τον Tom Ford να μετράει μόλις ελάχιστα 24ωρα και μια νέα φήμη, που όμως είναι αρκετά έντονη για να αγνοηθεί, έχει κατακλύσει τα μίντια: ο John Galliano αποχωρεί από τον Maison Margiela. Και κατευθύνεται στον Fendi

Διαβάστε Επίσης

Οι φήμες που ήθελαν τον σχεδιαστή να ετοιμάζεται για τη μετάβασή του σε άλλο οίκο, μετά από την επιτυχημένη παρουσίαση της Maison Margiela 2024 Artisanal τον Ιανουαρίου του 2024, είχαν ξεκινήσει ήδη από τότε. Με αρκετές θέσεις Creative Director να παραμένουν ακόμα κενές (κάποιες, όπως αυτή της Virginie Viard από τη Chanel, προέκυψε στην πορεία), μία από τις πρώτες υποθέσεις ήταν ότι ο Galliano θα αναλάβει τον Givenchy. Στη συνέχεια προστέθηκε η υπόθεση για τον Dior, o οποίος, ωστόσο, διατηρεί ακόμα στη θέση της την καλλιτεχνική του διευθύντρια Maria Grazia Chiuri, και επιπλέον μάλλον είναι απίθανο να επιστρέψει σ' ένα οίκο με την ιστορία του οποίου ταυτίστηκε τόσο, και προς το τέλος αρνητικά. Στη συζήτηση μπήκε και ο οίκος Chanel, με πολλούς όμως να αποκλείουν αυτή την εξέλιξη. Τις τελευταίες μέρες, όμως, ακούγεται έντονα ότι ο σχεδιαστής κατευθύνεται στον οίκο Fendi, του οποίου καλλιτεχνικός διευθυντής είναι αυτή τη στιγμή ο Kim Jones. Ο Jones κάνει εξαιρετική δουλειά για τις συλλογές Dior Men, όμως δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για τις γυναικείες κολεξιόν στον ιστορικό οίκο από τη Ρώμη.

Τις φήμες ότι ο John Galliano αποχωρεί από τον Maison Margiela μετά από 10 χρόνια στη θέση του creative director έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι από το προφίλ στο Instagram του σχεδιαστή διαγράφηκαν όλα τα ποστ. Για τους θαυμαστές του και τη fashion κοινότητα αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: ότι ετοιμάζεται για κάτι καινούργιο

Πηγές από τη βιομηχανία της μόδας αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος του Ομίλου OTB στον οποίο ανήκει ο Maison Margiela, Renzo Rosso, ζήτησε επανειλημμένα από το Galliano να παραμείνει στον παριζιάνικο οίκο, όμως ο σχεδιαστής έχει πάρει την απόφασή του. Εκπρόσωπος του OTB, πάντως, σχολίασε ότι "αυτές οι φήμες είναι συνηθισμένες στη βιομηχανία της μόδας" και ότι "οι σχέσεις ανάμεσα στον John Galliano, τον Maison Margiela και τον Πρόεδρο Renzo Rosso, είναι πολύ καλές".

Διαβάστε Επίσης