5 style secrets από τη στιλίστρια της Gigi Hadid

Η στιλίστρια Mimi Cuttrell αποκαλύπτει τα μυστικά του επαγγέλματος της.

Έχουμε θαυμάσει τις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί, αλλά και τα street style σύνολα που πολλές φορές έχουν αναδείξει νέες τάσεις και μας έχουν προσφέρει έμπνευση για το δικό μας στιλ. Η Gigi Hadid είναι σίγουρα ένα από τα πιο ξεχωριστά style icons της εποχής μας και πίσω από αυτή την επιτυχία κρύβεται η στιλίστρια, Mimi Cuttrell.

Έχοντας συνεργασίες με A-Listers της μόδας και της μουσικής βιομηχανίας όπως η Ariana Grande, η Gigi Hadid και η Normani, η Mimi Cuttrell είναι εκπαιδευμένη ώστε να αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό κάθε γυναίκας. Πρόσφατα μάλιστα, η στιλίστρια ένωσε τις δυνάμεις και τις γνώσεις της με το διάσημο brand, By Far, για τη δημιουργία μίας συλλογής από διάφορα αξεσουάρ όπως slingback γόβες και τσάντες.

Εάν υπάρχει μία ερώτηση που θα ήθελε κάθε γυναίκα να κάνει σε μία τόσο έμπειρη στιλίστρια είναι ποιος είναι ο τρόπος που μπορεί να ανακαλύψει κανείς το προσωπικό του στιλ. Ακριβώς σε αυτό το αιώνιο "πρόβλημα” απάντησε η Mimi Cuttrell σε συνέντευξη της περιοδικό Porter και παρακάτω συνοψίζονται τα δικά της στιλιστικά μυστικά.

Διασκεδάστε με το στιλ σας

Σύμφωνα με τη Mimi Cuttrell, το ντύσιμο που επιλέγουμε στην καθημερινότητα μας αντιπροσωπεύει τη διάθεση μας, το πρόγραμμα που έχουμε, αλλά και τις τάσεις που μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. "Η μόδα είναι ένα παιχνίδι, ακριβώς για αυτό την αγαπώ”. Η στιλιστική της συμβουλή λοιπόν είναι να επενδύετε σε διαχρονικά κομμάτια που παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο από trends, ωστόσο να πειραματίζεστε με χρώματα, υφές, statement αξεσουάρ που ταιριάζουν με την αισθητική σας. Μην απορρίψετε κάποιο trend πριν το δοκιμάσετε, αφού με αυτό τον τρόπο περιορίζετε τον εαυτό σας, αλλά και την εξέλιξη του ντυσίματος σας. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε το δικό σας στιλ που θα είναι ένας συνδυασμός της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σας.

Ανακαλύψτε τον εαυτό σας

Αυτή είναι σίγουρα μία από τις πιο χρήσιμες στιλιστικές συμβουλές. Όπως υποστηρίζει και η Mimi Cuttrell "Όποια κι αν είναι η περίσταση, ο τελικός στόχος όταν δημιουργείτε ένα σύνολο είναι να νιώθετε στα καλύτερα σας. Η άνεση διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό. Δεν πρέπει ποτέ να φορέσετε κάτι που σας κάνει να νιώθετε αμήχανα ή πως δεν είστε ο εαυτός σας”. Συνεπώς μη φορέσετε κάτι απλώς επειδή βρίσκεται στην επικαιρότητα της μόδας ή μη κρατάτε στη συλλογή σας ρούχα και αξεσουάρ που δεν είναι πλέον της αισθητικής σας ή σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Δωρίστε ή ανακυκλώστε τα, ώστε να κάνετε χώρο στη γκαρνταρόμπα σας για νέες αγορές που σας ταιριάζουν περισσότερο.

Η αξία της capsule γκαρνταρόμπας

Ακόμα κι αν γνωρίζουμε ποια είναι τα κομμάτια που ανήκουν σε μία capsule γκαρνταρόμπα, μπορεί τα δικά σας signature κομμάτια να είναι τελείως διαφορετικά. Αναλογιστείτε τα ρούχα που επιλέγετε πιο συχνά στην καθημερινότητα σας και επενδύστε σε εκείνα. Όποια κι αν είναι αυτά, ο βασικότερος στόχος σύμφωνα με τη Mimi Cuttrell είναι η άνεση. "Κάθε φορά που επιλέγω το look μου, αναλογίζομαι το πρόγραμμα της ημέρας μου. Για εμένα, το κλειδί είναι η άνεση. Προσπαθώ να είμαι προσεγμένη και άνετη, ώστε να νιώθω κομψό ό,τι κι αν συμβεί μέσα στην ημέρα μου”. Ποια είναι τα αγαπημένα της κομμάτια; Ένα τζιν παντελόνι, μία baguette τσάντα που είναι ιδανική για day to night εμφανίσεις και ένα ζευγάρι knee length μπότες.

All about accessories

Τα αξεσουάρ επίσης, είναι πολύ σημαντικά για τη δημιουργία μίας κομψής εμφάνισης. Ένα ζευγάρι slingback γόβες μπορούν να αναβαθμίσουν ένα σύνολο ή μία mini tote τσάντα είναι ιδανική για all day looks. Τα αξεσουάρ και ο πειραματισμός με αυτά, θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε ακόμα καλύτερα το προσωπικό σας στιλ και θα το κάνει πιο ενδιαφέρον.

Εμπιστευτείτε την αισθητική σας

Οι τάσεις της εκάστοτε σεζόν έρχονται και φεύγουν, η προσωπική αισθητική σας όμως είναι εκείνη που θα κάνει το στιλ σας να ξεχωρίσει. Εμπιστευτείτε τις στιλιστικές σας επιλογές, φορέστε τα ρούχα που σας εκφράζουν και σε βάθος χρόνου θα ανακαλύψετε πως υπάρχει συνεχής εξέλιξη. Εξίσου βοηθητικό είναι να παρατηρήσετε το σώμα σας, ώστε να συνειδητοποιήσετε ποιες γραμμές του ταιριάζουν περισσότερο, ποιες αποχρώσεις συνδυάζονται καλύτερα με τον τόνο της επιδερμίδας σας, ποια σχέδια ή αξεσουάρ σας φτιάχνουν τη διάθεση. Κάπως έτσι, θα δημιουργήσετε την αποκλειστικά δική σας αισθητική.

Διαβάστε Επίσης