Τα 8 κομμάτια που κάθε κομψή Ιταλίδα έχει στην γκαρνταρόμπα της

Οι Ιταλίδες ισορροπούν με μαεστρία ανάμεσα στο πληθωρικό φαντεζί στιλ και την απόλυτη κομψότητα.

Αν οι Γαλλίδες φημίζονται για τη μαεστρία τους στο minimal chic και διαθέτουν ντοκτορά στην ανεπιτήδευτη κομψότητα, οι Νεοϋρκεζες ξεχωρίζουν για τη μοντέρνα κομψότητά τους και την ελευθερία έκφρασης στο τρόπο που ντύνονται, οι Ιταλίδες είναι αναμφίβολα οι βιρτουόζες του απροσποίητου glamour. Πληθωρικές και συχνά φαντεζί, οι Ιταλίδες λατρεύουν τα bold χρώματα και τα έντονα μοτίβα στις εμφανίσεις τους, εμπιστεύονται τα statement αξεσουάρ και κρατάνε σχεδόν πάντα μια designer bag. Όπως άλλοτε οι ντίβες του ιταλικού σινεμά, δεν διστάζουν να επικοινωνήσουν τη θηλυκότητα και να τονίσουν το σεξαπίλ τους επενδύοντας σε σιλουέτες που αναδεικνύουν τα δυνατά σημεία του σώματός τους, όπως μίνι φούστες και φορέματα, εντυπωσιακά ντεκολτέ, σκισίματα και διαφάνειες. 

Διαβάστε Επίσης

Οι Ιταλίδες συχνά φροντίζουν να "ντύσουν" την καθημερινότητά τους με πολυτέλεια μέσα από την επιλογή λαμπερών και πολυτελών υφασμάτων, λεπτομέρειες όπως πούλιες και φτερά και εκλεπτυσμένα κοσμήματα. Δεν απορρίπτουν την απέριττη και διαχρονική κομψότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται σε κλασικές επιλογές (κοστούμια, μαύρα φορέματα, καμηλό παλτό, καμπαρντίνες), φροντίζουν όμως να την τονώσουν και να της δώσουν φωνή μέσα από φροντισμένες λεπτομέρειες όπως η προσθήκη μίας ακριβώς τσάντας, ενός stylish ζευγαριού παπουτσιών και θεαματικών γυαλιών ηλίου. 

Επομένως, αν πρέπει να συνοψίσουμε τα κομμάτια που δεν απουσιάζουν από τη γκαρνταρόμπα μιας κομψής Ιταλίδας αυτά θα ήταν τα εξής:

#1 Animal Print κομμάτια

Signature στο στιλ της Giovanna Battaglia Engelbert, σταθερά παρόντα στη γκαρνταρόμπα της Chiara Ferragni και πάντα ανάμεσα στις επιλογές Ιταλίδων insiders όπως η Giorgia Tordini, τα κομμάτια σε animal print μοιάζουν με υπόθεση που έχουν πάρει προσωπικά οι Ιταλίδες, ήδη από την εποχή που κυκλοφορούσε και πόζαρε με λεοπάρ η εθνική τους ντίβα, Sophia Loren. Παλτό, τζάκετ, παντελόνια, εφαρμοστά φορέματα, μπότες, πέδιλα, μπικίνι κ.ο.κ είναι κομμάτια που οι fashionistas της Ιταλίας δεν διστάζουν να εντάξουν στη γκαρνταρόμπα τους και τα συνδυάζουν με τρόπο που τα κάνει να δείχνουν ως εύκολη στιλιστική επιλογή

Giovanna Battaglia Engelbert
Giovanna Battaglia Engelbert

Giorgia Tordini
Giorgia Tordini

#2 Statement πανωφόρια 

Το statement βρίσκεται στο dna των Ιταλίδων insiders και μόνο τις ενδυματολογικές επιλογές της Anna Dello Russo να πάρουμε ως παράδειγμα έχουμε ένα γλαφυρό δείγμα του bold στιλ που συχνά προτιμούν. Γούνες, παλτό με φτερά, παλτό σε έντονα χρώματα και εμπριμέ μοτίβα, ογκώδη shearling τζάκετ οι Ιταλίδες φροντίζουν να εμπλουτίσουν το καθημερινό τους ντύσιμο με πανωφόρια που σίγουρα θα κάνουν εντύπωση - συχνά με την πρώτη ματιά!

Anna Dello Russo
Anna Dello Russo
 
Eleonora Carisi
Eleonora Carisi

#3 Metallics 

Μία επιλογή που μπορεί να προκαλέσει "πονοκέφαλο" ως προς το καθημερινό styling, για τις Ιταλίδες μοιάζει ...υπόθεση ρουτίνας. Τα ιδιαίτερα metallics έχουν τη δική τους θέση στη γκαρνταρόμπα τους και είτε ως ένα χρυσό metallic ζευγάρι μπότες ή ένα ασημί metallic cargo pants, όπως αυτά που εντοπίσαμε σε street style looks της Erika Boldrin, μπορούν να λειτουργήσουν αρμονικά σ' ένα σύνολο όπου τα υπόλοιπα κομμάτια διαθέτουν διαχρονικό και "ήρεμο" χαρακτήρα. 

Erika Boldrin
Erika Boldrin
 
Erika Boldrin
Erika Boldrin
 

#4 Κομμάτια με φτερά 

Η πρώτη σκέψη όταν μιλάμε για φτερά σ' ένα ντύσιμο είναι ότι αυτό αφορά μία βραδινή εμφάνιση. Όμως, αυτό το σενάριο δεν μοιάζει να απασχολεί τις κομψές Ιταλίδες που δεν διστάζουν να τα εντάξουν στις καθημερινές τους εμφανίσεις. Φούστες που τελειώνουν σε φτερά, παλτό με φτερά, κασκόλ με φτερά και πέδιλα με το ίδιο εφέ είναι κομμάτια που θα ανακαλύψετε στις ντουλάπες τους - και ασφαλώς δεν προορίζονται αποκλειστικά για eveningwear όπως αποδεικνύουν τα street style looks των Giovanna Battaglia Engelbert και Gilda d'Ambrosio.

Giovanna Battaglia Engelbert
Giovanna Battaglia Engelbert
 
Gilda d'Ambrosio
Gilda d'Ambrosio

#5 Εντυπωσιακά γυαλιά ηλίου 

Κάθε fashionista γνωρίζει τη σημασία των αξεσουάρ στην ανάδειξη της εμφάνισής της. Οι Ιταλίδες πάλι έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στα γυαλιά ηλίου και μάλιστα δεν περιορίζονται σε κλασικές σιλουέτες. Με χρωματιστούς φακούς, σε oversized μεγέθη και με σκελετούς σε σχήμα καρδιάς, όλα τα σχέδια είναι καλοδεχούμενα στη συλλογή τους. 

Chiara Ferragni
Chiara Ferragni

Giovanna Battaglia Engelbert
Giovanna Battaglia Engelbert

#6 Χρωματιστά κοστούμια 

Τα κοστούμια είναι συνώνυμα τους power dressing και της διαχρονικής κομψότητας. Δεν απουσιάζουν από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα και φυσικά απ' αυτή των Ιταλίδων, που όμως επιλέγουν να κάνουν την ανατροπή: συχνά θα τις δείτε να φοράνε κοστούμια σε έντονα χρώματα όπως το πορτοκαλί στο outfit της Giorgia Tordini ή το πράσινο σ' αυτό της Giovanna Battaglia Engelbert. 

Giorgia Tordini
Giorgia Tordini

Giovanna Battaglia Engelbert
Giovanna Battaglia Engelbert

#7 Μίνι φούστες & φορέματα

Οι μίνι φούστες και τα φορέματα επιστρέφουν δυναμικά στη μόδα του 2022. Όμως, δεν έλειψαν ποτέ από τη γκαρνταρόμπα των στιλάτων insiders της Ιταλίας, που φροντίζουν με κάθε τρόπο να αναδεικνύουν και να τονίζουν τη θηλυκότητά τους. Ορκισμένες λάτρεις τους οι αδελφές Ferragni, Chiara και Valentina, δεν σταμάτησαν ποτέ να κάνουν εμφανίσεις με μίνι, ενώ και η Anna Dello Russo τα εμπιστεύεται διαρκώς στα looks της. 

Chiara Ferragni
Chiara Ferragni

Valentina Ferragni
Valentina Ferragni

#8 Designer bags

Οι Ιταλίδες έχουν αδυναμία στις designer bags και τα iconic σχέδια, και θα τις δείτε να τις κρατάνε διαρκώς στις εμφανίσεις τους. Μία βόλτα στους δρόμους του Μιλάνου, μάλιστα, την ιταλική πρωτεύουσα της μόδας θα σας πείσει ότι οι designer τσάντες δεν αποτελούν προνόμιο μόνο των insiders της μόδας, αλλά υπόθεση κάθε Ιταλίδας που φροντίζει να επενδύει σε πολύτιμες και διαχρονικές τσάντες που έχουν την υπογραφή των luxury brands. 

Chiara Ferragni
Chiara Ferragni
 
Eleonora Carisi
Eleonora Carisi

Διαβάστε Επίσης