Πώς θα πετύχετε το τέλειο minimal στιλ με πέντε απλά styling tips

Οι στιλιστικές συμβουλές που ακολουθούν οι λάτρεις του μινιμαλισμού.

Λειτουργικότητα, υψηλή ποιότητα, διαχρονικότητα και απλότητα. Εάν χρειαζόταν να περιγράψουμε την ουσία του minimal στιλ, αυτές θα ήταν σίγουρα κάποιες από τις έννοιες που θα χρησιμοποιούσαμε. Ο μινιμαλισμός, αυτή η τόσο ιδιαίτερη μορφή έκφρασης έχει καταφέρει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο την προσοχή των γυναικών που εκτιμούν αυτόν τον τρόπο έκφρασης στο ντύσιμο. Ωστόσο, συχνά πολλές fashion lovers διστάζουν να εντρυφήσουν περισσότερο στο minimal στιλ, αφού δεν γνωρίζουν ποιοι είναι οι στιλιστικοί κανόνες που αξίζει όντως να ακολουθήσουν και ποιοι όχι. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε πέντε συμβουλές που ακολουθούν οι gurus του minimal στιλ και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας.

Επενδύστε σε ένα luxury κομμάτι

Μία από τις πιο συχνές στιλιστικές συμβουλές που ακολουθούν οι γυναίκες με minimal στιλ είναι να ορίζουν ως πρωταγωνιστή ένα luxury κομμάτι και να κάνουν styling με άλλα πιο budget friendly. Για παράδειγμα, μία έξυπνη επιλογή είναι τα παντελόνια. Πρακτικά, άνετα και ιδανικά για διάφορες περιστάσεις, αξίζει σίγουρα να προσθέσετε στη συλλογή σας ένα luxury υφασμάτινο παντελόνι, το οποίο μάλιστα μπορείτε να φοράτε κάθε εποχή του χρόνου. Χρειάζεται απλώς να σκεφτείτε έξυπνα, ώστε να επενδύσετε σε ρούχα ή αξεσουάρ που είναι όντως πρακτικά και στο στιλ σας.

Πώς θα πετύχετε το τέλειο minimal στιλ με πέντε απλά styling tips

Η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά στο styling

Όπως αναφέρουμε παραπάνω, ένα από τα μυστικά του τέλειου minimal look είναι να θέσετε ως πρωταγωνιστή ένα luxury κομμάτι. Όσον αφορά στο styling που θα δημιουργήσετε με άλλα πιο budget friendly, υπάρχει ένα έξυπνο tip που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα στιλιστικά ατοπήματα. Σύμφωνα με τις fashion experts, τα υπόλοιπα μέρη του look θα πρέπει να είναι σε ουδέτερες αποχρώσεις όπως το λευκό, το μπεζ, το μαύρο. Αυτοί οι χρωματικοί τόνοι έχουν την ικανότητα να αναβαθμίζουν μία εμφάνιση, κάνοντας τη να μοιάζει πιο προσεγμένη.

Εξίσου χρήσιμο styling tip είναι να γνωρίζετε την τέλεια αναλογία ανάμεσα στα ανοιχτόχρωμα και σκουρόχρωμα ρούχα. Σύμφωνα με τους στιλίστες, το μυστικό για ένα τέλειο minimal look είναι να δημιουργείτε μία βάση με σκούρα χρώματα και να τοποθετείτε από επάνω κάποιο item σε ανοιχτό χρώμα. Για παράδειγμα, ένα κομψό casual σύνολο είναι να συνδυάσετε ένα μαύρο ψηλόμεσο παντελόνι με μαύρο tank top και λευκό oversized πουκάμισο.

street style

Μην υπερπροσπαθείτε

Ο βασικός στόχος για ένα προσεγμένο και minimal στιλ είναι να φορά κανείς αποκλειστικά και μόνο ό,τι τον κάνει να νιώθει άνετα και είναι της αισθητικής του. Εάν δεν νιώθετε άνετα με ψηλοτάκουνα παπούτσια, μην τα προτιμήσετε. Εάν νιώθετε άβολα με τις πολύ στενές γραμμές, προτιμήστε loose ρούχα. Εμπλουτίστε τη γκαρνταρόμπα σας με ρούχα και αξεσουάρ που κάθε φορά που αντικρίζεται, επιθυμείτε να φορέσετε. Αφήστε εκτός συλλογής, ο,τιδήποτε σας καταπιέζει ή βάζει σε καλούπια.

street style

Το πιο συχνό στιλιστικό λάθος

Αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες στιλιστικές συμβουλές που χρειάζεται να γνωρίζετε. Ένα σύνολο, είτε είναι formal είτε casual, χρειάζεται να είναι προσεγμένο. Ένα από τα πιο συχνά στιλιστικά λάθη που κάνουν οι γυναίκες είναι πως φορούν ρούχα με τσακίσεις ή ρούχα που δεν είναι σιδερωμένα. Οι λεπτομέρειες αυτές υποβαθμίζουν αμέσως το τελικό αποτέλεσμα και το στιλ σας. Συνεπώς, εκτός από τις τσάντες, τα παπούτσια και τα κοσμήματα, ένα από τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ που χρειάζεται να έχετε στη συλλογή σας είναι το steamer. Αυτή η ηλεκτρική συσκευή θα σας βοηθήσει να σιδερώσετε εύκολα και γρήγορα τα ρούχα όσο είναι κρεμασμένα. Αυτομάτως, μπορείτε να είστε πιο προσεκτικές ώστε να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

street style

Πειραματιστείτε με υφές και γραμμές ρούχων

Σε περίπτωση που κάθε φορά που σκέφτεστε το minimal στιλ, ο νους σας πηγαίνει σε basic κομμάτια που στερούνται ενδιαφέροντος, τότε χρειάζεται να αναθεωρήσετε. Minimal στιλ δεν σημαίνει απαραίτητα να γεμίσετε τη ντουλάπα σας με το ίδιο t-shirt σε διάφορες αποχρώσεις. Σημαίνει όμως πως αξίζει να πειραματιστείτε με διαφορετικές υφές σε υφάσματα, αλλά και διαφορετικές γραμμές. Συνδυάστε ένα ψηλόμεσο παντελόνι σε loose γραμμή με ένα tank top, column φορέματα και αέρινες καμπαρντίνες ή ένα κοστούμι σε έντονο χρώμα με dad sneakers. Το στιλ σας αμέσως θα μεταμορφωθεί και εσείς πλέον θα μοιάζετε με τις gurus του minimal στιλ.

Getty Images

Διαβάστε Επίσης