Corporate Chic | Τα looks για να είστε πάντα κομψή στο γραφείο

To power dressing που θα απογειώσει τα looks σας στο γραφείο.

Το power suit της σεζόν Φ/Χ 2023 - 2024 διακρίνεται από σοφιστικέ κομψότητα και διαχρονικά σχέδια. Η μόδα δίνει προβάδισμα στις τάσεις που είναι "φορέσιμες" και στο πλαίσιο αυτό κλασικά σε γραμμές και στιλ κουστούμια με παντελόνι ή φούστα, σε αποχρώσεις όπως το μαύρο, το καφέ και το γκρι, επιστρέφουν για να αναδείξουν την πιο αυθεντική και ατόφια πλευρά του corporate chic. Για τις καθημερινές σας εμφανίσεις στο γραφείο, λοιπόν, και κάθε άλλη περίσταση που ενδείκνυται για power dressing, μπορείτε να στραφείτε σε κομμάτια που πιθανότητα έχετε ήδη στην ντουλάπα ή και να προσθέσετε στη γκαρνταρόμπα σας καινούργια που όμως θα έχετε στη διάθεσή σας για καιρό. 

Τα looks για να είστε κομψές στο γραφείο 

Ακόμα, βεβαίως, και όταν η κουβέντα αφορά διαχρονικά στιλ και wearable trends, για τα οποία οι περισσότερες fashionistas έχουν γνώση για το πώς να τα εφαρμόσουν στο στιλ τους, η στιλιστική έμπνευση παραμένει αναγκαία. Όσο κλασικό κι αν είναι ένα κουστούμι, οι τρόποι που προτείνει κάθε φορά η μόδα είναι φρέσκοι και δυναμικοί. Οι fashion insiders έχουν ήδη υιοθετήσει το power suit στις street style εμφανίσεις τους και εκεί μπορούμε να στραφούμε για updated ιδέες, όπως για παράδειγμα αυτή που θέλει να φορέσουμε τα κοστούμια μας με γραβάτα. Το necktie, εξάλλου, είναι μία από τις τοπ τάσεις της σεζόν Φ/Χ 2023 - 2024, που συναντάμε σε πασαρέλες όπως αυτή του Valentino και του Dior. 

Οι relaxed γραμμές, και ειδικά τα φαρδιά και άνετα σακάκια, παραμένουν κυρίαρχη επιλογή των fashionistas, αλλά σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή του κοστουμιού εξαρτάται από τη δική σας διάθεση και το ούστο. Τα πιο στενά σακάκια συνδυάζονται ιδανικά με φούστες τόσο πλισέ όσο και εφαρμοστές (pencil γραμμή), ενώ σε μια αρκετά τολμηρή πρόταση το μοντέλο και fashion blogger Mary Leest φοράει τη φούστα της πάνω από παντελόνι υιοθετώντας στο corporate look της μία ακόμα τάση της νέας χρονιάς, το "Skousers". 

Δώστε, επίσης, ένα προβάδισμα σε κοστούμια σε καρό, καθώς και αυτό το διαχρονικό μοτίβο επιστρέφει σταδιακά στις τάσεις, ενώ μπορείτε να υιοθετήσετε για το δικό σας power suit look συνδυασμούς όπως μίντι φόρεμα σε έντονη απόχρωση (μπλε) συν κομψό λαδί παλτό όπως έκανε η fashion editor Caroline Issa στο Παρίσι ή φαρδύ παντελόνι, κασμιρένιο πουλόβερ και γκρι μαντό, που είδαμε να φοράει η Σκανδιναβή fashion creator Tine Andrea στην Κοπεγχάγη. 

Get the style