Πώς μπορείτε να φορέσετε κομψά μία ζακέτα τον χειμώνα

Τα πιο stylish χειμερινά outfits με μία ζακέτα.

To grandmacore trend είναι ανάμεσα σ' εκείνα που αν αναζητήσετε στο TikTok θα διαπιστώσετε ότι έχει πάνω από 200 εκατομμύρια προβολές. Η αισθητική που αναβιώνει στοιχεία από το στιλ (και συνολικά, το lifestyle) που θα υιοθετούσε μία μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα, μία γιαγιά (grandma), έχει βρει μεγάλη απήχηση στην κοινότητα των "Gen Zeners", που μ' έναν τρόπο δείχνουν να αντιμάχονται το "ageism" στη μόδα - και την ομορφιά. Η πρόσβαση στη ντουλάπα της γιαγιάς δεν αποτελεί πλέον ένα ταμπού ή ένα "no- no" αναφορικά με στιλ, αντιθέτως έρχεται να προσθέσει μία ακόμα πηγή στους ανεξάντλητους second-hand θησαυρούς που μπορεί να ανακαλύψει κάθε σύγχρονη fashionista - ξεκινώντας από το ίδιο της το σπίτι. Η Miu Miu, το hottest brand της χρονιάς του 2023, βασίζει ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας της στην αναβίωση με πολύ σύγχρονο τρόπο της αισθητικής, και για να καταλήξουμε για ποιο λόγο μιλάμε για το πώς ντυνόταν η γιαγιά μας, οι ζακέτες αποτελούν το signature κομμάτι αυτής της αισθητικής. Και θέλουμε να δούμε πώς θα τις φορέσουμε φέτος. 

Πώς θα φορέσετε  μία ζακέτα τον χειμώνα

Το grandmacore έχει, βεβαίως, κάποια στοιχεία που το χαρακτηρίζουν ως στιλ, όπως για παράδειγμα, οι συνδυασμοί των patterns και το μήκος στη φούστα. Αλλά σίγουρα, μία κλασική λεπτή ζακέτα σε σετ μ' ένα ασορτί λεπτό πουλόβερ αποτελεί το core αυτής της αισθητικής. Οι ζακέτες δεν απουσιάζουν από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα, ή έστω δεν πρέπει να απουσιάζουν, και οι Γαλλίδες είναι πρωτίστως εκείνες που έχουν το know- how των πιο κομψών συνδυασμών. Δεν είναι, βεβαίως, οι μοναδικές και μια ματιά σε πρόσφατα street style looks από τις πρωτεύουσες της μόδας, προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από ιδέες για combos με κλασικές ζακέτες, αλλά και με πιο chunky εκδοχές τους. 

Ένας πολύ βασικός τρόπος για να φορέσετε μία ζακέτα είναι ως τοπ μέσα από τα παλτό, τα σακάκια, τα μπουφάν και τις καμπαρντίνες σας. Μπορείτε, μάλιστα, να φορέσετε τη ζακέτα σας μέσα από το παντελόνι ή να επιλέξετε μια cropped εκδοχή που θα σταματά ακριβώς στη μέση. Ακόμα, μπορείτε να κάνετε layering με λεπτά πουλόβερ, αλά grandma style, και μίντι φούστες ή ακόμα και να τις φορέσετε πάνω πλεκτά φορέματα ή σε σετ πλεκτές φούστες

Οι πλεκτές ζακέτες με φερμουάρ αποτελούν μία casual εκδοχή του είδους και μπορούν να συνδυαστούν τόσο με τζιν παντελόνια όσο και με τις μίνι φούστες σας, ενώ μπορείτε να κάνετε statement μ' ένα ιδιαίτερο παντελόνι και αθλητικά. Μπορείτε, επίσης, να φορέσετε μία cropped ζακέτα με χρυσά κουμπιά με μία μάξι φούστα και να δημιουργήσετε μία εμφάνιση που ταιριάζει σε βραδινή έξοδο. 

Get the style