House of Gucci | Τα looks της Lady Gaga μας επιστρέφουν στο στιλ των ‘80s

Τα κοστούμια της Lady Gaga στο "House of Gucci" δημιουργούν τάση.

Αν υπάρχει μία ταινία που, ειδικά οι λάτρεις της μόδας, αναμένουν με ενθουσιασμό, αυτή είναι το "House of Gucci".  Η ταινία του Ridley Scott αφηγείται τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Maurizio Gucci και τον ρόλο της συζύγου, Patrizia Reggiani, σ' αυτή. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Adam Driver και τη Lady Gaga, που βρίσκονται στην Ιταλία για τα γυρίσματα, ενώ η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα κοστούμια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, βεβαίως, συγκεντρώνει και το ενδυματολογικό σκέλος της ταινίας, που έχει τις "ευλογίες" του ιταλικού οίκου. Σύμφωνα με το Variety, ο οίκος Gucci παραχώρησε στην παραγωγή, και την ενδυματολόγο της ταινίας, τη βραβευμένη με Όσκαρ Janty Yates, "απεριόριστη πρόσβαση στα vintage αρχεία του" ώστε να μπορέσει να αποδώσει με ακρίβεια τις λεπτομέρειες στα κοστούμια των πρωταγωνιστών. 

Ήδη έχουμε πάρει μία καλή γεύση από τις εμφανίσεις των πρωταγωνιστών που αποτυπώνουν τη μόδα των '80s και την πολυτέλεια που χαρακτήρισε συνολικά το lifestyle του ζευγαριού. Οι εικόνες από τα γυρίσματα της ταινίας αποκαλύπτουν μία σειρά από looks που αναπαριστούν τις εμφανίσεις της Patrizia Reggiani και του Maurizio Gucci και στις οποίες αναμειγνύονται iconic κομμάτια κι αξεσουάρ του οίκου (όπως τα horse-bit loafers που φορά σε μία από τις σκηνές ο Driver και το μαντήλι Gucci ως αξεσουάρ στο κεφάλι της Gaga σε μία άλλη), δημιουργίες άλλων οίκων (όπως η vintage καρό καμπαρντίνα Burberry με την οποία εμφανίζεται σε κάποιες σκηνές η Lady Gaga), αλλά και κομμάτια από τις συλλογές του παρόντος (όπως το πουά shirtdress της Gaga που μπορεί να βρει κανείς στη νέα συλλογή Max Mara). 

Τάσεις από τα '80s

Με τα '90s να έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους ισχυρό στη μόδα της τελευταίας χρονιάς, και μία γενικότερη στροφή στο vintage, η μεταπήδηση στις τάσεις της μόδα των '80s δεν μοιάζει απίθανη. Πόσω μάλλον, που τα looks της Lady Gaga από την ταινία "House of Gucci" κάνουν ήδη αισθητή την παρουσία τους σε άρθρα που αφορούν τη μόδα. Από το "après-ski" στιλ με το οποία οι πρωταγωνιστές Driver - Gaga μας συστήθηκαν ως Maurizio Gucci και Patrizia Reggiani στην πρώτη φωτογραφία τους από τη ταινία, και το οποίο θα δούμε να φοριέται πολύ την επόμενη σεζόν (βλ. AW21 συλλογές Miu Miu και Chanel), μέχρι την αισθητική "Dynasty" (σακάκια με βάτες, πέρλες, χρυσό και γούνες), τα πουά, το bold κόκκινο και τις έντονες δαντέλες, το σύνθημα "status, style και glamour" μοιάζει να διεκδικεί μια σοβαρή θέση στο στιλ της προσεχούς σεζόν.

House of Gucci: τα looks της Gaga