Τα 5 παλτό που είναι ιδανικά για το φθινόπωρο

Ποιες επιλογές μπορείτε να κάνετε για να συνοδεύσετε τις φθινοπωρινές σας εμφανίσεις;

To φθινόπωρο έχει τις δικές του ενδυματολογικές ιδιοτροπίες. Ο καιρός είναι κρύος αλλά όχι τόσο ώστε να δικαιολογεί "βαρύ ντύσιμο" και η ντουλάπα είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε κομμάτια που ανήκουν σε διαφορετικές εποχές. Καθώς προχωράμε προς τον χειμώνα, βεβαίως, τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα και κομμάτια που η περιγραφή τους ταιριάζει καλύτερα στο χειμερινό στιλ κάνουν επιβάλλουν την παρουσία τους. Χαρακτηριστικά περίπτωση αυτή των παλτό

Διαβάστε Επίσης

Αν κάποιος σας προτείνει να φορέσετε παλτό τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου, ιδίως τον Σεπτέμβριο, χωρίς αμφιβολία θα αναρωτηθείτε αν πράττει σωστά. Πιο συνετή, βεβαίως, πρόταση μοιάζει εκείνη που περιλαμβάνει επιλογές σε παλτό και πανωφόρια που ταιριάζουν στην εποχή και συνήθως διακρίνονται από εκείνα που επιλέγουμε τον χειμώνα ως προς την πυκνότητα των υφασμάτων τους και τα στρώματα επένδυσης: τα φθινοπωρινά παλτό είναι με απλά λόγια πιο ελαφριά. 

Ασφαλώς, "βασίλισσα" των καθημερινών φθινοπωρινών εμφανίσεων παραμένει η καμπαρντίνα. Από τις κλασικές σιλουέτες έως τις σύγχρονες deconstructed versions, αποτελούν το αδιαμφισβήτητο forever piece στη γυναικείας γκαρνταρόμπας και συνώνυμο της διαχρονικής κομψότητας. Είναι ιδανικές για την εποχή καθώς δεν κουβαλάνε το "βάρος" ενός καμηλό ή ενός "teddy" παλτό και επίσης καταφέρνουν να εξισορροπήσουν χωρίς παραφωνίες μία εμφάνιση που αξιοποιεί κομμάτια μεταβατικού στιλ. Οι καμπαρντίνες, επίσης, εφόσον διαθέτουν εύχρηστη ελαφρότητα, μπορούν να συμμετάσχουν και σε σύνολα που εκμεταλλεύονται το layering. 

street style δερμάτινο παλτό

Άλλο ένα παλτό που λειτουργεί ως ασφαλές σκαλοπάτι για τη μετάβαση από το light στιλ του Φθινοπώρου στο ντύσιμο που ανταποκρίνεται καλύτερα στον καιρό του χειμώνα, είναι το δερμάτινο. Η στιβαρή γοητεία του και η αδιαπραγμάτευτη αξία του ως staple με διάρκεια στον χρόνο, το κάνει βασικό παίκτη στις εμφανίσεις της σεζόν. Το δερμάτινο πανωφόρι, ιδίως η εκδοχή της δερμάτινης γκαμπαρντίνας, μπορεί να συνοδεύει τις εμφανίσεις του Φθινοπώρου χωρίς αμφιβολίες και διλήμματα, αλλά και να συνεχίσει να δίνει με αυτοπεποίθηση το παρών και στις εμφανίσεις του χειμώνα

Τα καπιτονέ παλτό, ή αλλιώς quilted, είναι μια κατηγορία που γνώρισε ιδιαίτερη δημοφιλία στη μόδα του 2020. Και όλα δείχνουν ότι αυτό θα συνεχίσει να ισχύει και φέτος. Μοντέλα όπως το "Signature" από τη συλλογή Totême ή τα "Teddy" jackets του The Frankie shop, φορέθηκαν με ευλάβεια από τις ενημερωμένες fashionistas, σε μια περίοδο της μόδας που οι σχεδιαστές είχαν ούτως ή άλλως συμπεριλάβει το καπιτονέ στις συλλογές τους. Τα καπιτονέ παλτό δείχνουν συχνά πιο ντελικάτα σε σχέση με τα ογκώδη puffer, ενώ περιλαμβάνουν lightweight σχέδια που είναι κατάλληλα για το Φθινόπωρο. 

street style parka

Άλλες επιλογές που μπορείτε να εμπιστευτείτε για το Φθινόπωρο είναι τα lightweight parkas που είναι κατάλληλα για πιο αθλητικές εμφανίσεις και συχνά είναι αδιάβροχα, ενώ ένα απροσδόκητο trend της φετινής σεζόν είναι τα φανελένια shackets, ή overshirts, που ξεκίνησαν την άνοδό τους στα trends της μόδας ως πουκάμισα με ιδιότητα jacket και φέτος προτείνονται σε ...long version. 

Editor's choice 

"Chelsea" καμπαρντίνα, Burberry.

Φθινοπωρινό παλτό "Kirsten" Le Ger, aboutyou.gr

Καπιτονέ παλτό, The Frankie shop.

"Signature" καπιτονέ παλτό, Totême.

Δερμάτινη καμπαρντίνα, Uterqüe.

Δερμάτινο παλτό, Cos.

Αδιάβροχο παρκά, Prada.

Φθινοπωρινό παρκά Tommy Jeans, abouyou.gr

Καρό shacket, Isabel Marant Étoile.

Μακρύ overshirt, H&M.