10 μαύρα φορέματα με έμπνευση από το "revenge dress" της Diana

Τα LBD που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας.

Το "revenge dress" της Diana έχει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας. Το φόρεμα με το οποίο η λαοφιλής πριγκίπισσα πήρε, το 1994, την εκδίκησή της από τον σύζυγό της Κάρολο για την παραδοχή ότι υπήρξε άπιστος στον γάμο τους, έγινε ένα σύμβολο απελευθέρωσης και δυναμισμού. Το τολμηρό σχέδιο του, που ανήκε στην ελληνικής καταγωγής σχεδιάστρια Christina Stambolian, ήταν απαγορευτικό για μία "γαλαζοαίματη" και η απόφαση της Diana να σπάσει το πρωτόκολλο και να γυρίσει την πλάτη της στο Παλάτι και τον σύζυγό της, θεωρήθηκε επαναστατική. 

Διαβάστε Επίσης

Το off-shoulder, ασύμμετρο, εφαρμοστό με σούρες μαύρο φόρεμα που όλοι γνωρίζουν ως "revenge dress", μπορεί να μην μοιάζει τολμηρό σε μία εποχή που κυριαρχούν τα σούπερ μίνι, οι διαφάνειες, τα εξώπλατα και τα cut-outs, ήταν όμως για εκείνη την εποχή, τη Diana και τη θέση της. Ωστόσο, το LBD που φόρεσε η πριγκίπισσα παραμένει μία εξαιρετικά θηλυκή επιλογή που αγκαλιάζει και αναδεικνύει τη γυναικεία σιλουέτα. 

Η εποχή μας, λοιπόν, επιτάσσει επιστροφή στη διασκέδαση και την καλή διάθεση, και τα φορέματα σαν αυτό της Diana έρχονται να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Μετά τη λήξη των lockdowns, μάλιστα, έγινε trending ο όρος "revenge dressing", που αφορά το ντύσιμο με το οποίο η μόδα μας καλεί να πάρουμε την εκδίκησή μας για τη χαμένη διάθεση και τις ευκαιρίες στη διάρκεια της καραντίνας. Ένα μαύρο φόρεμα σαν αυτό με το οποίο η Diana πήρε τη δική της εκδίκηση, είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσετε. 

Editor's choices

"Diana" one-shoulder φόρεμα με σούρες, Norma Kamali.

Μίντι φόρεμα sweetheart-neck, Carolina Herrera.

One-shoulder φόρεμα από κασμίρι και μετάξι, Tom Ford.

"Beth" rib knit φόρεμα, Khaite.

Rib knit φόρεμα με ραντάκια αλυσίδες, Elisabetta Franchi.

One-shoulder macramé φόρεμα, Max Mara.

Μαύρο κρεπ μίντι φόρεμα, Saloni.

Μαύρο ασύμμετρο φόρεμα, Zara.

One-shoulder ribbed knit φόρεμα, Christopher Esber.

Μίντι εφαρμοστό φόρεμα, Anna Riska.