Τα καλύτερα party looks για γυναίκες άνω των 50

Ιδέες και styling tips για το party dressing κάθε γυναίκας στα 50.

Η περίοδος που διανύουμε, η εορταστική, επιβάλλει και το ανάλογο ύφος στο ντύσιμο. Λίγο πιο "καλό", λίγο πιο "επίσημο" και σίγουρα πιο λαμπερό. Ακόμα και οι καθημερινές εμφανίσεις στη διάρκεια των ημερών πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, διεκδικούν μικρές δόσεις glam, ωστόσο η προσοχή μας είναι κυρίως στραμμένη στο party dressing και τα festive looks των ρεβεγιόν. 

Το glam style, όπως και κάθε στιλ, δεν βάζει όρια στην ηλικία, διαμορφώνεται ωστόσο από το προσωπικό στιλ και τη γνώση και εμπειρία που αποκτά μία γυναίκα διαβαίνοντας τις δεκαετίες της ζωής της. Θα έχετε διαπιστώσει ίσως ότι μεγαλώνοντας η επιθυμία για έντονη λάμψη και υπερβολή στο ντύσιμο υποχωρεί μπροστά στην ανάγκη για εκλεπτυσμένη κομψότητα που προσφέρει άνεση και σιγουριά.

Διαβάστε Επίσης

Μία γυναίκα στα 50 σπάνια θα αναζητήσει τολμηρά looks που συνήθως ξυπνάνε την επιθυμία για φλερτ και ερωτικό παιχνίδι, θα αποφύγει επίσης γραμμές και φόρμες που την κάνουν να νιώθει άβολα και δεν της επιτρέπουν να κινηθεί με άνεση στον χώρο, ενώ θα περιορίσει το statement στα βασικά. Το παιχνίδι της γοητείας σ' αυτή την ηλικία έχει να κάνει με τον δυναμισμό και την αυτοπεποίθηση που έχει κατακτήσει μέσα στα χρόνια, και ασφαλώς κομμάτια και σύνολα που σαμποτάρουν αυτή τη διάθεση μένουν μακριά. 

Το τι θα φορέσει μία γυναίκα στα 50 για μια εορταστική έξοδο δεν έχει να κάνει, βεβαίως, με τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν. Ένα μίντι φόρεμα είναι πάντα μία κομψή επιλογή όπως και μία κομψή ψηλόμεση παντελόνα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα διακρίνει η απόλυτη απλότητα. Φροντίστε, επομένως, το φόρεμά σας να είναι sequin ή βελούδινο ή από δαντέλα χωρίς να έχετε ενδοιασμούς για το αν αυτή είναι μια παράτολμη επιλογή για την ηλικία σας. Με τον ίδιο τρόπο οφείλετε να σκεφτείτε και για looks που θα δημιουργήσετε με παντελόνια και σακάκια ή με μάξι φούστες και πολυτελή τοπ. Όλα οφείλουν να υπηρετούν με τα υλικά τους το glam. Αν όμως δεν σας εντυπωσιάζει ένα σύνολο με παγιέτες ή σε γυαλιστερά υφάσματα, μπορείτε πάντα να καταφύγετε στη διαχρονική αλλά πάντα σικ λύση ενός μαύρο tuxedo κοστουμιού

Extra styling tip: Εξασφαλίστε ισορροπία κι αρμονία στο σύνολό σας ποντάροντας σ' ένα glam κομμάτι τη φορά. 

#1 Μίντι sequin φόρεμα

#2 Sequin παντελόνι 

#3 Classic tuxedo

#4 Μάξι φούστα

#5 Γούνα