Πώς θα φορέσετε με στιλ τις cowboy μπότες

Δημιουργήστε ενδιαφέροντες στιλιστικούς συνδυασμούς μ' ένα ζευγάρι cowboy boots.

Όλοι έχουν στο μυαλό μας την εικόνα ενός cowboy, όπως αυτή αποτυπώθηκε με επιτυχία στο δημοφιλές κινηματογραφικό είδος των γουέστερν. Η εικόνα των σκληρών "πιστολέρο της Άγριας Δύσης", με τη χαρακτηριστική "στολή", έγινε αφορμή βεβαίως για διάφορες επιρροές στη μόδα. Οι τύπου western μπότες έλκουν την καταγωγή του απ' αυτή την εμφάνιση.

Η ιστορία θέλει τις cowboy μπότες να αποτελούν τους απογόνους της μπότας που φορούσαν οι καβαλάρηδες του Ισπανικού ιππικού, των εποίκων δηλαδή της Αμερικής, και η μορφή που έχουν σήμερα αποδίδεται στους Μεξικανούς "βακέρος"(vaqueros), δηλαδή τους "γελαδάρηδες", και στους Τεξανούς που εξέλιξαν το στιλ.

Διαβάστε Επίσης

Τα είδη των cowboy boots διακρίνονται σε δυο βασικά: τις κλασικές καουμπόικες μπότες που το ύψος τους φτάνεις πάνω από τη γάμπα και τις roper, την εξέλιξή τους, που φτάνουν λίγο πάνω από τους αστράγαλο. Το χαρακτηριστικό με γωνία τακούνι τους (angled heel) δεν διαφοροποιείται παρά ελάχιστα στα δύο είδη, όπως και το σχήμα της μύτης που είναι συνήθως στρογγυλό ή τετραγωνισμένο. 

Οι cowboy boots, λοιπόν, όπως συνέβη και με πολλά άλλα πρακτικά κομμάτια στο ντύσιμο, βρήκε τη θέση της στις τάσεις της μόδας και έγινε κατά κύριο λόγο συνώνυμη του boho style. Ωστόσο, το συγκεκριμένο είδος μπότας γνώρισε τεράστιες παραλλαγές που το έκαναν κατάλληλο για πολλά διαφορετικά στιλ και σήμερα θα το βρείτε να συνδυάζεται από κομψά φορέματα, σορτσάκια και μίνι φούστες μέχρι με ...νυφικά (χαρακτηριστική περίπτωση η Gwen Stefani που παντρεύτηκε στο ράντζο του συζύγου της φορώντας Vera Wang νυφικό και λευκές western boots!).

Βεβαίως, θα τις δείτε συχνά σε looks που έχουν πρωταγωνιστές τα denim κομμάτια, και όχι τυχαία, αφού τα jeans σε συνδυασμό με cowboy boots και καουμπόικο καπέλο έγιναν η σύγχρονη εκδοχή των Αμερικανών καουμπόηδων.

Get the style 

Τα παρακάτω 10 street style looks θα σας χαρίσουν την έμπνευση που χρειάζεστε για να εντάξετε τις cowboy μπότες στις καθημερινές σας εμφανίσεις. 

Με μίντι φορέματα

Με μίντι φορέματα

Με γούνες

Με γούνες

Με μίνι φούστες

Με μίνι φούστες

Με wide-leg jeans & σακάκια

Με wide-leg jeans & σακάκια

Με λευκό παντελόνι

Με λευκό παντελόνι

Με σορτς & oversized σακάκια

Με σορτς & oversized σακάκια

Με μακρύ παλτό

Με μακρύ παλτό

Με δερμάτινες καμπαρντίνες

Με δερμάτινες καμπαρντίνες

Με cropped jeans

Με cropped jeans

Denim on Denim

Denim on Denim