Οι καλύτερες street style εμφανίσεις από την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Οι Λονδρέζες insiders της μόδας σε εμφανίσεις που δημιουργούν τάσεις.

Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη στη βρετανική πρωτεύουσα η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Η έναρξη έγινε στις 18 Φεβρουαρίου με το πρώτο ηχηρό catwalk να ανήκει στον Harris Reed, ενώ η αυλαία θα πέσει στις 22 Φεβρουαρίου με το ανερχόμενο brand KWK by Kay Kwok. Στο ενδιάμεσο, παρουσίασαν τις κολεξιόν τους για τη σεζόν Φθινόπωρο- Χειμώνας 2022-23 δημοφιλή βρετανικά brands και σχεδιαστές που αποτελούν το "νέο αίμα" της βρετανικής μόδας- κι αυτό που κρατάει ψηλά το ενδιαφέρον για την LFW, μιας και τα δυνατά ονόματά της (Burberry, Alexander McQueen) απουσιάζουν επιλέγοντας να παρουσιάσουν τις κολεξιόν τους εκτός προγράμματος. 

Ο λόγος, λοιπόν, γίνεται για τους Harris Reed, Nensi Dojaka, David Koma, Maximilian, Chet Lo που είναι ανάμεσα σ' αυτούς που έχουν ξεχωρίσει πολλοί celebrities και style icons, ενώ παράλληλα οίκοι και σχεδιαστές με εδραιωμένη ήδη φήμη και δημοφιλία, όπως ο αγαπημένος των Βρετανών celebrities Richard Quinn, η Molly Goddard, η Simone Rocha, ο Erdem, η Emilia Wickstead, η Roksanda κ.ά. φροντίζουν να διατηρούν τον θρύλο της ανατρεπτικής και πρωτοπόρας London Fashion Week ζωντανό.  

Την ίδια στιγμή, οι δρόμοι του Λονδίνου γέμισαν από κομψές και στιλάτες παρουσίες. Οι insiders της μόδας τόσο Βρετανοί όσο και εκπρόσωποι από άλλες χώρες, κυρίως Ευρωπαϊκές, βρέθηκαν καλεσμένοι στα shows των βρετανικών οίκων και φρόντισαν για street style εμφανίσεις που φέρνουν το δικό τους μήνυμα για τις τάσεις και στο στιλ της σεζόν.  Μία μία πρώτη ματιά ανάμεσα στο πλούσιο υλικό από street style looks που αποτύπωσαν οι φωτογράφοι στη LFW και τα συμπεράσματα για τις επιλογές και τα trends που προτάσσουν οι fashionistas του Λονδίνου είναι τα εξής: 

-Αν οι Σκανδιναβές insiders έκαναν μόδα το έντονο πράσινο, οι Λονδρέζες δίνουν την ψήφο τους και προτείνουν στη μόδα το "μπλε οινοπνευματί" (και γενικά, τις αποχρώσεις του μπλε και το γαλάζιου). 

-Λευκές γόβες, λευκές μπότες, λευκά sneakers είναι ανάμεσα στις στιλιστικές επιλογές που είδαμε να επαναλαμβάνονται στο λονδρέζικο street style. 

-Μπαλακλάβες, κουκούλες και μαντήλια δεμένα αλά babushka στο κεφάλι κάνουν ξεκάθαρο ότι το 2022 ανήκει στη χρονιά του "balaclava trend". 

- Οι καμπαρντίνες αποτελούν αγαπημένο πανωφόρι των Λονδρέζων, όπως και το preppy ένα από τα στιλ που εμπιστεύονται. 

Street style looks

LFW Street Style Φεβρουάριος 2022