Τα φλατ παπούτσια ήρθαν για να μείνουν | Τα 5 πιο δημοφιλή σχέδια του 2022

Ποια παπούτσια φορέθηκαν περισσότερο και θα συνεχίσουν να φοριούνται αυτή τη χρονιά;

Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό των παπουτσιών που κυριάρχησαν στο ντύσιμο του 2022; Είναι όλα φλατ! Τι μας λέει αυτό; Ό,τι η άνεση αποτελεί no.1 ζητούμενο στην επιλογή παπουτσιών και ότι τα (συχνά, αδιάφορα) φλατ παπούτσια, αναβαπτισμένα μέσα από το δημιουργικό όραμα των σχεδιαστών, μπορούν να συναγωνιστούν σε σχέδια το στιλ πιο δημοφιλών κατηγοριών όπως είναι τα ψηλοτάκουνα και οι μπότες. 

Το πρόσφατο report του The Lyst για τα πιο hot προϊόντα του τρίτου τριμήνου της χρονιάς 2022, περιλαμβάνει τα 5 ζευγάρια παπουτσιών που ήταν τα πιο δημοφιλή σε αναζητήσεις και αγορές στην πλατφόρμα του. Καθόλου τυχαίο που τα συγκεκριμένα ζευγάρια, ήδη από τις αρχές της χρονιάς, φιγουράρουν στο ντύσιμο επιδραστικών celebrities, κυρίως μοντέλων, όπως η Bella Hadid, η Gigi Hadid, η Kaia Gerber και η Kendall Jenner, αλλά και διάσημων fashion influencers. 

Διαβάστε Επίσης

Στην κορυφή της λίστας με τα hot προϊόντα του The Lyst φιγουράρουν τα ballet flats, οι μπαλαρίνες - πουέντ δηλαδή, του οίκου Miu Miu, που πρωτοεμφανίστηκαν στην πασαρέλα για τη συλλογή F/W 2022-2023 αλλά δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στις street style εμφανίσεις και στα looks στα social media, ενώ το ζευγάρι στο Tik Tok υπό το hashtag #miumiuballetflats μετράει πάνω από 4. 4 εκατομμύρια views!

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ένα ακόμα άνετο παπούτσι, τα Boston clogs της Birkenstock, τα οποία εμπιστεύονται στις off-duty εμφανίσεις τους μοντέλα όπως η Kendall Jenner, ενώ αποτελούν την πιο cozy εκδοχή ενός δημοφιλούς παπουτσιού της σεζόν Ά/Κ 2022, των clogs. Άλλο άνετο ζευγάρι παπούτσια το οποίο ξεχώρισαν επίσης διάσημα μοντέλα, όπως η Gigi Hadid και η Elsa Hosk, είναι τα Ugg Tazz slippers- τα οποία φιγουράρουν στην 4η θέση της λίστας του The Lyst , δηλαδή αρκετά ψηλά-, ενώ τα sneakers που κάνουν τη διαφορά φέτος είναι τα Adidas Samba- ένα σχέδιο που αναβιώνει από τη δεκαετία των '50s- και είδαμε να φοράει η Bella Hadid και η Kendall Jenner. 

Τέλος, ένα σχέδιο με μεγάλη αντοχή απέναντι τις επίκαιρες τάσεις αποδεικνύονται τα iconic Gucci 1953 horsebit δερμάτινα loafers,  τα οποία θα αποτελούν μια διαχρονική επιλογή που έχει την απόλυτη έγκριση των σταρ όπως η Dakota Johnson που τα φοράει συχνά σε δημόσιες εμφανίσεις της. 

1- Τα ballet flats της Miu Miu 

Miu Miu ballet flats
Miu Miu ballet flats
H Emili Sindlev με ballet flats Miu Miu.

Miu Miu ballet flats
H Sonia Lyson με ballet flats Miu Miu.

Street style Paris Miu Miu
H Tamara Kalinic με ballet flats Miu Miu.

2- Τα Birkenstock Boston clogs

Kendall Jenner clogs
Kendall Jenner 

Birkenstock clogs
Το μοντέλο Jordan Daniels στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης 

3- Τα Ugg Tazz slippers

Gigi Hadid
Gigi Hadid 

Elsa Hosk
Elsa Hosk

4- Τα Adidas Samba sneakers

Bella Hadid
Gigi Hadid 

Kendall Jenner
Kendall Jenner

5- Τα Gucci 1953 horsebit δερμάτινα loafers 

Dakota Johnson
Dakota Johnson
 
Dakota Johnson
Dakota Johnson

Διαβάστε Επίσης