X

Τα πανωφόρια που επιλέγουν για τον χειμώνα οι πιο κομψές γυναίκες άνω των 50

Ποια πανωφόρια (μπουφάν, παλτό, σακάκια) επιλέγουν για κομψό και ενημερωμένο στιλ οι fashion insiders άνω των 50.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ντύσιμο του χειμώνα έχουν τα πανωφόρια. Η παρουσία τους στο χειμερινό στιλ είναι απαραίτητη πρωτίστως για πρακτικό λόγο: να μας κρατήσουν ζεστές στο κρύο. Παράλληλα, όμως, συνιστούν ένα κομμάτι που κυριαρχεί στην εμφάνιση αφού έχει την πιο εμφανή παρουσία σ' αυτή. Με απλά λόγια, το πανωφόρι - παλτό, μπουφάν, τζάκετ- είναι αυτό που θα τραβήξει πρώτο τα βλέμματα. 

Διαβάστε Επίσης

Κλασικά σχέδια, όπως τα καμηλό ή τα wrap παλτό, επιστρέφουν στη μόδα κάθε σεζόν, και συνυπάρχουν μαζί με τα επίκαιρα trends, ωστόσο το ενημερωμένο στιλ δίνει κάθε φορά προτεραιότητα στα μεν ή τα δε. Φέτος, για παράδειγμα, τα runway looks έδωσαν το προβάδισμα στα shealing aviator jackets και στα bomber jackets - τα οποία στην πραγματικότητα ποτέ δεν έφυγαν από τη μόδα, απλά ανανεώθηκαν μέσα από νέα σχέδια. Τα μαύρα παλτό είναι επίσης ένα κλασικό κομμάτι το οποίο τα luxury brands θέλησαν να αναβαθμίσουν και να επαναφέρουν ως trend, ιδίως στη long εκδοχή τους, στη γκαρνταρόμπα της σεζόν Χειμώνας 2022-23, αφήνοντας πιο πίσω στις επιλογές τα έντονα χρώματα που είδαμε στη μόδα της προηγούμενης σεζόν.

Αν, λοιπόν, ανήκετε στην ηλικία των 50 και πάνω και θέλετε να πάρετε μία εικόνα από τις επιλογές που έχουν κάνει σε πανωφόρια γι' αυτόν τον χειμώνα οι κομψές fashion insiders του ίδιου ηλικιακού γκρουπ, θα διαπιστώσετε ότι έχουν ήδη ξεχωρίσει από τις τάσεις τα ζεστά shearling τζάκετ και τα μοντέρνα bomber τζάκετ. Από τις άλλες βασικές τους επιλογές, ξεχωρίζουν τα κλασικά παλτό και πανωφόρια σε tweed, αλλά και τα διαχρονικά κομψά καπιτονέ μακριά μπουφάν. 

-Τα Shearling 

-Τα Bomber 

-Τα Tweed 

-Τα καπιτονέ