Dr. Faryan | Ο αγαπημένος γιατρός του Hollywood αναλύει τις τάσεις στην πλαστική χειρουργική σήμερα

Θεωρείται το "μαγικό χέρι" πίσω από της μη επεμβατικές θεραπείες στο Los Angeles. Σήμερα, ο Dr. Fryan αναλύει τις τάσεις ομορφιάς του παρόντος και του μέλλοντος στο Harper's Bazaar Greece και τον George Satsidis.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Γράφει: George Satsidis (@georgesats), L.A. Correspondent Harper’s Bazaar Greece

O Dr. Faryan θεωρείται το "μαγικό χέρι" στον κόσμο των μη επεμβατικών θεραπειών στο Los Angeles. Οι διάσημοι πελάτες του αναφέρονται σε έναν άνθρωπο που έχει "το χέρι του Μείδα". Με την Κιμ Καρντάσιαν, την Μεγκαν Φοξ και την Εμιλι Μπλαντ να απολαμβάνουν τις πρωτοποριακές μη επεμβατικές μεθόδους, ο Dr. Fryan Jalalabadi από το Τέξας δεν θεωρείται τυχαία ο No.1 Face Expert στο Los Angeles. 

Το Harper's Bazaar Greece και ο George Satsidis τον συνάντησε στο ιατρείο του στην Bedford Drive στο Beverly Hills, έναν χώρο προσιτής πολυτέλειας με διακοσμητική ευφυΐα και  και μίλησε μαζί του για τις τελευταίες τάσεις που εξασφαλίζουν τέλειο νεανικό look.

Dr. Faryan | Ο αγαπημένος γιατρός του Hollywood αναλύει τις τάσεις στην πλαστική χειρουργική σήμερα

Ως ένας γιατρός που έχει ξεχωρίσει στον κόσμο της πλαστικής χειρουργικής στο Beverly Hills, ποιο είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στον κόσμο των μη επεμβατικών βελτιώσεων;

Το επόμενο μεγάλο πράγμα στον κόσμο των μη επεμβατικών βελτιώσεων έγκειται στην πιο εκλεπτυσμένη κατανόηση του τι λειτουργεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Ενώ υπάρχει πάντα μια γοητεία για τις πιο πρόσφατες ελάχιστα επεμβατικές συσκευές και τεχνικές, όπως τα Morpheus8, Ulthera, Thermage και Software, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τους περιορισμούς τους.

Βλέπω μια αυξανόμενη τάση για επιστροφή στην αυθεντικότητα και την αποτελεσματικότητα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της χαλαρότητας των ιστών και της αναζωογόνησης του προσώπου. Παρά το δυνατό μάρκετινγκ και την δημοφιλία τους, αυτές οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες συχνά υπολείπονται όσον αφορά την επίτευξη της σημαντικής ανύψωσης ιστών και σύσφιξης του δέρματος. Αν και αυτές οι συσκευές μπορεί να αυξήσουν το πάχος του δέρματος, δεν αφαιρούν, ούτε επαναφέρουν τον ιστό στη νεανική του θέση.

Αντίθετα, η χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ παραμένει ότι πιο ιδανικό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της σημαντικής χαλαρότητας των ιστών. Ένα σωστά πραγματοποιημένο "Deep-Plane Facelift" παρέχει ακριβή και προσαρμοσμένα αποτελέσματα που μπορούν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω με τρόπο που αυτές οι εναλλακτικές θεραπείες δεν μπορούν. Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία για την ελκυστικότητα των γρήγορων επιδιορθώσεων, ειδικά σε νεότερους ασθενείς, η επένδυση σε ένα καλά εκτελεσμένο λίφτινγκ μπορεί να προσφέρει διαρκή αποτελέσματα που αντέχουν στο χρόνο. Πολλές γυναίκες σήμερα ακόμα και από τα  30 τους κατανοούν αυτήν την διάσταση που προσφέρει το λίφτινγκ. 

Επιπλέον, θα ήθελα να προειδοποιήσω για την τάση των "γεμιστικών λίφτινγκ προσώπου", που συχνά έχουν ως αποτέλεσμα μια βαριά, αφύσικη εμφάνιση και όχι την ανυψωμένη, ανανεωμένη εμφάνιση που αναζητούν οι ασθενείς. Η προσθήκη όγκου δεν ισοδυναμεί με ανύψωση ιστού και σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να επιδεινώσει τη βαρύτητα του προσώπου και να παραμορφώσει το φυσικό περίγραμμα. 

Το επόμενο μεγάλο πράγμα στις μη επεμβατικές μεθόδους δεν είναι απαραίτητα ένα νέο gadget ή μια διαδικασία, αλλά μάλλον μια ανανεωμένη εκτίμηση για την τέχνη του λίφτινγκ προσώπου. Πρόκειται για την ιεράρχηση των όμορφων και βιώσιμων αποτελεσμάτων, αποφεύγοντας παράλληλα τις παγίδες των προσωρινών επιδιορθώσεων που μπορεί τελικά να αποδειχθούν χάσιμο χρόνου και χρημάτων. Ένα σωστά λίφτινγκ προσώπου σε έναν ασθενή που φροντίζει τον εαυτό του μπορεί να γυρίσει το ρολόι 10-15 χρόνια πίσω.

Δρ. Jalalabadi, αν μπορούσατε να καταρρίψετε έναν μύθο ομορφιάς για τις αναγνώστριες μας, ποιος θα ήταν αυτός;

Υπάρχει ένας συναρπαστικός μύθος που θα ήθελα να καταρρίψω για τους αναγνώστες σας. Είναι η αντίληψη ότι η τέλεια συμμετρία του προσώπου ισοδυναμεί με ομορφιά. Στην πραγματικότητα, τα πρόσωπά μας είναι υπέροχα, είναι μοναδικοί καμβάδες, ο καθένας με λεπτές ασυμμετρίες και αποχρώσεις. Και εδώ είναι το συναρπαστικό μέρος: αυτές οι ατέλειες, αν μπορούμε να τις ονομάσουμε έτσι, συχνά ενισχύουν παρά μειώνουν την ελκυστικότητα του προσώπου.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μικρές ασυμμετρίες στα χαρακτηριστικά του προσώπου μπορούν να συμβάλουν στη συνολική ελκυστικότητα ενός ατόμου. Αυτές οι αποκλίσεις από την τέλεια συμμετρία προσθέτουν χαρακτήρα και βάθος στο πρόσωπο, καθιστώντας το πιο αξέχαστο και ενδιαφέρον. Μερικά από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα στην ιστορία, από τους κλασικούς αστέρες του Hollywood μέχρι τις σύγχρονες διασημότητες, παλιότερα είχαν σήμα κατατεθέν αυτές τις γοητευτικές ιδιορρυθμίες και ατέλειες που έκανε τα πρόσωπά τους να ξεχωρίζουν. Θυμηθείτε τη μοναδική Barbra Streisand. 

Καθώς η προσωπική φροντίδα γίνεται όλο και πιο σημαντική, πώς ενσωματώνετε πρακτικές ευεξίας στην προσέγγισή σας στις θεραπείες ομορφιάς;

Έχω θέσει ως προτεραιότητα την ενσωμάτωση πρακτικών ευεξίας στην προσέγγισή μου στις θεραπείες ομορφιάς. Στις πλατφόρμες μου Instagram και TikTok, μοιράζομαι πολλές συμβουλές κατά της γήρανσης που οι ασθενείς μπορούν να εφαρμόσουν γρήγορα στο σπίτι, χωρίς χρέωση. Αυτές οι πρακτικές έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την εξωτερική ομορφιά και να προάγουν τη συνολική ευεξία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη μακροχρόνιων αποτελεσμάτων από αισθητικές επεμβάσεις όπως το λίφτινγκ προσώπου.

Η βάση της προσέγγισής μου είναι η ενθάρρυνση του σωστού ύπνου, της ενυδάτωσης και μιας διατροφής πλούσιας σε φυσικά τρόφιμα, αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα πρόσθετα σάκχαρα. Αυτές οι συνήθειες του τρόπου ζωής επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης εσωτερικά και συμβάλλουν σε πιο υγιές, πιο ζωντανό δέρμα εξωτερικά.

Επιπλέον, υποστηρίζω τη χρήση θεραπείας με κόκκινο φως, την σάουνα και την κρυοθεραπεία, που έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνουν τον τόνο του δέρματος και μειώνουν τα σημάδια γήρανσης. Η ενσωμάτωση αυτών των πρακτικών στη ρουτίνα κάποιου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των αποτελεσμάτων των θεραπειών και να καθυστερήσει την ανάγκη για πιο επεμβατικές διαδικασίες όπως το λίφτινγκ προσώπου.

Επιπλέον, υποστηρίζω τη σωστή στάση του σώματος αλλά και τη νηστεία καθώς αυτές οι πρακτικές όχι μόνο υποστηρίζουν τη γενική υγεία αλλά βοηθούν επίσης στη διατήρηση του νεανικού περιγράμματος του προσώπου.

Ενσωματώνοντας αυτές τις πρακτικές ευεξίας στην προσέγγισή μου στις θεραπείες ομορφιάς (όπως Botox, microneedling, λέιζερ και PRP), δίνω τη δυνατότητα στους ασθενείς μου να αναλάβουν τον έλεγχο της διαδικασίας γήρανσής τους και να επιτύχουν βέλτιστα αποτελέσματα που διαρκούν. 

Satsidis plastic

Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στις μη επεμβατικές αισθητικές επεμβάσεις για την επίτευξη άψογης επιδερμίδας και αναζωογονημένης εμφάνισης;

Όταν επιτυγχάνετε μια άψογη επιδερμίδα και αναζωογονημένη όψη, εξακολουθώ να επιμένω στην αποτελεσματικότητα του microneedling χωρίς ραδιοσυχνότητες και την απαλή επανόρθωση με λέιζερ, ιδιαίτερα με την τεχνολογία CO2. Αυτές οι θεραπείες προσφέρουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα ενώ ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο απώλειας λίπους στο πρόσωπο, που μπορεί να συμβεί με βαθύτερες θερμικές θεραπείες ή μικροβελονισμό ραδιοσυχνοτήτων.

Ωστόσο, η μαγεία δεν σταματά εκεί. Αυτό που είναι πραγματικά συναρπαστικό είναι οι εξελίξεις στην τοπική περιποίηση του δέρματος που συμπληρώνουν αυτές τις διαδικασίες και ενισχύουν τα αποτελέσματά τους. Δύο αξιοσημείωτες καινοτομίες σε αυτό το πεδίο περιλαμβάνουν το τρανεξαμικό οξύ (TXA) για την υπερμελάγχρωση και τα εξωσώματα που προέρχονται από βλαστοκύτταρα για τη συνολική ποιότητα του δέρματος.

Το TXA έχει αναδειχθεί ως ένα ισχυρό συστατικό για την αντιμετώπιση της επίμονης υπερμελάγχρωσης, όπως το μέλασμα και η μεταφλεγμονώδης μελάγχρωση. Η ικανότητά του να αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης και να μειώνει τον αποχρωματισμό του δέρματος το καθιστά μια ανεκτίμητη προσθήκη στα σχήματα περιποίησης δέρματος μετά τη διαδικασία, βοηθώντας στη διατήρηση και ενίσχυση των αποτελεσμάτων των θεραπειών microneedling και λέιζερ.

Από την άλλη πλευρά, τα εξωσώματα αντιπροσωπεύουν κάτι μοναδικό για την αναζωογόνηση του δέρματος. Αυτά τα μικροσκοπικά κυστίδια, γεμάτα με αυξητικούς παράγοντες και άλλα βιοενεργά μόρια, έχουν τεράστιες δυνατότητες για την προώθηση της επιδιόρθωσης και της αναγέννησης των ιστών. Όταν εφαρμόζονται τοπικά, τα εξωσώματα που προέρχονται από βλαστοκύτταρα μπορούν να ενισχύσουν τη σύνθεση κολλαγόνου, να βελτιώσουν την υφή του δέρματος και να βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα του δέρματος.

σατσιδης πλαστικη

Ποιες τεχνικές μπορούν να σμιλεύσουν και να ενισχύσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου με φυσικό τρόπο, το φυσικό λίπος ή το υαλουρανικό; 

Σχετικά με το περίγραμμα και την αύξηση του προσώπου, η προτίμησή μου κλίνει στη μεταφορά λίπους έναντι των υαλουρονικών. Αυτή η τεχνική προσφέρει μια φυσική και μόνιμη επιλογή για τη γλυπτική και την ενίσχυση των χαρακτηριστικών του προσώπου. Επιπλέον, μπορεί να πραγματοποιηθεί άνετα στο ιατρείο με τοπική αναισθησία, ελαχιστοποιώντας την ενόχληση για τον ασθενή.

Προσωπικά, αποφεύγω την έγχυση υαλουρονικού στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια λόγω του αυξημένου κινδύνου επιπλοκών όπως λεμφική απόφραξη, ορατό, πλήρες, πρήξιμο και εξογκώματα. Η μεταφορά λίπους, από την άλλη πλευρά, όχι μόνο παρέχει όγκο αλλά βελτιώνει και την ποιότητα του δέρματος, χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά του σε βλαστοκύτταρα. Επιπλέον, το νανολίπος που προέρχεται από τη μεταφορά λίπους μπορεί να χρησιμεύσει ως ενυδατική λύση για τις λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα, προσφέροντας επιπλέον οφέλη πέρα από την απλή αύξηση του όγκου. Για να εξασφαλιστούν βέλτιστα αποτελέσματα και μακροζωία, η σωστή εκπαίδευση των ασθενών είναι πρωταρχικής σημασίας.

Διαχειριζόμαστε σχολαστικά το βάρος των ασθενών πριν από τη διαδικασία και εφαρμόζουμε τεχνικές, όπως θεραπεία με κόκκινο φως, υπερβαρικό οξυγόνο και εξειδικευμένες θέσεις ύπνου για να ενισχύσουμε την επιβίωση του λίπους κατά τη διάρκεια της επούλωσης. Με αυτές τις προφυλάξεις, η μεταφορά λίπους μπορεί να αποφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα που μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή, καθιστώντας την μια εξαιρετικά επιτυχημένη και φυσική επιλογή για το περίγραμμα και την αύξηση του προσώπου.

Ποιες είναι οι τάσεις στις ελάχιστα επεμβατικές αισθητικές επεμβάσεις όπως το λίφτινγκ με νήματα ή το λίφτινγκ προσώπου, και πώς παρέχουν ανεπαίσθητες αλλά σημαντικές βελτιώσεις στην εμφάνιση και τη νεανικότητα του προσώπου;

Οι τάσεις στις ελάχιστα επεμβατικές αισθητικές επεμβάσεις όπως το λίφτινγκ με νήματα ή το μίνι λίφτινγκ εξελίσσονται καθώς αυξάνεται η επίγνωση των περιορισμών και των κινδύνων τους. Οι ανυψωτικές κλωστές, οι οποίες συνήθως διαρκούν περίπου ένα χρόνο, έχουν μεγάλη πιθανότητα για επιπλοκές όπως ημικρανίες, νευρικές βλάβες, μόλυνση, ασυμμετρία και λακκάκια. Δεν το προτείνω. Τα μίνι λίφτινγκ θα διαρκέσουν, στην καλύτερη περίπτωση, πέντε χρόνια. Αυτά συχνά οδηγούν σε κακές ουλές και ανεπαρκή μακροπρόθεσμα αποτελέσματα λόγω ανεπαρκούς απελευθέρωσης των συνδέσμων του προσώπου και υπερβολικής έντασης στο δέρμα. Η δέσμευση για ένα ολοκληρωμένο, βαθύ λίφτινγκ προσώπου θα προσφέρει την πιο αποτελεσματική λύση. 

Διαβάστε Επίσης