Πώς να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας αναλλοίωτο μέχρι την επόμενη βαφή

Μικρές συμβουλές που κάνουν μεγάλη διαφορά.

O δρόμος από το ένα ραντεβού για βαφή στο άλλο φαντάζει μακρύς. Ύστερα από αμέτρητα λουσίματα, χρήση heat tools και έκθεση σε διάφορες καιρικές συνθήκες, τα μαλλιά πολύ γρήγορα στερούνται της εκθαμβωτικής τους εμφάνισης και το χρώμα τους μοιάζει ξεθωριασμένο και θαμπό. Εάν θέλετε να επιμηκύνετε το χρόνο ανάμεσα στα ραντεβού για βαφή, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας. 

Το σωστό σαμπουάν

Δεν είναι όλα τα σαμπουάν ίδια. Επιλέξτε ένα φαρμακευτικό ή επαγγελματικό προϊόν, ιδανικό για τον τύπο των μαλλιών σας και προτιμήστε τις sulfate-free συνθέσεις που είναι αρκετά πιο θρεπτικές για την τρίχα.

Extra tip: Aποφύγετε τα υπερβολικά συχνά λουσίματα, και επενδύστε σε ένα ξηρό σαμπουάν καλής ποιότητας που θα βοηθήσει με την λιπαρότητα της 3ης μέρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση αποτελεί το Α και το Ω στη διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών. Εκτός από ένα conditioner για βαμμένα μαλλιά, η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών θα πρέπει να περιλαμβάνει και την χρήσης μιας ενυδατικής μάσκας σε εβδομαδιαία βάση, που θα διατηρεί τα μαλλιά υγιή και το χρώμα τους αναλλοίωτο. 

Προστασία από τη θερμότητα

Το καθημερινό styling με το πιστολάκι, την ισιωτική ή το ψαλίδι για μπούκλες ταλαιπωρεί τα μαλλιά με αποτέλεσμα να σπάνε και να δείχνουν πιο άτονα. Ένα heat protecting προϊόν θεωρείται must πριν τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου θερμότητας, καθώς προστατεύει την τρίχα και βοηθά στη διατήρηση της λάμψης του χρώματος των μαλλιών. 

Θρέψη

Ένα έλαιο ειδικό για βαμμένα μαλλιά μπορεί να κάνει θαύματα, καθώς ενυδατώνει την τρίχα και βοηθά με τη διατήρηση της λάμψης της. 

Προστασία από τον ήλιο

Η επιδερμίδα δεν είναι το μόνο σημείο του σώματός μας που χρειάζεται αντηλιακή προστασία. Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να κάνει τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά και άτονα. Η χρήση ενός αντηλιακού προϊόντος για τα μαλλιά θεωρείται επιτακτική ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Σπουδαία εναλλακτική λύση αποτελούν και τα καπέλα, τα μαντήλια ή τα σκουφάκια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ