Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν κόψετε αφέλειες

Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν το κορυφαίο hair trend για φέτος θα πηγαίνει στο πρόσωπό σας.

Οι αφέλειες ήταν το hair trend που κυριάρχησε στην Couture Week του περασμένου Ιανουαρίου, με τους οίκους Valentino και Αrmani Privé να προτείνουν το αυστηρό στιλ και τον Givenchy το επιμελώς ατημέλητο. Όποιο και να επιλέξετε, η αλήθεια είναι πως οι αφέλειες αποτελούν εξαιρετική επιλογή για τις γυναίκες που θέλουν να ανανεώσουν το hair look τους και κυρίως για εκείνες με ώριμη επιδερμίδα, καθώς εκτός από το ότι χαρίζουν μια κοριτσίστικη ανεμελιά, καμουφλάρουν επιτυχώς τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Ιδού πώς μπορείτε να μάθετε αν σας ταιριάζουν πριν το μεγάλο chop:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέτωπο

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το μέγεθος του μετώπου, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο αν σας ταιριάζουν ή όχι οι αφέλειες. Εάν δεν υπάρχει πολύς χώρος ανάμεσα στα φρύδια και τη γραμμή των μαλλιών, οι αφέλειες θα πρέπει να ξεκινούν μερικά εκατοστά πίσω από τη γραμμή των μαλλιών, ώστε το μέτωπο να δείχνει πιο μακρύ. Επειδή όμως εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η υφή των μαλλιών, αναζητήστε τη συμβουλή του κομμωτή σας.

Σχήμα προσώπου

Μακριά πρόσωπα: Οι αυστηρές αφέλειες, που φτάνουν λίγο κάτω από τα φρύδια, αποτελούν την πλέον ιδανική επιλογή, καθώς κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο "γεμάτο".

Στρογγυλά ή τετράγωνα πρόσωπα: Οι αφέλειες μπορούν να κάνουν τα στρογγυλά πρόσωπα να μοιάζουν ακόμα πιο πλατιά. Προτιμήστε τα graphic, στρογγυλεμένα κοψίματα, που τείνουν να κολακεύουν περισσότερο. 

Για πρόσωπα με σχήμα καρδιάς: Ανήκετε στους τυχερούς, καθώς όλα τα στιλ σας ταιριάζουν. Το πλέον ιδανικό είδος για εσάς, είναι βέβαια οι αραιές αφέλειες με έντονο φιλάρισμα, όπου οι πιο κοντές τρίχες φτάνουν μέχρι το ύψος των φρυδιών, ενώ οι πιο μακριές συναντούν την εξωτερική γωνία των ματιών. 

Bonus tips

-Οι αφέλειες ταιριάζουν τόσο σε ίσια, όσο και σγουρά μαλλιά. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας για το τέλειο στιλ ανάλογα με την υφή τους. 

-Για τις αναποφάσιστες, εξαιρετική επιλογή αποτελούν οι clip-in αφέλειες, καθώς αποτελούν τον ιδανικό τρόπο να δοκιμάσουν το στιλ, χωρίς να δεσμευτούν με ένα κούρεμα που πιθανόν τελικά δεν τους αρέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ