Ο οίκος Comme des Garçons ζητά συγγνώμη για τo χτένισμα των μοντέλων του στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

"Δεν είχα καμία πρόθεση να βλάψω ή να προσβάλω κάποιον", δήλωσε ο κομμωτής Julien d’Ys.

Tο cult ιαπωνικό brand Comme des garçons της αινιγματικής σχεδιάστριας Rei Kawakubo βρέθηκε στο στόχαστρο των media, ύστερα από την παρουσίαση της ανδρικής συλλογή του AW/20 στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Αιτία της πληθώρας αρνητικών σχολίων που δέχτηκε ήταν το χτένισμα των μοντέλων στο catwalk. Πιο συγκεκριμένα, το fashion brand επικρίθηκε για την επιλογή του να φορέσει σε λευκά μοντέλα περούκες με πλεξούδες τύπου cornrow. Οι επικριτές στα social media χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο στιλ προσβλητικό, με τους περισσότερους να θεωρούν τη συγκεκριμένη επιλογή πολιτισμική ιδιοποίηση, λέγοντας πως ο hairstylist Julien d’Ys, οικειοποιήθηκε παραδοσιακά χαρακτηριστικά του Αφρικανικού λαού για να προκαλέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πληθώρα των αρνητικών σχολίων δεν άφησε άλλη επιλογή στο brand από το απαντήσει: "Η έμπνευση για την εμφάνιση ΑW’20 της ανδρικής συλλογής Comme des Garçons ήρθε από έναν Αιγύπτιο πρίγκιπα. Ποτέ δεν ήταν η πρόθεσή μας να προσβάλλουμε ή να βλάψουμε κανέναν – ζητάμε βαθύτατα και ειλικρινά συγγνώμη για ό,τι προκάλεσε".

Απάντηση στα επικριτικά σχόλια έδωσε όμως και ο Julien d’Ys μέσα από ανάρτησή του στο Instagram. "Η έμπνευσή μου για το show του οίκου Comme des garçons ήταν ο Αιγύπτιος πρίγκιπας, ένα look που βρήκα πραγματικά όμορφο κι εμπνευσμένο. Ένα look που απέδιδε φόρο τιμής [στον πρίγκιπα]. Η πρόθεσή μου δεν ήταν ποτέ να βλάψω ή να προσβάλλω κανέναν. Αν το έκανα, ζητώ βαθύτατα συγνώμη.”, έγραψε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ