Prada Knows Best | Οι πολύ μακριές αφέλειες είναι το επόμενο μεγάλο hair trend

Το κούρεμα που προτείνει ο Guido Paulo και το διάσημο ιταλικό fashion house για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021.

Νομίζατε πως οι αφέλειες ήταν ένα hair trend που θα αφήσουμε πίσω στο 2020. Όχι σύμφωνα με τον οίκο Prada, ο οποίος τις ανέδειξε σε μία από τις κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά για το 2021. 

The Prada Bangs

Αν απέδειξε κάτι το show του διάσημου ιταλικού fashion house κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου είναι ότι η συγκεκριμένη τάση ήρθε για να μείνει και μάλιστα με τη νέα σεζόν θα επιστρέψει ανανεωμένη και ακόμα περισσότερο edgy. 

Prada Knows Best | Οι πολύ μακριές αφέλειες είναι το επόμενο μεγάλο hair trend

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αφέλειες που προτείνει ο οίκος Prada δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνες τις επιμελώς ατημέλητες tousled αφέλειες που αγαπούν οι Γαλλίδες. Αντίθετα είναι υπερβολικά μακριές και έχουν έναν grungey χαρακτήρα που τις ξεχωρίζει από τα στιλ που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον τις προηγούμενες σεζόν. 

Οι δημιουργίες του Guido Palau

Στο virtual show της 24ης Σεπτεμβρίου, ο θρυλικός hairstylist Guido Palau χάρισε σε κάποια μοντέλα extra long curtain bangs, σε άλλα αφέλειες που έφταναν μέχρι το ύψος των ματιών, ενώ σε άλλα αφέλειες που κάλυπταν το μισό πρόσωπό τους.

Prada SS21

Τα μοντέλα που δεν είχαν αφέλειες, περπάτησαν στο catwalk έχοντας τα μαλλιά τους σε ένα ανδρόγυνο καρέ που έφτανε μέχρι το ύψος του πηγουνιού, ενώ εκείνα με αφροαμερικάνικη καταγωγή περπάτησαν έχοντας τα μαλλιά τους πιασμένα  σε twists

Prada SS21

Τα hair looks που επέλεξε ο Palau θύμιζαν τα στιλ που οι περισσότερες γυναίκες αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τότε που η επίσκεψη στο κομμωτήριο ήταν αδύνατη. Άραγε πρόκειται για μια πρόβλεψη για μια πιθανή νέα καραντίνα ή για ένα μακροπρόθεσμο αποκαλυπτικό μέλλον, όπου οι υπερβολικά μακριές αφέλειες που καλύπτουν τα μάτια θα λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας από τη σκληρή πραγματικότητα; Ο χρόνος θα δείξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ