Οι μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά της άνοιξης θα σας θυμίσουν τα νεανικά σας χρόνια

Με έμπνευση από τις δεκαετίες των '60s, '70s και '80s.

Mullets, αφέλειες, layers: Τα '70s κάνουν δυναμικό comeback στον κόσμο της ομορφιάς και μαζί τους φέρνουν τις mod αφέλειες των '60s, τον over the top όγκο και τις περμανάντ των ΄80s, αλλά και τα τελευταία "απομεινάρια" της δεκαετίας του 1990, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των beauty enthusiasts τα τελευταία χρόνια. Ανακαλύψτε παρακάτω όλες τις τάσεις μαλλιών που πρέπει να έχετε στο radar σας για την άνοιξη του 2021:

Mullet Shag 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τόσο οι celebrities, όσο και μεγάλοι οίκοι (βλ. Fenty) δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους στο πιο out there κούρεμα της χρονιάς, που έρχεται κατευθείαν από τα '80s και θυμίζει έντονα τους pop stars της εμβληματικής δεκαετίας, όπως ο David Bowie, ο Billy Ray Cyrus, η Cher και η Jane Fonda. Η σύγχρονη εκδοχή του mullet είναι κοντή στo πλάι και πιο μακριά στο πίσω μέρος και θυμίζει ένα αναπάντεχο και πιο εξεζητημένο shag. 

Perm

Από ηθοποιούς της νέας γενιάς, όπως η Zendaya, μέχρι beauty icons, όπως η Jennifer Lopez, πολλές είναι οι A-listers του Hollywood που επαναφέρουν την περμάντ και τα voluminous αφουρά μαλλιά, που κυριαρχούσαν κατά τη δεκαετία του 1980.

Curtain Bangs

Το μεγαλύτερο hair trend της χρονιάς είναι με διαφορά τα curtain bangs, τα οποία, όπως αποδεικνύει η Halle Berry, αλλά και η Jennifer Lopez, αποτελούν ιδανική επιλογή και για τις γυναίκες άνω των 50, καθώς χαρίζουν νεανικότητα, κρύβοντας περίτεχνα τις ρυτίδες στο πόδι της χήνας.

'60s  Mod Bangs

Σε αντίθεση με τα curtain bangs, τα mod bangs, δηλαδή οι αφέλειες με έμπνευση από την mod κουλτούρα των '60s, είναι πολύ πιο "βαριές" και "γεμάτες" και φτάνουν ακόμα και μέχρι το ύψος των βλεφαρίδων.

Strawberry Blonde

Οι κόκκινοι τόνοι στα μαλλιά, από την strawberry blonde απόχρωση της Gigi Hadid, μέχρι την ginger της Anya Taylor-Joy στη σειρά The Queen's Gambit είναι μία από τις κυρίαρχες τάσεις για φέτος. 

Farrah Fawcett Layers

Ύστερα από μία χρονιά "αφιερωμένη" στα blunt cuts, φέτος βλέπουμε μια άνοδο της δημοτικότητας των layers αλά Farrah Fawcett, δηλαδή του έντονου φιλαρίσματος που χαρίζει όγκο και κίνηση στα μαλλιά.

Chunky Highlights

Μία από τις τελευταίες '90s τάσεις που θα μας απασχολήσει φέτος την άνοιξη είναι οι φαρδιές ανταύγειες, με την μοντέρνα εκδοχή τους να καλεί για ελαφρώς καλύτερο blending με την απόχρωση της βάσης

Monochromatic  Brunette

Ύστερα από τόσους μήνες με κλειστά κομμωτήρια, οι τάσεις μαλλιών προσαρμόστηκαν στη νέα πραγματικότητα, με τη μόδα να καλεί για μονοχρωμίες στα μαλλιά και κυρίως σε ψυχρές καστανές αποχρώσεις.

Messy Shag

Το shag, ένα από τα κουρέματα που θα συνεχίσει να κυριαρχεί και φέτος, είναι το ιδανικό κούρεμα για όσες γυναίκες έχουν σπαστά μαλλιά, καθώς αναδεικνύει εξαιρετικά την υφή τους, η οποία προσδίδει κάτι παραπάνω στο cool girl vibe του hairstyle.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ