Balayage | 10 influencers που αποδεικνύουν ότι είναι ακόμα το πιο κομψό hair look

H low maintenance τεχνική που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο.

Οι τάσεις της after Covid-19 εποχής καλούν για low maintenance χρώματα στα μαλλιά, που "μεγαλώνουν" όμορφα, χωρίς να απαιτούν επίσκεψη στο κομμωτήριο κάθε 4-6 εβδομάδες. Από το ξανθό μπαλαγιάζ, μέχρι το σοκολατί, η αγαπημένη τεχνική εξακολουθεί να διατηρεί την κυριαρχία της ανάμεσα στα πιο κομψά hair looks και οι φωτογραφίες των πιο διάσημων influencers είναι η τρανή απόδειξη:

Τι είναι όμως το balayage;

Διαβάστε Επίσης

Το όνομά του έχει γαλλική ρίζα, και πιο συγκεκριμένα από τη λέξη balayer, που σημαίνει "σκουπίζω". Πρόκειται για ένα ξάνοιγμα στο χρώμα των μαλλιών με ήπιες και φωτεινές ανταύγειες, οι οποίες "τοποθετούνται" διάσπαρτα για μια φυσική και υγιής εμφάνιση. Η βαφή εφαρμόζεται με ελεύθερες κινήσεις επιφανειακά στις τρίχες των μαλλιών χωρίς να ξεκινάει ακριβώς από την κορυφή του κεφαλιού, αλλά να φτάνει σίγουρα μέχρι τις άκρες. Το αποτέλεσμα είναι ένα natural sunkissed look, που μιμείται σε μεγάλο βαθμό τα ηλιολουσμένα μαλλιά του καλοκαιριού και ενισχύει την ομορφιά του φυσικού σας χρώματος.

Balayage vs Ombré 

Σε αντίθεση με το balayage, το ombré, η τεχνική που μεσουράνησε και στη χώρα μας πριν από μερικά χρόνια, πλέον θεωρείται σχεδόν ξεπερασμένη. Η λέξη προέρχεται και αυτή από την γαλλική γλώσσα, και σημαίνει σκιά. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο τεχνικές είναι η ένταση της αλλαγής στα μαλλιά. Το balayage περιλαμβάνει ανταύγειες και φέρει μια ισορροπία με το φυσικό χρώμα της βάσης , ενώ το ombré ντεγκραντάρισμα των μαλλιών, δημιουργώντας μια έντονη αντίθεση. 

Hair Inspiration

Το balayage ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, καθώς φωτίζει το πρόσωπο, κάνοντάς το να δείχνει πιο νεανικό. Μπορεί να επιτευχθεί σε κάθε τύπο μαλλιών, ανεξαρτήτως χρώματος, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι καθώς το αποτέλεσμα δείχνει τόσο φυσικό, δεν ταλαιπωρεί τα μαλλιά και δεν απαιτεί συχνά ραντεβού στο κομμωτήριο για touch ups.

10 influencers με μπαλαγιάζ ξανθό και καστανό

Zina Charkoplia

Alberte Whitta

Camille Charriere

Suki Waterhouse

Annabel Rosendahl

Johanne Brostrøm

Allison Kelley

Lauren Crowe

Renia Jaz

Aimee Song

Διαβάστε Επίσης