Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη τάση στα μαλλιά το 2024

Σύμφωνα με τα shows της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Οι πρώτες θέσεις στη λίστα με τις τάσεις για τη νέα χρονιά έχουν ήδη αρχίσει να συμπληρώνονται. Στον τομέα "μαλλιά", οι σχεδιαστές στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης ακολούθησαν την balletcore οδό, ανακηρύσσοντας τις κορδέλες το it αξεσουάρ του 2024.

Διαβάστε Επίσης

Ενώ οι εμφανίσεις εμπνευσμένες από το μπαλέτο ήταν στη μόδα όλο το 2023, από την επιστροφή των κομψών ballet flats μέχρι τα σχέδια με φιόγκους στα νύχια, οι ντελικάτες κορδέλες που εμφανίστηκαν στα NYFW SS 2024 shows έχουν μια λίγο διαφορετική αισθητική. Οι σχεδιαστές αντί απλώς να προσθέτουν φιόγκους σε buns, αλογοουρές και πλεξούδες, τις υφαίνουν στα μαλλιά με ευρηματικούς τρόπους, δημιουργώντας corset designs ή τις χρησιμοποιούν ως άλλα hair extensions.

Christian Siriano

"Τη στιγμή που είδα την απαλότητα των χρωματικών τόνων, τον πλούτο της κατασκευής και τις λεπτομέρειες από τούλι των φορεμάτων του Christian, ήξερα ότι έπρεπε να διατηρήσω τα μαλλιά απαλά με μια "clean girl" αισθητική, που παράλληλα θα θυμίζει μια νεράιδα μπαλαρίνα που θα στροβιλίζεται στην πασαρέλα", δήλωσε η hairystlist Lacy Redway, που επιμελήθηκε τα χτενίσματα των μοντέλων.

Στο catwalk παρουσιάστηκαν τόσο sleek ίσια looks με ροζ κορδέλες περασμένες σαν extensions, όσο και Dutch braid buns διακοσμημένα με κορδέλες που δημιουργούσαν ένα εφέ κορσέ.

Collina Strada

Γνωστό για το hip στιλ του, το brand Collina Strada παρουσίασε την τάση με μια τελείως διαφορετική αισθητική. Οι κορδέλες του δεν θύμιζαν σε τίποτα πουέντ και tutus, αλλά είχαν ένα edgy fairy-like στιλ. 

Alice + Olivia

Alice + Olivia

Στο show του οίκου Alice + Olivia παρουσιάστηκαν voluminous ballerina buns, τα οποία είχαν διακοσμηθεί στο κάτω μέρος με ένα μακρύ φιόγκο ολοκληρώνοντας την balletcore φαντασία του fashion house.

Helmut Lang

Κορδέλες παρουσιάστηκαν και στο show του brand Helmut Lang, αυτή τη φορά παίζοντας το ρόλο headbands, συνδυασμένες με επιμελώς ατημέλητα χαμηλά twists.

Διαβάστε Επίσης